Patriarhul Rusiei critică unirea cu papistașii sau… ?

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril I, la duminica Ortodoxiei (20 martie 2016) a avut un discurs în care a criticat unirea cu papistașii în timpul sinodului tâlhăresc de la Florența din secolul al 15-lea, înainte de căderea Constantinopolului (1453). Având în vedere orientarea sa ecumenistă, oare nu cumva vrea să adoarmă constiințele celor care îl criticau pentru ecumenism?

4 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Trebuia,in primul rand,sa-si faca autocritica,apologeticum.El s-a intalnit si s-a pupat cu papa nu noi.Apoi celelalte de cuvinta.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   pai tocmai ca el urmareste adormirea constiintelor la cei care se mai opun ecumenismului si l-au luat la intrebari legat de sinodul pan-ecumenist.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acest papa nua vrut si nu vrea sa invete nimic din trecut, ca de exemplu din patania constantinopolului caci inhaitarea cu papistasi a insemnat caderea acestuia

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  El de fapt nu critica unirea cu papistasii, doar a zis ca atunci, pe timpul sf. Marcu, aceasta unire nu era un bine, caci provoca dezbin! In intregul sau discurs din video ce l-ati postat patriarhul nu a numit papistasii eretici si nu a zis ca ACUM unirea ar fi un rau, sau potrivnica canoanelor.
  Foarte atent si bine pregatit jongleaza cu trecutul facindu-si cale de unire si pentru viitor.
  Iertati-ma fratilor de indrazneala si interventie.
  Post cu folos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*