Tag Archives: Dr. Christa Todea-Gross

Dr. Christa Todea-Gross: Vaccinul provoacă dezechilibru sistemului imunitar. Cum au dispărut epidemiile în lume

Nota:
Doamna dr Todea este un medic pediatru, crestin, care promoveaza actiuni pro-vita. In prezent si-a lansat cartea “Vaccinurile-preventie sau boala, o noua patologie pediatrica” , o carte extrem de bine documentata cu informatie medicala, in care vorbeste despre riscuri reale, mai putin promovate de firmele de medicamente. Dna dr a fost chemata in fata Colegiului, i s-a virusat adresa de mail si toate adresele de contact etc.
Cartea se gaseste de cumparat la aceasta adresa. Costa 35 lei, dar pentru ca dna dr Christa Todea Gross nu vrea sa faca o afacere din vanzarea acestei carti, a pus-o si gratuit la dispozitia doritorilor. Ea a fost postata pe site-ul provita Cluj initial, dar in prezent atat adresa federatiei provita Cluj, cat si link-ul catre carte sunt blocate de cei care au interes sa faca asta. Vom mai publica articole interesante din aceasta carte.

Sistemul imun sănătos şi dezechilibrul provocat de vaccinuri

Pe parcursul a mii de ani, sistemul nostru imun s-a adaptat la existenţa microorganismelor din mediu, care sunt nenumărate, multe fiind încă necunoscute. Organismul uman este el însuşi un mare rezervor de microorganisme indispensabile pentru o viaţa sănătoasă. Puţinele microorganisme nocive pentru om pot fi, în majoritatea cazurilor, anihilate de către arma noastră biologică naturală: un sistem imun sănătos şi performant. Pe acesta, copilul îl dobândeşte în parte de la mamă, la naştere, iar apoi şi-l perfecţionează pe al lui, în mod natural, prin contactul cu răceli uşoare, boli infecto-contagioase (“bolile copilăriei”) etc. Până la vârsta de 2 ani, când dispare imunitatea moştenită de la mamă, copilul îşi dezvoltă un sistem imun sănătos. Acest lucru se întâmplă doar dacă nu se intervine din afară cu mijloace care să scadă sau să modifice în mod negativ sistemul de apărare al copilului (vaccinuri, antibiotice, cortizon, antiinfiamatoare nesteriodiene etc.). Din nefericire, câteva epidemii din trecut (izbucnite mai ales în timpul războaielor) au generat invenţia vaccinurilor şi astfel s-a pornit un atac fără precedent asupra sistemului imun al omului de 200 de ani încoace. Nu s-a luat deloc în seamă cel mai important aspect al vaccinurilor: faptul că sistemul imun al omului nu este adaptat la forme noi, artificiale, de microorganisme, cu care în mod normal el nu s-a întâlnit niciodată în natură şi pentru care nu are o “memorie imună”.

Dacă mai adăugăm şi existenţa în vaccin a unor substanţe aleigizante, metale grele, proteine străine, antibiotice şi, nu în ultimul rând, combinaţia mai multor virusuri, ne dăm seama că şansele formării unui sistem imun sănătos şi performant la copil este practic nulă. îl distrugem deja “din faşă”. Consecinţele dezastruoase ale vaccinurilor s-au observat abia în aniiy60, când, în America, după ce s-a triplat numărul de vaccinuri, a apărut un număr foarte mare de cazuri de autism la copii, până atunci fiind doar câteva cazuri răzleţe, tratate în Clinicile de Psihiatrie. Efectele adverse evidente ale vaccinurilor “obligatorii” la copii fac victime în scurt timp şi în Europa, unde se copiază modelul american de vaccinare. România nu face excepţie. Bolile cronice grave, dar şi decesele provocate de vaccinuri sunt total ignorate de cei care ridică în slăvi cea mai mare eroare medicală a secolului: vaccinurile” (dr. Louis De Bromver). Au trecut doar 50 de ani (maximum 2 generaţii) de la declanşarea acestui război biologic împotriva unui sistem imun vulnerabil, imatur, al sugarului, cu grave repercusiuni şi după zeci de ani, şi este imposibil să nu obsemăm o creştere explozivă, fară precedent, a bolilor cronice grave, unele cunoscute, dar extrem de rare în trecut, altele noi, incurabile, atât la copii, cât şi adolescenţi (alergii grave, autism, sindromul ADHD, boli autoimune, sindroame neurologice noi etc.), la adulţi şi vârstnici (boala Alzheimer, diverse forme de cancer, boli autoimune etc..). continuare »

Tetanosul si vaccinul antitetanos

1.) Tetanosul este o boala provocata de o bacterie numita Clostridium tetani, care patrunde in organism la nivelul ranilor. Bacteria poate forma spori care sunt foarte rezistenti in mediul inconjurator, mai ales la nivelul solului si in excrementele animalelor (in special a cailor). Cel mai usor se infecteaza ranile provocate prin muscaturi, arsuri, intepaturi si mai ales ranile provocate de corpuri straine: lemn, sticla, metal. ( Behrmann 1999). O rana sangeranda, fiind bine oxigenata, nu va contine niciodata toxina tetanica. Ea se gaseste doar in conditii de anaerobioza ( medii fara oxigen). ( Dr.med G.Buchwald, Impfen, das Geschäft mit der Angst, 2008, 121-131). Odata cu aparitia mijloacelor de transport moderne in orase, care au luat locul trasurilor cu cai, au scazut mult focarele de infectie cu acest bacil.

Infectia este favorizata de boli precum diabetul zaharat si ateroscleroza (ATS), cand bolnavii au o circulatie deficitara. Bacteria se inmulteste foarte bine in conditiile unei proaste circulatii, a lipsei de oxigen. Otrava bacilului, numita toxina tetanica, are o mare afinitate pentru sistemul nervos. Ea se propaga de-a lungul nervilor si ajunge la sostemul nervos central (SNC). In functie de cat de aproape de nervi sau maduva este rana, se ajunge la boala in timp de 4 zile – 2 saptamani. Toxina tetanica afecteaza activitatea motorie ( a muschilor), ceea ce duce la contractii musculare generalizate si foarte dureroase, cu pastrarea cunostintei. Cele mai periculoase sunt laringospasmul si contractia musculaturii respiratorii. Tratamentul este unul de urgenta. Mortalitatea era mare in trecut. Ulterior, ea a scazut foarte mult si datorita tehnicilor moderne ale Medicinii :2,3 % la varsta de 20 de ani si 18% la cei trecuti de 60 de ani.( EB 1999). Incepand cu anul 1980, nu s-a mai inregistrat niciun caz mortal la copiii din Germania. Chiar si la varstnici, se observa o scadere importanta a cazurilor mortale, cauza fiind probabil si raspandirea tot mai mica a bacteriei (prin mecanizarea agriculturii, modernizarea transporturilor, etc). Din 2001 nu mai este considerata o boala care trebuie raportata in mod obligator. ( Pro & Contra, 2008, 142). continuare »

Dr. Christa Todea-Gross: Romania nu are nevoie de vaccinul antimeningococic

Vaccinul antimeningococic

1.)  Infectiile cu meningococi

Meningococii sunt bacterii care se gasesc la aproximativ  20% dintre oamenii sanatosi la nivelul tractului respirator. De obicei sunt bacterii inofensive si nu provoaca boli grave. Sunt insa si tulpini patogene care pot provoca boli grave precum meningite sau septicemie. La fel ca si pneumococii sau bacteriile Hib ( H.Influenzae tip b), prezinta in exterior o capsula care este foarte greu de distrus. In afara organismului uman, bacteriile nu supravietuiesc. De aceea, ele se transmit doar printr-un contact direct si intim cu omul bolnav, in special prin intermediul sarutului, prin saliva infectata. (Martin Hirte, Impfen, Pro & Contra, MensSana 2008, p. 235-236).

Sunt cunoscute 12 familii de meningococ, notate cu litere, cele mai frecvente fiind grupurile A,B si C. Fiecare grup cuprinde mai multe tipuri de meningococ, fiecare avand propriul antigen. Majoritatea infectiilor din Africa sunt date de grupul A. In Germania predomina cele din grupul B pentru care nu exista vaccin, iar grupul C este responsabil de doar 20% din infectii. In alte tari europene precum Spania, Cehia sau Grecia predomina tipurile de meningococ din grupul C, pentru care exista mai multe tipuri de vaccin. (ibidem, p.237)

Infectia  meningococica . Tablou clinic. Evolutie. Profilaxie

Incubatia, respectiv perioada de la infectie si pana la aparitia primelor simptome, dureaza in medie 4 zile, maxim 10 zile. La persoanele care vin in contact intim cu bolnavul, cu posibilitatea de a se fi infectat prin intermediul salivei, se face profilaxia cu Rifampicina (antibiotic). Nu este pericol de contaminare la cei care vin in contact cu bolnavul aflat in aceeasi piscina, sau la toaleta sau in curtea scolii (la elevi). (ibidem, p. 237-238). continuare »

Avortul nu are binecuvantare! Marturia unei mame, dar si doctor, despre evenimentul tragic de la maternitatea Giulesti

Marturia mea de medic crestin si de mama a unui copil cu dizabilitati

Evenimentul trist si regretabil de la maternitatea Giulesti, m-a indemnat sa scriu aceste randuri. [1]. El nu este decat unul din multe altele care au loc “in tacere” in toate spitalele de obstetrica-ginecologie din tara noastra si cu care s-au obisnuit de mult cadrele noastre medicale.

Doresc ca prin urmatoarele randuri sa  transmit un mesaj care sa opreasca pe viitoarele mame sa ia exemplul negativ al acestei paciente (si nu numai) care a cerut avortarea copilului ei ce suferea de sindromul Down si care, la 6 luni (minim 24 saptamani) putea trai deja in afara uterului, in conditii speciale. Din acest motiv nici nu mai putem vorbi in acest caz de avort, ci de provocarea nasterii unui copil care, apoi, a fost lasat sa moara. Conform definitiei, avortul inseamna “terminarea (oprirea) sarcinii prin orice mijloace, inainte ca fatul sa fie suficient dezvoltat pentru a supravietui[2]. Definitia data de OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) este limitata la terminarea (oprirea) sarcinii inainte de 22 saptamani de gestatie, calculata in functie de data primei zile a ultimei menstruatii si expulzarea unui fat nou-nascut care cantareste mai putin de 500 grame. [3]

Doresc ca mesajul sa ajunga si la medicii ginecologi ,  sa aiba si ei curajul celui care a refuzat avortul, stiind ca legea este de partea lor.[4]

O mama nu poate motiva niciodata o pruncucidere, ( exceptand cazurile in care viata ei este pusa in pericol, dar la Giulesti nu a fost cazul). Grav este si faptul ca mama “arunca” toata vina pe boala copilului iar crima o “acopera” cu o “binecuvantarepentru a-si linisti constiinta. Avortul nu are binecuvantare. Dimpotriva, el poate inchide raiul si sa deschida iadul… Avortul este un pacat de moarte. Prin avort, mama il lipseste pe acest copil de bucuriile vietii, iar ea va suferi inevitabil de sindromul postavort. Acest sindrom este cunoscut in literatura de specialitate ca  “Starea de stress posttraumatic” a carui simptome sunt: renasterea repetata a evenimentului traumatic in amintiri invadante („flashbacks”), vise sau cosmaruri; ele survin intr-un context durabil de „anestezie psihica” si de slabire emotionala, de detasare in raport cu altii, de insensibilitate la mediu, evitarea activitatilor sau a situatiilor care ar putea redestepta amintirea traumatismului. Simptomele se insotesc si de insomnie, anxietate, depresie sau ideea sinuciderii. Perioada care separa aparitia traumatismului de cel al tulburarii poate varia de la cateva saptamani la cateva luni. [5] Din numeroasele consilieri postavort facute de mine in cadrul Proiectului “Pentru Viata”din Cluj-Napoca, acest  sindrom se vindeca foarte greu, doar dupa o perioada lunga de regrete (pocainta), spovedanie si impartasanie […]. Acelasi lucru este valabil pentru toti cei care participa la avort: sot, medic, asistenta, etc, care vor suferi si ei de acest sindrom, recunoscut de ei sau nu. Femeia care a avortat nu se poate pacali pe ea insasi si nici pe Dumnezeu crezand ca a facut voia Lui si ca a trimis copilul in rai…. Acest lucru doar ii va adanci criza si suferinta, fara sansa de vindecare. continuare »

Siguranta vaccinului antigripal este practic nula. Cui foloseste acest vaccin?

In fiecare toamna, ne este dat sa auzim aceleasi avertismente parca apocaliptice, despre o gripa,  “mai veche” sau “mai noua”, menite sa ne sperie si sa ne vaccinam de indata cu totii. In mod intentionat este provocata o adevarata isterie in masa. Este  imposibil sa nu observam la acesti “agitatori” un dor de pandemie… Pana la urma ea chiar a  venit, spun ei… Daca nu au putut convinge populatia cu gripa aviara, au reusit (in parte) cu cea porcina. Ni se vorbea despre posibile victime, folosindu-se cifre cu multe zerouri dar au ramas din nou doar zerourile…, bani aruncati pe geam si spaima intre oamenii de rand. Au fost insa si oameni fericiti – producatorii de vaccinuri.

Oare ce ne aduce iarna aceasta? O iarna fara gripa nu se poate, ramane intrebarea ce fel de gripa? OMS recomanda pentru anul acesta un vaccin nou, denumit “vaccin gripal trivalent purificat, inactivat”, care este produs si de Institutul Cantacuzino si contine  2 tulpini de virus gripal tip A ( subtipurile H1N1 si H3N2) si o tulpina de virus gripal tip B. Vaccinul mai contine drept conservant Tiomersal 1/10 000, iar ca stabilizator aldehida formica max. 0,04 mg/0,5 ml.

OMS recomanda vaccinul “persoanelor cu risc”, adica :

  • persoanele in varsta de peste 65 ani;
  • persoanele (copii, tineri, adulti si varstnici) cu afectiuni medicale cronice (pulmonare si cardiovasculare),
  • persoanele (copii, tineri, adulti si varstnici) cu boli metabolice cronice (diabet zaharat, disfunctii renale, hemoglobinopatii,imunosupresii);
  • personalul medical;
  • lucratorii din serviciile comunitare esentiale: vamesi, pompieri, politisti, militari etc., precum si elevi, studenti si alte persoane ce locuiesc in dormitoare comune
  • familiile celor afectati;
  • gravidele din trim II si III de sarcina.

Desi copiii sanatosi nu sunt considerati o grupa de risc, pot fi si ei vaccinati, incepand cu luna a 7-a de viata, dozele fiind adaptate varstei, conform recomanarilor OMS.

La capitolul “actiune terapeutica”  se mai specifica: “Intrucat nivelul maxim al anticorpilor este atins la 4 saptamani dupa vaccinare, este indicat ca aceasta sa se efectueze in perioada 1 octombrie – 1 decembrie. Vaccinarea se poate practica, indiferent de sezon, in cazul in care datele epidemiologice indica posibilitatea aparitiei unei epidemii. Protectia conferita de vaccinul gripal poate sa nu fie suficienta pentru a preveni imbolnavirea daca tulpinile circulante de virus gripal sunt diferite antigenic de cele existente in formula vaccinului. continuare »

10 argumente impotriva vaccinului anti-polio

Sunt cunoscuti factorii favorizanti ai acestei boli, deja din anii ’30-40, cand s-a observat o legatura directa intre nivelul scazut la glicemiei si aparitia bolii. In special Dr.med.B.Sandler a aratat conditiile in care au aparut in SUA cazuri de poliomielita: zile foarte fierbinti de vara in care se depune un efort fizic mare insotit de consum de produse cu zahar ( Cola, inghetata, produse fainoase cu zahar). Toate acestea duc la o crestere exagerata de insulina care va scade glicemia si o creste receptivitatea la poliomielita. Mariel epidemii de poliomielita apari in seznul cald, de vara.Ca urmare, acest medic, in anul 1948, a facut o campanie antipolio, explicand cauzele acestei boli si prin masurile luate s-a stopat epidemia de poliomielita din acea vara in orasul sau natal din Carolina de Nord! (1)

2.) “O boala a civilizatiei “

Epidemiile de poliomielita sunt cunoscute doar incepand cu secolul 19 si mai multe dovezi duc la concluzia ca poliomielita este o consecinta a “ civilizatiei” , in special datorita obiceiurilor alimentare nesanatoase. (4).

3.) Lipsa contagiozitatii

Modul de transmitere al bolii nu a fost cunoscut pe vremea Dr. Sandlers (1) si nu este nici pana in ziua de astazi clarificat.

4.) Vaccinarea  din Africa sub semnul intrebarii

Un studiu facut de catre WHO ( World Health Organization) in Guineea arata ca in cazul copiilor care au fost vacinati cu un cocktail de vaccinuri impotriva difteriei, tusei convulsive, poliomielitei  si tetanosului, exista un risc de deces dublu fata de copiii nevaccinati. (2).

Dupa parerea mea ( Hans Tolzin), vaccinul anitpolio sau unul din componentele lui toxice joaca un rol important. Populatia din Africa respinge vaccinul antipolio fiindca suspecteaza  faptul ca prin aceste vaccinuri se incearca un program de control al populatiei (7). Vaccinul antipolio oral, suspectat de infectarea lui cu virusul SV40 ( cauza de HIV/SIDA la maimute),  a fost “donat” de catre Companiile Farmaceutice tarilor africane (9). Cei mai cinici dintre parinti vorbesc de “golirea lazilor cu otrava” in aceste taari. Se pare ca si in India urmeaza sa fie trimise aceste vaccinuri.

5.) Paralizii la copii prin vaccinare!

Un vaccin poate provoca boala ( a se citit prospectul).Cei vaccinati pot infecta la randul lor persoane sanatoase si chiar si dupa zece ani inca pot elimina virusul!(3). Acest lucru ar trebui sa dea de gandi si organizatiei Who care incearca sa eradicheze boala. Cazurile de poliomielita din ultimii zeci de ani au avut ca si cauza doar virusul domestci din vaccin si nu pe cel salbatic!(4,6).

6.) Poliomielita poate fi tratata!

In urma cu 50 de ani se cunosteau de ja metode eficiente pentru poliomielita. Renumitul prof. Dr. Pierre Delbert folosea Clorura de magneziu iar medici precum prof. Andree Lwoff a descoperit ca virusul poliomielitic moare la 40 grade Celsius iar fenbra nu trebuie scazuta in mod fortat cu medicamente. (4,10).

7.) Efectele secundare ale vaccinarii

Efecte secundare ale vaccinului pot fi :
– meningite si encefalite;
– sindromul Guillain-Barre
– reactii alergice;
– afectiuni reumatice;
– poliomielita postvaccinala;
– afectiuni neurologice;
– convulsii febrile;
( a se citi prospectul!) (4).

8.) Regresul poliomielitei este independenta de vaccinare

– statisticile din Germania si alte tari nu pot dovedi daca exista o legatura intre scaderea cazurilor de poliomielita din lume si vaccinare; dimpotriva, se pare ca nu exista ;(5,4);

– odata cu introducerea vaccinului oral Sabin s-a incercat o modificare a definitiei medicale care sa dovedeasca faptul ca vaccinul produce regresul bolii; (4,8).

9.) Nu s-a putut dovedi necesitatea vaccinului

– lipseste dovada necesitatii vaccinului antipoliomielitic deoarece nu exista date comparative ale bolii la cei vaccinati si la cei nevaccinati.

10.) Rolul neclar al vaccinului

– intrebarile parintior ingrijorati privind lipsa unor publicatii si studii stiintifice care sa evidentieze o izolare si cunoastere clara a virusului poliomielitic si prin urmare cunoasterea calitatilor si proprietatilor ale virusului, ale patogenitatii lui ( cauzatoare de boala ), nu au primit raspuns pana in ziua de azi de la autoritatile germane de 2 ani incoace.(8).

Concluziile mele:

Datorita acestor 10 puncte prezentate imi exprim o mare indoiala legata de necesitatea vaccinarii a milioane de copii din India. Avand in vedere ca vor fi folosite vaccinuri orale, vor fi posibile multe imbolnaviri, inclusiv decese. Sa ne asteptam cu noi epidemii de poliomielita pentru care vor fi nevoie de si mai multe vaccinari! Este de-a dreptul  o mare bataie de joc ca intr-o tara cu o renumita traditie  a tratamentelor naturiste sa se foloseasca un vaccin cu totul inutil pentru o boala tratabila.

Referinte:

(1) “Vollwerternährung schützt vor Viruserkrankungen”, Dr. med. Sandler, Emuverlag
(2) https://www.ratio2000.de/gesundheit/news/news0104.htm, “Das Medizinkartell”, Langbein/Ehgartner, Verlag Piper
(3) https://www.netzeitung.de/servlets/page?section=984&item=199319
(4) AEGIS IMPULS Nr. 7, www.aegis-schweiz.ch
(5) “Impfen – das Geschäft mit der Angst”, Dr. med. Gerhard Buchwald, Knaur Verlag
(6) https://www.wienerzeitung.at/frameless/wissen.htm?ID=M13&Menu=161879
(7) https://allafrica.com/stories/200210110048.html
(8) https://www.klein-klein-aktion, https://medizin.freepage.de/cgi-bin/feets/freepage_ext/41030×030/rewrite/med
wiss/polio.html
(9) https://www.impf-report.de/archiv/impf-report019.txt
(10) “Sind Impfungen sinnvoll?” Joachim-F. Grätz, Hirthammer Verlag

https://www.impf-report.de/jahrgang/2003/06.htm#6 de Hans Tolzin (traducere: Dr. Christa Todea-Gross, 15.11.09, Cluj-Napoca)