Părintele Justin despre acordurile eretice semnate de ierarhii ortodocși: “Ne dezicem de rătăcirile şi compromisurile lor!”

Parintele Justin Marturisitorul
Nu poporul nostru poartă vina, atâta timp cât aceste tratate s-au făcut şi s-au semnat pe ascuns. Ierarhii noştri nu au cerut părerea şi acordul poporului, dar nici măcar nu am fost înştiințați. Doamne fereşte, mâine poimâine ne trezim că Biserica Română nu se mai cheamă Biserica Ortodoxă, ci catolică. Noi nu ne putem asuma greşelile lor dogmatice. Şi vom ține la hotărârile celor 7 sfinte sinoade ecumenice cu prețul vieții. Pentru noi aceasta este sfânt: mărturisirea de credință a celor 7 sinoade ecumenice. Acestea au fost stabilite de Sfinții Părinți prin Duhul Sânt. Dacă ne lepădăm de ele, ne lepădăm de Duhul Sfânt. Nu e loc de îndoială în privința dogmelor. Ierarhii noştri când sunt investiți în episcopie depun un jurământ cum că se obligă să păzească dreapta credință şi cele 7 sinoade ecumenice. Dacă încalcă jurământul, atunci nu mai sunt episcopi, nu se mai supun Sfinților ierarhi, păstorii lor.

Deci dacă ei nu se supun mai marilor lor, adică Sfinților Părinți, cum să ne pretindă nouă ascultare? Noi nu ascultăm de furi, ci de glasul Bisericii, care vorbeşte prin Sfinții Părinți, nu prin minți îmbătate de mitrele aurite din capul lor. Ei au datoria să revadă acordurile de la Balamand şi Biserica să îşi revizuiască poziția ortodoxă, spre liniştea poporului nostru ortodox. Biserica catolică deține erezii foarte mari în sânul ei, noi nu avem ce discuta cu nişte fățarnici care şi-au inventat propria lor biserică în afara harului lui Dumnezeu, pentru a fi independentă şi de sine stătătoare, asemenea lui Lucifer care a vrut să îşi ridice alt scaun pe tronul Dumnezeirii. Papalitatea a închis credincioşilor bisericii lor porțile Împărăției cerurilor ca să se închine lui pe un alt tron, la Vatican. Au încercat să ne subjuge şi pe noi, aruncând în ograda noastră şopârla uniatismului, dar sângele martirilor noştri mărturisitori i-a alungat cu puterea harului lui Dumnezeu. Aceste compromisuri ale ierarhilor noştri se săvârşesc nu dintr-o convingere dogmatică, ei ştiu prea bine adevărul, ci se poartă aşa datorită intereselor politice. Nu au puterea să se opună, pentru că a fi episcop în zilele noastre, înseamnă să accepți condiția de mucenic. Nu e uşor nici pentru ei. Noi avem datoria să îi trezim şi să ne rugăm pentru ei să aibă puterea de a se opune rătăcirilor dogmatice şi să fortifice Biserica cu mărturisirea lor dreaptă.

Noi, cei care am rămas ortodocşi în acest popor, ne dezicem de rătăcirile şi compromisurile lor! Au intrat lupii în turma noastră pentru că semănătorii sunt puțini, lipsesc teologii în măsură să poată combate nişte rătăciri de la adevărurile de credință. Se duc degeaba în străinătate şi fac atâtea şcoli teologice, dar nu auzi pe niciunul care să mărturisească nişte realități dureroase din sânul Bisericii. Pentru că ei când vin din străinătate aşteaptă o coroană de arhiereu, o coroană de secretar, să îşi pună guleraşe frumoase, genți strălucitoare şi maşini luxoase şi cică formează Biserica Ortodoxă. Dar nu asta formează Biserica Ortodoxă, Biserica ortodoxă o formează poporul simplu de rând binecredincios, băbuca aceea care îşi aprinde lumânarea cu lacrimi în ochi şi țăranul care nu cedează ortodoxia străinilor. Ortodoxia nu e în catedrale şi în zgârie nori, nu e în caracterul Biserici noastre, ci Ortodoxia sălăşluieşte în Peştera boilor de la Betleem, în care s-a născut smerit Dumnezeu. Acolo coboară Duhul Sfânt, aici e culcuşul harului Duhului Sfânt, în inima smerită şi înfrântă. De la Părintele Stăniloae nu mai avem profesori teologi care să facă o reală catehizare studenților. Şi teologii se formează aşa cum văd la păstorii lor. Dar ar trebui să înțeleagă că păstorii supremi sunt Sfinții Părinți şi slavă Domnului sunt atâtea cărți publicate. Nimeni nu poate spune că nu a ştiut.

Teologilor noştri le lipseşte râvna sau scânteia dragostei de adevăr. Să învățăm de la greci, care aşa mândri cum sunt ei, totuşi nu renunță la principiile ortodoxe ale Bisericii, ei fac educație religioasă, catehetică şi dogmatică de mici copiilor lor, astfel încât poporul grec este crescut într-un mediu bizantin şi înțeleg uşor dogma ortodoxă. La noi a fost o teologie sporadică şi o ortodoxie plină de necazuri şi greutăți. Eu rar am întâlnit profesori de teologie în puşcărie, şi dacă erau, erau fără atitudine. Au fost câțiva buni dar puțini, cum a fost Părintele Arsenie; mai mult cei simpli şi fără carte au apărat Biserica la noi. Să ne rugăm să înmulțească Domul secerătorii că sunt puțini. Orice credincios trebuie să îşi însuşească un minim de cunoştințe dogmatice, catehismul ortodox şi să fie trezvitor să nu primească orice învățătură cu uşurință de la oricine, numai de la Sfinții Părinți şi preoții mărturisitori. Să fim vigilenți pentru că sectele iau amploare şi în curând Ortodoxia românească, dacă o ține tot aşa, o să iasă la pensie„.

integral pe site-ul ATITUDINI

12 comments

  1. Apa trece, pietrele raman

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cerere către Primul-Ministru al României
    Subsemnat(a)ul……………..nascuta pe … /… /….. , domiciliat(a) pe
    Str………………nr …, Bl….ap… loc. …………….. jud…………… posesoare a
    C.I. seria .. nr………….CNP ……….., solicit anularea HG 372/2015 deoarece sunt total impotriva construirii Mega Moscheii pe teritoriul Romaniei.
    Cea mai mare comunitate musulmana din tara noastra se afla in Dobrogea unde geamiile existente sunt suficiente. In Turcia insa, mai sunt inca 7 milioane de refugiati programati sa vina in Romania.
    Aceasta Moschee de asemenea anvergura nu este justificata intr-o tara majoritar Ortodoxa si cu atat mai putin in Bucuresti, orasul Sfintilor Martiri Bracoveni ucisi de turcii musulmani..
    De asemenea, un alt motiv, de asemenea foarte important este de ordin moral; stramosii nostri si-au jertfit viata pentru ca familiile lor sa nu trebuiasca sa aleaga intre a-si pastra credinta cu pretul vietii sau a trai dar a se converti fortat la islam
    Iata unde ne-a adus aderarea – peste vointa poporului – la UE . Europa este sub teroarea islamului (amenintari, atentate…) :
    ,,Moscheile sunt cazematele noastre, cupolele- căștile noastre. Minaretele sunt baionetele noastre, ale credincioșilor. Soldații noștrii, această armată sfântă a păstrării credinței mele în Allah Atotputernic. Călătoria noastră este destinul nostru. Sfârșitul este martiriul.”–Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan – 2008.
    La islamisti “martiri“ se numesc cei care mor in atentatele sinucigase.
    Daca actuala conducere politica, Patriarhul, Mitropolitii si cea mai mare parte a episcopilor vor sa mearga pe calea tradarii, noi vrem sa mergem pe calea marilor nostri voievozi : Brancovenii, Stefan cel mare, Mihai Viteazul, Vlad Basarab (Tepes).
    Asa sa ne ajute Dumnezeu.
    Asteptam raspunsul in termenul legal de 30 de zile.
    Data, Semnatura,
    Cererea poate fi depusă la Guvernul României, la Registratura Generală, pentru anularea HG 372/2015.
    Cei care din anumite motive obiective, nu pot merge personal la sediul Guvernului României, pot depune cererea prin postă la adresa: Piața Victoriei 1, București 011791.
    In format electronic cererea poate fi depusa la adresa de email [email protected]
    Pentru alte informaţii si det
    alii, vă rog sunaţi la Guvern.
    Telefon: 021 314 3400
    Mai mult:
    https://monahulteodot.wordpress.com/2016/04/12/cerere-anti-moschee-romani-sa-fim-uniti-in-aceasta-problema-de-siguranta-nationala/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PREA TÂRZIU GABRIELE. MULT PREA TÂRZIU!!! NUMAI CELE DOUĂ FIGURI DIN SPATELE PĂRINTELUI EXPRIMĂ UN ADEVĂR TRIST. PĂRINTELE MI-A REPETAT ÎNCONTINUU: VASILE, NU AI CU CINE !!!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Ramane sa tina cine vrea invatatura Parintelui Justin. Asta nu inseamna ca nu mai trebuie amintita!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iata ce mai aflam:
    O serie de mitropoliti in frunte cu I.p.s serafim de pireu se opun veniri papei in grecia
    Patriarhia din grecia a declarat falimentul biserici elene, interesant este cui ia cerut patriarhul ieronim ajutorul
    A aparut logoul marelui sinod pan ortodox, biserica serbiei nu este de acord cu acesta deoarece este in engleza si nu in toate limbile
    In cipru sa legalizat incinerarile, biserica ortodoxa se opune si in acelas timp nu vor sa le faca slujbe de inmormantare celor ce urmeaza a fi incinerati. Cumva obliga ,,statul" cipriot biserica la astfel de blestematii!?
    Un islamist la gasit ,,grija" de mormamtul sfant. Regele abdulah al iordaniei a promis sa aibe grija de mormantul sfant, sa se converteasca acesta cumva la crestinism si nu stim noi?!, sa nu mai poata el cumva de grija crestinilor?!, nu stim

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Unde sunt "vitejii" de la Petru Voda? Unde sunt acei "eroi" care cand era in viata parintele Iustin strigau de la amvon? Imi aduc aminte cum predica un monah, imbracat in stihar, ca el nu se leapada de invatatura parintelui Iustin, iar acum se face ca a uitat. Acest monah inalt si subtirel a fost in parlamentul Romaniei sa ne arate curajul, iar acum tace cu "deminitate".
    Unde sunt ucenicii parintelui Iustin sa ne spuna adevarul despre sinodul pan-ortodox din iunie 2016? Au intrat in pamant? Le-a pierit graiul? Si-au exprimat o pozitie publica pe siteul manastirii? Nu. Si nici nu o vor face. Se multumesc cu masinile pe care le au, cu ce a ramas material de la pr Iustin, iar de mostenirea duhovniceasca au uitat. Cel putin asa se pare...
    Sunt sigura ca daca traia parintele Iustin ar fi luat o decizie si toti trepadusii din Petru Voda ar fi latrat pe langa el. Acum ca nu mai e parintele Iustin printre ei, toti s-au dat la fund, parca au devenit "smeriti", "ascultatori", "intelepti" si, de ce nu APOSTATI.
    Ridica-te parinte Iustine sa vezi in ce directie o ia Biserica noastra, nu ne lasa. Ucenicii tai ne-au intors spatele...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Totusi mai esti un monah din obstea de la deal care a fost exclus, tocmai pentru ca vorbea oamenilor.. el nu tace: http://monahulteodot.wordpress.com
      Iar din obstea de la vale poti citi pe http://atitudini.com

      • Andreia Andrinic

        Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Il cunosc pe parintele Teodot. Acum isi duce crucea pentru curajul sau. Important e ca el face ceva, in timp ce ceilalti "ucenici" pretind ca au ales calea "smereniei" care duce la TACERE.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Victoria, pentru ca stiu la cine te referi: "monahul imbracat in stihar, inalt si subtirel", te rog sa cauti pe site-ul manastirii Petru Voda ultima postare. In fotografie apare acelasi monah: cu falci si burta. Este rezultatul monahiei Neonila care "are grija" de el in mod deosebit, locuind usa in usa cu monahul Filotheu. Acum ia cota de bani de la staret si isi face o vila la 1 km la vale de manastire. Dupa ce a contribuit la moartea prietenului sau Florin Stuparu, acum i-a luat casa inceputa de Florin si baga zeci de mii de euro s-o faca corespunzatoare unui adevarat monah, cum este Filotheu: cu lux si bun gust.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Da chiar ca nu ne intereseaza cine face si ce face dar cind auzi de LUX SI BUN GUST intr-o manastire ridici sprinceana si te opresti din rugaciunea inimi. Cum e posibil intr-un loc jertfelnic sa fie jacuzii si delicatesuri pescaresti cind cei din trecut nu aveau decit un polonic de apa pentru o zi intreaga. Vor veni vremuri si mai grele de indurat pe pamant dar nu si in ceruri. AMIN.

  5. Andrei Creacico

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Confirmat: Biserica Georgiei totuşi a respins documentul ecumenist pentru „Sfântul şi Marele Sinod”
    http://lumea-ortodoxa.ro/confirmat-biserica-georgiei-totusi-respins-documentul-ecumenist-pentru-sfantul-si-marele-sinod/

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    https://www.youtube.com/watch?v=x19UUNP5WtU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*