Inregistrare de la Iași: Hramul Sfintei Parascheva

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tW4URYwMx18]

Sfânta Cuvioasă Parascheva - icoana 2014Creştinii ortodocşi o prăznuiesc astăzi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

A murit foarte tânără, în jurul vârstei de 27 de ani, fără ca nimeni să ştie de sfinţenia ei. S-a întâmplat, însă după ani mulţi, ca aproape de ea să fie îngropat un marinar, iar în felul acesta, să-i fie descoperite sfintele moaşte neputrezite.

De atunci, moaştele Cuvioasei Parascheva au făcut un veritabil pelerinaj prin toţi Balcanii, oprindu-se, în cele din urmă, în Moldova, în anul 1641, când domnitorul Vasile Lupu le-a adus la Iaşi.

De atunci, Cuvioasa Parascheva se află în România şi a dat naştere uneia dintre cele mai importante pelerinaje din întreaga Europă.

Zeci de mii de credincioşi din toate colţurile ţării se află, în aceste zile, la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, al cărei hram este sărbătorit marți.

Rândul credincioşilor veniţi să se închine la Sfanta Cuvioasă Parascheva are lungimea de un kilometru. Zeci de mii de pelerini aşteaptă la acest rând.

Timpul de aşteptare a scăzut cu mult faţă de alţi ani, când nevoinţa dura şi câte 12 ore.

Zilele acestea au fost suficiente trei, patru ore de stat la rând.

În cele cinci zile de când a început pelerinajul la Cuvioasa Parascheva se preconizează o prezenţă de 150.000 de pelerini.

Special pentru sărbătoarea Sfintei Parascheva de anul acesta, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi au aduse şi moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

6 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  off topic:
  Filme ortodoxe subtitrate:
  pilde 3
  https://www.youtube.com/watch?v=gZqB5IsIOE4
  pilde 4
  https://www.youtube.com/watch?v=LtVMQs-OVQo

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Emisiunea e in duhul ecumenist pt. ca zice prezentatorul la un moment dat ca se face o ANAMNEZA-ADICA VOR SA ZICA EI O ADUCERE AMINTE-A EVENIMENTELOR PRIN CARE MANTUITORUL A INSTITUIT CEVA CE MAI ZIC EI ACOLO MAI DEPARTE...

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In plus, e si Teofan acoli, iar eu cand il vad pe el nu mai pot sa am incredere- odata ce l-am vazut cu catolicii s-a risipit increderea mea in el
  A mai facut si afirmatia in direct la tvr2 ca sunt taine la catolici si sunt 2 Biserici surori, ba chiar l-am vazut si la catedrala de la Vatican la o slujba-insa s-a retras in momentul impartasirii.
  Dar e adevarat ce a zis mitropolitul Serafim de Pireu ca papa e anatema, iar ecumenistii provoaca prin atitudinea lor, dar nu au curaj sa se si impartaseasca pt. ca ar pierde slujirea preoteasca - oamenilor li s-ar arata indata ca de fapt mint si nu sunt ortodocsi.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Să vorbim și despre lucruri foarte importante, semnalate mai ales în cel mai bun talk-show ,,JOCURI DE PUTERE” (premiat în 2013 de APTR) de la REALITATEA TV, moderat de Bogdan Rareș.
  Astăzi s-a vorbit mai pe larg despre MAFIA RETROCEDĂRILOR ILEGALE DIN ROMÂNIA. Prejudiciile pentru statul român sunt de ordinul miliardelor de euro…
  Pe de altă parte, mulți români nu și-au primit proprietățile iar unii nu numai că nu și-au primit pământurile înapoi, ci au fost acuzați de falsuri și uz de fals de către infractori specializați cu relații în politică, servicii și justiție…
  Mulți s-au îmbogățit astfel cumpărând terenuri sau drepturi litigioase, pentru a le revinde înzecit. Așa s-au îmbogățit și Verostoy Attila și Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam și Ilie Sârbu și Gigi Becali și mulți, mulți alții…

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  OFF TOPIC IMPORTANT - ULTIMUL ARTICOL POSTAT

  http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/10/16/declaratie-istorica-si-corecta-a-presedintelui-traian-basescu-serviciile-secrete-sa-nu-se-implice-in-politica/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*