Dr. Christa Todea-Gross: Vaccinul provoacă dezechilibru sistemului imunitar. Cum au dispărut epidemiile în lume

Nota:
Doamna dr Todea este un medic pediatru, crestin, care promoveaza actiuni pro-vita. In prezent si-a lansat cartea “Vaccinurile-preventie sau boala, o noua patologie pediatrica” , o carte extrem de bine documentata cu informatie medicala, in care vorbeste despre riscuri reale, mai putin promovate de firmele de medicamente. Dna dr a fost chemata in fata Colegiului, i s-a virusat adresa de mail si toate adresele de contact etc.
Cartea se gaseste de cumparat la aceasta adresa. Costa 35 lei, dar pentru ca dna dr Christa Todea Gross nu vrea sa faca o afacere din vanzarea acestei carti, a pus-o si gratuit la dispozitia doritorilor. Ea a fost postata pe site-ul provita Cluj initial, dar in prezent atat adresa federatiei provita Cluj, cat si link-ul catre carte sunt blocate de cei care au interes sa faca asta. Vom mai publica articole interesante din aceasta carte.

Sistemul imun sănătos şi dezechilibrul provocat de vaccinuri

Pe parcursul a mii de ani, sistemul nostru imun s-a adaptat la existenţa microorganismelor din mediu, care sunt nenumărate, multe fiind încă necunoscute. Organismul uman este el însuşi un mare rezervor de microorganisme indispensabile pentru o viaţa sănătoasă. Puţinele microorganisme nocive pentru om pot fi, în majoritatea cazurilor, anihilate de către arma noastră biologică naturală: un sistem imun sănătos şi performant. Pe acesta, copilul îl dobândeşte în parte de la mamă, la naştere, iar apoi şi-l perfecţionează pe al lui, în mod natural, prin contactul cu răceli uşoare, boli infecto-contagioase (“bolile copilăriei”) etc. Până la vârsta de 2 ani, când dispare imunitatea moştenită de la mamă, copilul îşi dezvoltă un sistem imun sănătos. Acest lucru se întâmplă doar dacă nu se intervine din afară cu mijloace care să scadă sau să modifice în mod negativ sistemul de apărare al copilului (vaccinuri, antibiotice, cortizon, antiinfiamatoare nesteriodiene etc.). Din nefericire, câteva epidemii din trecut (izbucnite mai ales în timpul războaielor) au generat invenţia vaccinurilor şi astfel s-a pornit un atac fără precedent asupra sistemului imun al omului de 200 de ani încoace. Nu s-a luat deloc în seamă cel mai important aspect al vaccinurilor: faptul că sistemul imun al omului nu este adaptat la forme noi, artificiale, de microorganisme, cu care în mod normal el nu s-a întâlnit niciodată în natură şi pentru care nu are o “memorie imună”.

Dacă mai adăugăm şi existenţa în vaccin a unor substanţe aleigizante, metale grele, proteine străine, antibiotice şi, nu în ultimul rând, combinaţia mai multor virusuri, ne dăm seama că şansele formării unui sistem imun sănătos şi performant la copil este practic nulă. îl distrugem deja “din faşă”. Consecinţele dezastruoase ale vaccinurilor s-au observat abia în aniiy60, când, în America, după ce s-a triplat numărul de vaccinuri, a apărut un număr foarte mare de cazuri de autism la copii, până atunci fiind doar câteva cazuri răzleţe, tratate în Clinicile de Psihiatrie. Efectele adverse evidente ale vaccinurilor “obligatorii” la copii fac victime în scurt timp şi în Europa, unde se copiază modelul american de vaccinare. România nu face excepţie. Bolile cronice grave, dar şi decesele provocate de vaccinuri sunt total ignorate de cei care ridică în slăvi cea mai mare eroare medicală a secolului: vaccinurile” (dr. Louis De Bromver). Au trecut doar 50 de ani (maximum 2 generaţii) de la declanşarea acestui război biologic împotriva unui sistem imun vulnerabil, imatur, al sugarului, cu grave repercusiuni şi după zeci de ani, şi este imposibil să nu obsemăm o creştere explozivă, fară precedent, a bolilor cronice grave, unele cunoscute, dar extrem de rare în trecut, altele noi, incurabile, atât la copii, cât şi adolescenţi (alergii grave, autism, sindromul ADHD, boli autoimune, sindroame neurologice noi etc.), la adulţi şi vârstnici (boala Alzheimer, diverse forme de cancer, boli autoimune etc..).

Cu toate acestea, cei care produc vaccinurile, nu vor avea niciodată vreun interes să spună adevărul, profitul lor material fiind enorm, iar studiile lor fiind în mod intenţionat şi sistematic falsificate. Vaccinurile, în loc să prevină, ne îmbolnăvesc. Se depun în schimb eforturi mari şi aproape inutile de a produce tot mai multe medicamente paleative (care tratează, dar nu vindecă). Se profită în continuare de cunoştinţele insuficiente cu privire la mecanismele complexe de apărare a sistemului imun în faţa unei infecţii, reducându-se totul la măsurarea anticorpilor (lucru de altfel contestat de mulţi imunologi, de zeci de ani încoace). Sistemul imun este un “puzzle” care nu a fost terminat de către imunologi, lipsind încă foarte multe piese, dar până la rezolvarea lui, sănătatea copiilor noştii riscă să fie distrusă iremediabil. Principiul pe care se bazează vaccinarea este ineficient şi cu multe capcane pentru sistemul imun al fiinţelor vii, inclusiv a omului, consecinţa fiind o îmbolnăvire cronică şi deseori ireversibilă.

Cum au dispărut epidemiile în lume
Apariţia primelor “vaccinuri”: prevenţie sau experiment?

Marile epidemii care decimau populaţia în trecut (lepra, ciuma, holera ş.a.) au dispărut din cauza îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă, a introducerii canalizărilor de apă, a toaletelor, prin dezinfecţia apei de băut şi, în general, prin dezvoltarea socio-economică a ţărilor lumii, fără să fi existat vreodată un vaccin împotriva lor.

În cazul altor boli infecţioase, “ale sărăciei”, precum tuberculoza, difteria, variola şi tuşea convulsivă, legătura dintre îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi regresia acestor boli a putut fi dovedită, dar mai anevoios. însuşi renumitul Dr Buchwald recunoaşte că timp de 20 de ani a strâns dovezi şi a investit o mare sumă de bani pentru investigaţiile necesare ca să poată răspunde la întrebarea: cum au dispărut epidemiile în lume?”1. Vaccinurile şi statistica legată de dispariţia epidemiilor nu a putut explica acest fenomen. Graficele arată exact contrariul. Pentru studiile sale, Dr. Buchwald a luat în calcul următoarele date: apa de băut şi cea reziduală, numărul de băi/familie în Germania, numărul de locuinţe, suprafaţa locuinţei/persoană, folosirea săpunului etc. Cu toate îmbunătăţirile civilizaţiei, mai lipsea “un element important care-i scăpa Cel care l-a ajutat, a fost englezul Thomas McKeown, profesor la Medicina Socială de la Universitatea din Birmingham şi care a arătat că motivul principal al regresiei acestor boli infecţioase a fost în primul rând “dorinţa unui trai bun al oamenilor”, în speţă a hranei. Ca urmare, regresia marilor epidemiilor a început cu 200 de ani în urmă, înainte de o fi introdus orice fel de vaccin. Cauza principală (fără să fie neglijată îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi a apei de băut) a fost combaterea foamei. Doar o dată cu dezvoltarea agriculturii, a producerii unei cantităţi suficiente de hrană pentru întreaga populaţie, începând cu sec. XVIII, pentru marea majoritate a oamenilor foamea era de domeniul trecutului. în Germania, Friedrich der Grosse (1740-1786), a introdus cultivarea cartofului pe arii extinse. în ţările din sud, cultivarea porumbului a jucat acelaşi rol. Curând după terminarea celui de-al doilea război mondial, s-a ajuns, atât în Germania, cât şi în întreaga Europă de Vest, la un nivel de tJ-ai care nu s-a atins niciodată în lume. în aceste condiţii, frecvenţa bolilor infecţioase, “ale copilăriei”, au început să dispară în Europa de Vest. Faptul că foamea are o legătură evidentă cu “bolile copilăriei” pare greu de crezut, fiindcă oamenii din ziua de azi nu se mai pot pune în situaţia celor din trecut. Dr. Buchwald îşi aminteşte că, pe vremea copilăriei sale, 1/3 dintre elevi primeau “o gustare de la şcoală şi consta în pâine şi lapte. Cu doar 60 de ani în urmă, 1/3 dintre elevii din Occident erau foarte săraci. Statisticile din Anglia, arătate de McKeown, privind regresia bolilor contagioase, sunt asemănătoare cu cele din Germania, folosite de Buchwald în cărţile sale2.

Despre România putem spune acelaşi lucru, cu o întârziere de câţiva ani buni…

Vaccinarea copiilor din ţările africane, ca şi din alte regiuni unde populaţia este subnutrită, nu le aduce niciun beneficiu. Dimpotrivă, le sunt induse o serie de boli virale noi, cu care nu s-a confruntat niciodată organismul lor, şi care nu vor putea stimula un sistem imun slăbit. în schimb, vor provoca cu mare uşurinţă boli cronice şi o serie de complicaţii posh’accinale, nerecunoscute de cei care fac, cu bună ştiinţă, campaniile de vaccinare în masă. Oare există o diferenţă între copiii “de mâna a doua ”, pe care experimenta Jenner, în trecut, vaccinul antivariolic, şi aceşti copii din lumea a treia? Mă tem că nu.

Cu toate acestea, producătorii de vaccinuri şi corpul medical, susţin sus şi tare că vaccinurile au dus la eradicarea epidemiilor, atribuindu-şi un merit care nu este a lor.

în cele ce urmează, am descris modul în care a început “era vaccinurilor”, în care trăim şi la ora actuală şi care cunoaşte o “înflorire”fără precedent. Dacă primele epidemii au trecut fără să fi existat vreodată un vaccin (un fenomen deloc scos în evidenţă în cărţile de Epidemiologie şi de Boli Infecţioase), cele care au urmat, nu au mai cunoscut un curs firesc de dispariţie, ci, din pricina vaccinurilor, introduse de obicei în “plina epidemie ”, au cunoscut fluctuaţii, s-au răspândit uneori cu mai multă repeziciune, sau au apărut altele noi. Vaccinurilor le datorăm modificări (creşteri) importante ale indicilor de morbiditate şi mortalitate pentru bolile infecţioase, precum şi apariţia unor boli şi complicaţii noi, necunoscute până atunci de lumea medicală: cele posn-accinale (poliomielită postvaccinală şi de contact, encefalitele. postvaccinale etc.), soldate cu nenumărate decese, pentru care ar trebui să fie introdus un nou indice de statistică: cel al mortalităţii infantile postvaccinale.

1 Gerhardt Buchwald. Impfen. Das Geschăft mit der Angst, emu-verlag, 4.Auflage 2008. Germany, 194.
2 Ibidem. 197-198.

rezumate din cartea Vaccinurile: prevenţie sau boală?
O nouă patologie pediatrica
, de Dr. Christa Todea – Gross

62 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  off topic
  http://filmehd.net/surrogates-2009-filme-online-gratis-subtitrate-in-romana.html

  Un film cu Bruce Willis care previne impotriva cipurilor.

  Deux Ex, un joc care in ciuda numelui sau spune tot adevarul despre implanturi si Illuminatti si se termina cu o morala pe masura.
  Au inceput sa fie spuse lucrurile si de catre cei din partea carora nu ne-am astepta, si in domenii in care nu ne asteptam. Eu cred ca adevarul va fi scos la lumina, cel putin pentru o perioada.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Extrem de sugestiva este chiar afirmatia dlui dr Chirila, care face urmatoarele remarci, in introducerea cartii mai sus citate:
  1. desi Romania are cea mai vaccinata populatie(dintre statele europene) impotriva tuberculozei, are si cea mai mare cifra de bolnavi de TBC!!(Ciudat, nu?). Pe cand , tarile nordice, care nu si-au vaccinat niciodata cetatenii impotriva TBC, au ZERO (0) cazuri!!!
  2. Din cele 6 milioane de femei americane infectate anual cu human papiloma virus, doar 0.16% au si cancer de col uterin. Iar din cele 3700 de femei americane care decedeaza din cauza cancerului de col uterin , 70% sunt infectate cu acest virus. Aceste statistici arata clar, ca nu virusul determina cancerul, ci ca boala canceroasa constituie o stare care favorizeaza infectia cu virusul respectiv!!! Ca urmare vaccinarea impotriva HPV chiar ca nu are niciun sens!
  ( E vorba de celebrul virus impotriva caruia s-a lansat anul trecut o campanie de vaccinare extrem de agresiva in Romania).
  Aceste afirmatii, sustinute de statistici(date obiective, deci, si nu simple afirmatii!) ar trebui sa fie suficiente ca sa ne puna in garda cu privire la cel putin aceste doua vaccinuri(anti tuberculoza si anti cancer de col uterin asa zis " determinat de HPV").
  Ii invit pe toti cei care se considera obiectivi si deschisi spre a afla noutati medicale si nu numai medicale strict, de specialitate,(caci este informatie care ne priveste pe toti, medici sau nu, ca si indivizi care ne expunem o data sau de mai multe ori in viata unuia sau mai multor vaccinuri), sa citeasca aceasta carte. Dupa ce o vor citi, sunt liberi sa traga singuri concluziile, caci informatia pe care o furnizeaza doamna doctor Christa Todea Gross este pur obiectiva si mai ales completa si nu asa cum am fost obisnuiti de atatia ani, de cei care ne arata numai fagasul stramt si periculos al "obligativitatii" vaccinarii. Sunt prezentate indicatiile vaccinarii, evolutia unui copil vaccinat, dar si a unui copil nevaccinat care face boala impotriva careia vrem sa il vaccinam, cu explicatii evolutive ale procesului imunitar in cele doua situatii. Ce vreau sa subliniez? Faptul ca nu este doar "informatie contra vaccinarii" asa cum mi-a replicat un pediatru caruia i-am oferit-o, ci informatie OBIECTIVA, de pe ambele "baricade"!
  Ii indemn pe toti care vor citi cartea si o vor considera demna de luat in considerare sa o cumpere si sa o ofere unui medic pediatru, unui medic de familie, unui medic neonatolog, unui medic infectionist (cei direct implicati in campaniile de vaccinare si cei care recomanda diverse vaccinari), oricarui medic si oricarui parinte!
  Este de datoria noastra, a tuturor crestinilor, sa o sprijinim si in acest mod (imprastiind cartea si informatia din carte si altora) pe doamna doctor, care si-a asumat mari riscuri furnizandu-ne aceste date. Dumneaei este o deschizatoare de drumuri, caci la noi, pina acum, nu s-a publicat decat informatie care prezinta avantaje ale vaccinarii( cu o singura exceptie, cartea dr Louis de Brouwer " Vaccinarea, eroarea medicala a secolului"), desi in ultimii 100 de ani s-au publicat zeci de mii de studii care atesta fara niciun dubiu, ca vaccinurile ataca sistemul imunitar al omului, ca-l pot distruge lent si ireversibil, determinand unele din cele mai grave boli cronice, nevindecabile si chiar moarte subita la sugar. ( A propos, stiati ca suntem singura tara care isi vaccineaza nou nascutii? Si nu cu un singur vaccin, ci cu DOUA- anti TBC si anti hepatita B!!).
  Doamna doctor si-a asumat o mare jertfa pentru noi (riscul unor procese poate sau unor atacuri "profesionale" si cine stie ce alceva, caci interesele financiare ale celor care promoveaza si vand vaccinurile sunt foarte mari, dupa cum puteti intui si singuri), sa nu o lasam sa fie in van!
  Cititi, cumparati, descarcati cartea, faceti cunoscuta si altora informatia! Fiti informati spre binele vostru si informati-i si pe ceilalti!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Romania nu e unica tara care isi vaccineaza nou-nascutii. Aceasta se face si in Republica Moldova, cu aceleasi vaccinuri: HVB (contra hepatitei B imediat dupa nastere) si BCG (contra tuberculozei la 3-5 zile de la nastere).
  Am o rugaminte pentru administratorii blogului sau celor care m-ar putea ajuta: transmiteti-mi, va rog, cartea doamnei dr. Christa Todea-Gross in format electronic pe adresa mea de mail(fie atasata la un mesaj fie prin transfer.ro, daca ocupa mult spatiu de memorie), ca s-o pot posta pe mai multe situri din Republica Moldova. Cred ca astfel va fi mai accesibila electronic si pentru spatiul virtual din Romania si RM.
  Adresa mea electronica e: [email protected] .
  Va multumesc anticipat!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da, si eu as vrea cartea in format electronic. [email protected].

  Multumesc,

  Bogdan.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  si noi

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si eu vreau cartea in format electronic, locuiesc in America.
  Multumesc!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Va trimit cartea in format electronic celor care ati scris adresa dvs de mail.

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/efectele-adverse-ale-vaccinului-impotriva-tuberculozei-la-bebelusi-zeci-de-bebelusi-la-spital.html

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca puteti sa imi trimiteti si mie cartea in format electronic, nu sunt in tara si ma intereseaza acest subiect. Raman dator. Multumesc!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Buna Pavel daca puteti sa imi trimiteti si mie cartea in format electronic, nu sunt in tara si este un subiect care ma intereseaza. Multumesc! [email protected] este adresa.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  As dori si eu cartea in format electronic va rog.
  adresa mea de email este [email protected]
  va multumesc.

 12. DUMITREAN MIHAI

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  LOCUIM IN ITALIA SI AVEM O FETITA DE APROAPE 2 LUNI, DEJA NE-A VENIT ACASA SCRISOARE DE LA DIRECTIA SANITARA DE A VACCINNA COPILUL.. STIE CINEVA O CALE LEGALA DE A REFUZA VACCINAREA? MULTUMIM. DOOAMNE AJUTA!

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  [email protected]

  O vreau si eu ...

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  As dori sa-mi fie trimisa si mie cartea in format electronic la adresa [email protected]

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ar trebui sa facem mai mult de atat...eu,personal,am o cunostinta internata acum in Bucuresti,cu bebelusul de 9 luni,grav bolnav(hepatita si anemie autoimune),boala declansandu-se in urma vaccinului de la 6 luni.Am citit si eu cartea dnei.dr.Todea,dar este doar un glas firav,pe langa ,,marile,,nume ale medicinei romanesti,care sunt pro-vaccinare.MS vrea sa reinceapa campania de vaccinare HPV...trebuie facut ceva,trebuie sa salvam bietii copii nevinovati...

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Elena: Vaccinul facut la 6 luni de bebelusul cunostintei tale e cel de Hepatita B cumva? Bebelusul e baiat sau fata? Se spune ca bolile autoimune apar mai usor le fete (70%) decat la baieti.

  Doamne ajuta,

  Bogdan.

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu cred ca glasul dnei dr e firav, drept dovada ca a fost chemata in fata colegiului medicilor! Deci acest glas "firav" nu numai ca s-a facut auzit, dar deranjeaza foarte tare! Daca ati citit cartea , ati vazut ca cele 423 de pagini se bazeaza pe zeci de mii de studii facute in alte tari, in ultima 100 de ani!
  Poate ca e doar o voce solitara, deocamdata, de aceea trebuie sa facem cunoscuta cartea cat mai multor medici mai ales, fie ca sunt crestini, fie ca nu, pentru ca aceasta carte nu a patruns in librariile medicale, ci doar in cele cu literatura religioasa!!! Dar si oricarui parinte, nu numai medicilor!

  Cei care doresc o cale de a refuza vaccinarea, in ultimele capitole ale cartii se ofera solutii practice, in conformitate cu legislatia Romaniei, bineinteles!Dar sunt oferite si date cu privire la legislatia altor tari din UE legat de de obligativitatea vaccinarii! In Germania, Olanda, Luxemburg, Spania, Anglia,, Austria, Elvetia nu e obligatoriu nici un vaccin!! Sunt doar cateva RECOMANDATE! In Italia sunt obligatorii vaccinurile antipoliomielita, antidifteric, antihepatitic B, dar incepind cu 24.09.1998, conform unei Circulare Ministeriale este permisa inscrierea in scoli SI A COPIILOR NEVACCINATI, adica NU E OBLIGATORIE VACCINAREA! In Franta, vaccinurile antidifteric, antipolio anti BCG(anti tuberculoza) (la 6 ani) sunt obligatorii pt a putea frecventa scoala. La nastere nu e obligatoriu nici unul.In Belgia este obligatoriu vaccinul antipolio pt a frecventa scoala. Nu e obligatoriu nici unul la nastere!!
  De asemenea se ofera si solutii medicale practice cu privire la situatia in care copilul nu este vaccinat si se imbolnaveste. Spor la citit si la imprastiat informatia!

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  As dori sa-mi fie trimisa si mie cartea in format electronic la adresa [email protected]

 19. Postolache camelia

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mai pot primi cartea in format electronic?

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne-ajuta!
  Interesant articol! Trebuie dezbatute mai des aceste probleme, trebuie facute cunoscute si constientizata lumea asupra consecintelor vaccinarii....
  Mult spor in munca dumneavoastra!
  Va rog sa imi trimiteti si mie cartea!
  Spor in toate!

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pentru toți care doresc să descarce cartea adresa de download este următoarea:
  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-19nov-07618003ceddc43.zip
  http://www.ziddu.com/download/20911247/nurilepreventiesauboala.Onouapatologiepediatrica2.pdf.html
  Succes!

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  vreau su eu cartea [email protected]
  multumesc

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Imi doresc si eu foarte mult cartea. Adresa mea:[email protected].
  Multumesc!

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  O trimit cu bucurie tuturor celor care si-au precizat adresa de mail. Restul care o doresc, o puteti descarca de la
  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-19nov-07618003ceddc43.zip
  prin bunavointa "unui Român".

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Felicitari doamnei doctor pentru aceasta carte!... care ne mai deschide ochii asupra controverselor si scopurilor ascunse in spatele programelor de vaccinare, iar pana la urma a necesitatii sau nu a acestora...
  Fie ca Bunul Dumnezeu sa rasplateasca inzecit osteneala pusa a doamnei doctor in aceasta lucrare laborioasa si s-o ajute pe mai departe...
  Doamne ajuta!

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Accesand acel site, mi se spune acest mesaj: "Fişierele pe care încerci să le accesezi nu se mai găsesc pe serverele Transfer.ro. " as dori si eu cartea respectiva in format electronic: [email protected]

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Este minunat ca circula astfel de mesaje. Eu ca mama de trei copii nu mai mai simt singura in aceasta lume:) E cumva lipsa de responsabilitate sa te iei dupa val si sa iti vaccinezi copilul cu toti virusii despre care nu stim nimic.

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/10/23/vaccinurile-preventie-sau-boala-o-noua-patologie-pediatrica-dr-christa-todea-gross/

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cartea se poate downloada si de aici: http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinurile-preventie-sau-boala-o-noua-patologie-pediatrica-dr-christa-todea-gross-editura-christiana-2012

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sau se poate cumpara cartea...
  http://www.librariaortodoxia.ro/carti-ortodoxe/vaccinurile-preventie-sau-boala_3115
  http://www.librariaeminescu.ro/isbn/973-1913-56-8/Christa-Todea-Gross__Vaccinurile-Preventie-sau-boala-O-noua-patologie-pediatrica

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si eu ii sfatuiesc acelasi lucru, pe cei care doresc aceasta carte, ca in afara de copia electronica, sa-si achizitioneze macar pentru ei un exemplar din cartea tiparita, din mai multe motive:1. informatia pe suport de hartie e mult mai accesibila, 2. e o modalitate sigura de pastrare a informatiei(mai sigura decat cea de pe un CD, de ex, care in timp se poate distruge si nu mai poate fi citit)3. e o metoda de a o sustine pe dna dr Todea Gross.
  http://www.librariaortodoxia.ro/carti-ortodoxe/vaccinurile-preventie-sau-boala_3115
  http://www.librariaeminescu.ro/isbn/973-1913-56-8/Christa-Todea-Gross__Vaccinurile-Preventie-sau-boala-O-noua-patologie-pediatrica
  VREAU SA MAI SEMNALEZ UN LUCRU- am vorbit la Sophia si se pare ca aceasta carte e comandata de foarte multi , in nr foarte mare, dar le vin retururi la librarie, nu se stie din ce cauza. Se pare, ca undeva pe parcurs sunt oprite si nu mai ajung la destinatar, caci imi inchipui ca daca cineva a comandat-o, si- a dorit-o si este atent la cutia postala pentru a sesiza cand vine mandatul postal! Concluzia o trage fiecare!

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Organizatiile pentru protectia copilului si jurnalistii au dreptul si obligatia sa ceara rapoarte de morbiditate post-vaccinare, in "Casele de copii".
  In occident, medicii ginecologi prescriu femeilor insarcinate medicamentul Adalat.
  Acest medicament contine niphedipina si este de regula administrat persoanelor diagnosticate cu hipertensiune arteriala.
  Nifedipina este teratogena, produce malformatii fetusului dar, cu toate acestea, medicii o prescriu sistematic viitoarelor mame, chiar daca sunt tinere si nu au nicio problema de sanatate.
  Personal cunosc trei mame romance carora li s-a recomandat acest medicament. Doua din dansele au nascut copii cu handicap, manifestat dupa varsta de 1 an si jumatate.
  Cea de a treia doamna ( intamplator, este preoteasa) a refuzat medicamentul si are o fetita perfect sanatoasa.
  Referitor la vaccinari, in general, am gasit impresionant cazul a doua doamne doctor ce au lucrat ca cercetator la Institutul Cantacuzino si care au ajuns in stare de invaliditate totala (afectiuni imunitare si neurologice ireversibile) in urma auto-vaccinarii impotriva gripei. pe o durata de cel putin doua decenii.

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bogdan,vaccinarea de la 6 luni include mai multe vaccinuri-anti polio,pertussis,parca si ROR-ul si,bineineles,a treia doza de vaccin antihepatitic B(prima doza din acest vaccin se face la nastere,a doua la 2 luni si a treia,la 6 luni).Copilasul este baietel si,din fericire,in urma rugaciunilor mamei si ale prietenilor,se simte mult mai bine.Dar ceea ce se intampla,ar trebui sa le dea de gandit atat parintilor,cat si medicilor!Treziti-va,oameni buni!Cati copii nevinovati trebuie sa se mai imbolnaveasca sau chiar sa moara?

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cum pot procura cartea in format electronic?

 35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Ganciu Roxana
  Va rog, scrieti-mi pe adresa [email protected] si v-o trimit.

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  VIII. Tuberculoza (TBC) şi vaccinul antituberculos (BCG)(capitol extras din cartea dnei dr. Todea Gross)
  În 1930 (...) la Spitalul din Lűbeck (Germania), 72 de nou‑născuţi mor în urma vaccinării cu BCG. Tulpina pentru vaccin a fost furnizată de către Institutul francez Pasteur, dar ancheta efectuată imediat nu a mai putut constata cauzele dezastrului, deoarece personalul medical distrusese toate flacoanele de BCG, astfel că tribunalul a atribuit decesul acestor nou-născuţi unor erori comise de persoane necunoscute… Cu toate acestea, profesorul Calmette a recomandat în continuare folosirea vaccinului BCG în primele 10 zile de după naştere, cu motivaţia că “doar în aceste zile bacilul tuberculos bovin este absorbit corect de către intestin”. Dar, el se contrazicea singur,fiindcă atunci nu ar mai fi fost nevoie de rapeluri (revaccinări cu BCG) la 1an, 3 ani, 7 ani şi 15 ani, iar apoi tot la 5 ani, până la vârsta adultă.
  (...) - Tuberculoza este cel mai des provocată de însuşi vaccinul BCG;
  - Tuberculoza a fost una dintre primele boli provocate de vaccinarea
  contra variolei(nota mea-adica prin scaderea imunitatii)(...)
  - La scăderea cazurilor de TBC a dus, alături de îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă (a măsurilor de igienă şi sociale), şi încetarea vaccinării antivariolice;
  - Asistăm în ultimul timp la o creştere a cazurilor de TBC din cauza deficienţelor sistemului imun al copilului şi apoi al adultului, din cauza vaccinurilor în masă la care nu mai face faţă, dar şi a tratamentelor abuzive cu antibiotice.
  (...) - Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de provoca ulterior, în mod frecvent cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.
  - Un alt pericol este acela că “antrenează la sugari, automat, o forma atenuată de tuberculoză cutanată, care evoluează timp de 6‑9 luni,manifestându‑se cu o stare de subfebrilitate şi o scădere importantă a imunităţii organismului”. În tot acest timp, sugarul mai suportă şi alte vaccinuri, care pot dezechilibra şi mai mult sistemul lui imun. Este motivul pentru care, la majoritatea dintre copiii vaccinaţi la naştere sau cât mai devreme după naştere cu BCG, se observă o predispoziţie la diverse infecţii acute: rinofaringite, otite, laringite sau bronşite repetate.(...)După vaccinarea cu BCG, nu mai este posibilă depistarea precoce a infecţiilor tuberculoase (!), ci doar într‑o fază tardivă, mult mai gravă. La ora actuală există tratamente eficace pentru TBC şi, dacă ar fi depistate de la început, aceste infecţii ar putea fi vindecate cu antibi otice, fără alte complicaţii.
  -Infecţiile tuberculoase depistate la cei vaccinaţi cu BCG, sunt mult mai grave şi mai contagioase decât la cei nevaccinaţi, din cauză că acest vaccin provoacă o reacţie de hipersensibilitate întârziată defavorabilă, cu o cazeificare sub formă lichidă, de cele mai multe ori, care diseminează în întregul organism.
  -Vaccinarea sistematică din Franţa nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creştere a cazurilor de TBC.
  În Franţa, de mulţi ani, profesori de Medicină cer renunţarea la vaccinul BCG. (...)
  În Ţările de Jos, după cel de-al doilea război mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoză, fiind condiţii precare de viaţă. Cu toate că nu s‑a practicat deloc vaccinarea în aceste ţări, tuberculoza a fost eradicată.Interesant este faptul că aceste ţări prezintă cel mai mic procent de îmbolnăviri cu TBC. Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în ţările în care se practică vaccinarea BCG obligatorie. În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătăţii Publice şi Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în ţări ca Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia şi Portugalia, cazurile de TBC sunt în creştere. De 5 ani, acelaşi lucru se întâmplă şi în Franţa.
  România nu face excepţie: deşi se face vaccinarea în masă “obligatorie”cu BCG încă de la naştere, observăm o creştere marcată a cazurilor de TBC(inclusiv la tineri).
  În SUA, Dr. Mendelssohn, medic pediatru şi profesor la Universitatea de Medicină din Illinois, cunoscut ca fiind unul dintre primii critici ai Medicinei moderne, afirmă, după cei 30 de ani de experienţă, că “Părinţii copiilor vaccinaţi au dreptul să ceară dovezile legate de eficienţa vaccinurilor. Dovezile trebuie să fie clare, fără niciun dubiu, ceea ce nu corespunde adevărului în cazul testului cutanat la tuberculină. Academia Americană de Pediatrie (AAP), care numai rareori dezaprobă actele medicale, a publicat un articol în care critică testul la tuberculină. Diverse studii recente au lansat o îndoilă în ceea ce priveşte unele teste folosite în prevenirea sau depistarea tuberculozei. […] Testele la tuberculină nu sunt perfecte iar medicii trebuie să ţină seama de posibilitatea unor reacţii fals pozitive sau fals negative. […] Acest lucru însemnă că, copilul poate avea TBC deşi reacţia la tuberculină este
  negativă şi poate să fie sănătos, deşi reacţia este pozitivă. Consecinţele sunt grave, deoarece copilul poate fi iradiat în repetate rânduri în vederea examinării plămânilor sau poate fi supus unor tratamente destul de periculoase timp îndelungat, de luni sau ani de zile”.
  Pe plan mondial. Studiul OMS:
  - certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzaţia Mondială a Sănătăţii să facă un studiu în India, între anii 1968-1971.OMS a ales un număr de 209 de localităţi, însumând 360.000 de per soane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o re acţie negativă (nevacinaţi) au fost împărţite în două grupe: una a fost vaccinată şi alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani şi jumătate.
  Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: “Vaccinul BCG nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaseră iniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră ni cio reacţie”. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu-i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.
  -Dr. Louis De Brouwer remarcă faptul că “Republica Federală Germană nu se aşteptase la un astfel de raport şi, din 1971, suspendase practica vaccinării cu BCG”. Nu acelaşi lucru îl vor face Franţa, România şi alte ţări.

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pe plan mondial. Studiul OMS(extras din aceeasi carte):
  -certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzaţia Mondială a Sănătăţii să facă un studiu în India, între anii 1968-1971.OMS a ales un număr de 209 de localităţi, însumând 360.000 de per soane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o re acţie negativă (nevacinaţi) au fost împărţite în două grupe: una a fost vaccinată şi alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani şi jumătate.
  Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: “Vaccinul BCG nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaseră iniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră ni cio reacţie”. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu-i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.
  -Dr. Louis De Brouwer remarcă faptul că “Republica Federală Germană nu se aşteptase la un astfel de raport şi, din 1971, suspendase practica vaccinării cu BCG”. Nu acelaşi lucru îl vor face Franţa, România şi alte ţări.
  În Germania (perioada când încă se practica vaccinarea BCG):
  -În perioada 1906‑1934, cazurile de deces datorate tuberculozei au cunoscut o creştere importantă, cu un apogeu în timpul primului război mondial. După aceea începe să scadă uşor numărul cazurilor de boa lă. Nu s-a găsit nicio explicaţie pentru rărirea cazurilor de boală, ştiind că încă nu se descoperise vaccinul.
  -După introducerea vaccinului BCG – printr-o campanie de vaccinare în masă desfăşurată între anii 1920‑1925 – se observă din nou o uşoară creştere a cazurilor de TBC, după care scăderea lor continuă să fie ca înainte. Acest lucru ne arată că vaccinul BCG administrat în masă, nu a influenţat deloc incidenţa tuberculozei în rândul populaţiei. Nu se observă nici în anii următori o modificare în acest sens, dar se constată un lucru evident: costurile acestor vaccinuri. În Germania s-au alocat 280 milioane de mărci germane pentru vaccinarea în masă a populaţiei cu BCG310.
  -Decesele provocate de TBC au scăzut sistematic, fie că s-a vaccinat sau nu, populaţia: dacă în anul 1750 se înregistrau 10.000 de decese datorate diferitelor boli, dintre care 71 de cazuri din cauza tuberculozei, în anul 1955 se mai numărau doar 5 cazuri. Statistica a fost efectuată de către prof. Weise de la Ministerul Sănătăţii din Berlin care remarca faptul că,deşi după descoperirea agentului etiologic al tuberculozei (b.Koch), în anul 1875 s-au introdus diverse tratamente balneare (sanatoriile TBC) şi preventive (vaccinul BCG), nu a putut fi influenţată epidemia de tu berculoză. Asta înseamnă că chiar dacă nu se făcea nimic împotriva tuberculozei, astăzi am fi avut aceeasi situaţie epidemică, spune Dr. Buchwald.
  Înainte de 1970, vaccinurile s-au efectuat de către Direcţiile de Sănătate, timp în care ei au făcut un lobby eficient, folosindu-se de practicieni şi medicii pediatri. “Dar, după rezultatele dezastruoase datorate vaccinului contra variolei, se încerca acum o evitare a unei vaccinări «obligatorii»” .
  -În perioada 1970‑1980 s-a făcut un nou compromis şi s-a efectuat a doua vaccinare în masă, a populaţiei din Germania. Statistica arată în mod evident că, vaccinul BCG, nici de data aceasta, nu a influenţat în niciun fel evoluţia bolii, a incidenţei TBC(...)
  Decesele provocate de TBC în această perioadă nu arată o modi ficare, comparativ cu situaţia de dinainte şi de după vaccinare.
  - Deşi în urma studiului OMS din India, Germania a renunţat, începând cu anul 1971, la obligativitatea vaccinării BCG, medicii pediatri au continuat vaccinarea copiilor din Germania până în anul 1998. De aici rezultă faptul că, în cazul unor complicaţii postvaccinale, nu statul se face răspunzător de ele, ci medicul care a administrat personal vaccinul BCG.
  -Până în anul 1995, statistica arată – fără vaccinare – o scădere continuă, constantă, a cazurilor de TBC în Germania.
  -Din anul 1998, în Germania, vaccinul BCG aparţine trecutului.
  Am prezentat acest scurt istoric al evoluţiei tuberculozei din Germania,
  fiindcă am putea trage o concluzie importantă pentru ţara noastră şi să oprim
  vaccinarea BCG.

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  concluzii personale:
  1.vaccinarea BCG(anti- TBC) este inutila si riscanta.
  2. in tarile in care nu face acest vaccin, boala a fost eradicata de la sine.
  3. in tarile in care se face acest vaccin este cea mai mare cifra de bolnavi de TBC
  4. expunerea nou nascutului la o boala grava(indusa de vaccin), la scaderea imunitatii, creaind un teren predispozant pentru alte boli, este inacceptabila.
  Ma intreb in plus cum suporta copiii medicamentele tuberculostatice care sunt extrem de toxice hepatice si greu de suportat chiar de adult? Caci sunt copii care in urma vaccinarii fac boala si necesita acest tratament. Stiti ca la adult se dau combinatii de zeci de pastile pe zi, timp de 6 luni minim pentru a o vindeca?

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Multumim mult pentru acest articol.Este foarte benefic! Eu cred ca noi,parintii, trebuie sa ne invingem FRICA si sa nu ne mai lasam manipulati.

 40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  de aici poate fi descarcata

  http://www.scribd.com/doc/113411130/VACCINURILE-PREVENTIE-SAU-BOALA-O-noua-patologie-pediatrica-Dr-Christa-Todea-Gross-Editura-Christiana-2012

 41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinurile-preventie-sau-boala-o-noua-patologie-pediatrica-dr-christa-todea-gross-editura-christiana-2012

 42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  https://carteromaneasca.wordpress.com/2012/06/25/spuneti-nu-vaccinurilor-vaccinarea-eroarea-medicala-a-secolului/

 43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor, stiu ca este mult mai usor a descarca aceasta carte, dar cred ca in semn de respect pentru munca si grija dnei Dr, ar fi mult mai cinstit sa o cumparam. Haideti sa daramam mitul romanului care asteapta "pomana"!
  Eu voi cumpara cartea, va astept si pe voi! SARBATORI FERICITE!

 44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa ne trezim,fratilor.multumim doamnei doctor.Sunt tata a 4 copii dintre care al 4-lea am refuzat sa-l vaccinam de comun acord cu sotia.A luminat-o Domnul si si-a dat singura seama.Pentru primii vaccinati nadajduim ca prin impartasania de pana la 7 ani sa lucreze in ei Domnul ceea ce nu mai putem face noi,constienti deplin ca sfintele taine nu sunt o potine magica.Doamne Ajuta.

 45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  PENTRU DUMITREAN MIHAI - depinde din ce regiune esti...dar de un an si ceva nu mai este obligatorie....te duci frumos la Asl-ul care te-a chemat pentru vaccin si iti expui teoria....stiu ca in Lombardia si Veneto nu vor decat sa fie siguri ca ai luat decizia in cunostinta de cauza.

  pentru mai multe informatii vezi siteul - http://www.comilva.org/

  sanatate multa sa aveti!

 46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  va rog sa imi trimiteti si mie cartea in format electronic.Va multumesc anticipat!adresa mea este [email protected]

 47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  va rog frumos sa imi trimiteti cartea si mie la adressa mail: [email protected]. Si eu locuiesc in Italia si am facut copilului doar vacinurile de la doua si cinci luni. Dupa aceea m-am oprit si nu as vrea sa le mai fac dupa tot ce am vazut ca se intampla. Nu suntem informati.

 48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  doresc si eu cartea in format electronic [email protected]

 49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Buna ziua!
  Am un baietel de 2 ani si 2 luni caruia i-am facut vaccinurile "obligatorii" pentru ca am avut influente puternice din jur (parintii, medicul pediatru si sotul), cu toate ca in sinea mea as fi vrut sa nu imi vaccinez copilul. Acum sunt din nou insarcinata si as vrea sa iau o decizie mai inteleapta si in cunostinta de cauza spre binele copilasului inca nenascut.

  Puteti sa imi trimiteti si mie cartea, va rog tare mult, in format electronic? Adresa mea de mail este: [email protected]

 50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am cumparat cartea desi o aveam si in format electronic, pentru a o sustine pe doamna doctor in demersul ei de a ne schimba mentalitatea cu privire la vaccinare. Cred ca Biserica ar trebui sa o sustina financiar pe doamna Todea-Gross in organizarea de prezentari in marile orase la fel cum procedeaza si Andreea Marin pentru a promova vaccinul pneumococic. Sa nu uitam ce forta de convingere are "zana surprizelor" asupra mamicilor. De ce sa nu adoptam aceeasi strategie daca in cazul lor a fost eficienta? Aceasta este parerea mea...am scris ceea ce am simtit. Mentionez ca si eu am un copilas la care am refuzat vaccinarea incepant cu luna a doua (DTP).

 51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Buna ziua, imi puteti trimite si mie cartea in format electronic va rog? Am un baietel in varsta de cinci luni si am inceput sa ma documentez in privinta vaccinarii, deja balanta incepe sa incline tot mai mult impotriva vaccinarii pe masura ce acumulez tot mai multe cunostibte. Va multumesc mult! Adresa este [email protected]

 52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Buna ziua! As dori si eu cartea in format electronic! Multumesc! [email protected]

 53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Va felicit pentru multe materiale dar e dureros si tipic fariseist sa puneti acea petitie cu Papa , care e in primul rand un frate in Hristos.De ce va este frica ? Sa va iubiti fratii in Hristos ( adica sa le doriti binele). Iar daca sunteti cu adevarat urmasii lui Hristos nu uitati ca el a lasat ca testament ,in rugaciune puternica catre Tatal , dorinta de unitate in diversitate. El este cu adevarat Calea, Adevarul si Viata , deci, fie ca vreti, fie ca nu, aceasta se va realiza.
  Fie Domne Voia Ta.
  cu dragoste crestineasca Elena (profesor)

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Hristos doreste Unitate in Adevar! Dragostea numai de Adevar se bucura! Conceptul de unitate in diversitate (ce cuprinde toate religiile) este de origine masonica si propovaduit de inainte-mergatorii lui antihrist! Alegeti intre adevarata credinta - Ortodoxia si amestecul cu minciuna propus de oculta mondiala!

 54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bună ziua! Vă rog frumos să îmi trimite-ți și mie cartea în format electronic. Vă mulțumesc foarte mult! [email protected]

 55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu sunt nascuta in 1986 ai am facut vaccinurile obligatorii de atunci. Acum am aflat de ce am avut alergie la laptele de vaca, mai apoi bronsita asmatiforma (medicii nu au gasit nici o cauza aparenta caci toate analizele erau normale si nu raspundea nici la tratamentele clasice), apoi artrita pe la varsta de 14-15 ani (genunchiul drept se umfla si ma durea asa din senin si tot din senin imi trecea), mai tarziu a aparut si astrita la corul stang si la incheietura maninii dprete (analizele toate erau normale inclusiv aslo), apoi am inceput sa am probleme cu colonul (dureri in partea stanga unde este colonul descendent), apoi probleme cu tot felul de infectii cronice: sinuzita si infectie renala cronica de 8 ani! Toate acestea sunt clar simptome post-vaccinale si sunt cauzate de mercur si aluminiu. Problema este ca la varsta de 29 de ani ma chinui cu boli cronice de care nu mai pot sa scap. Rinichii deja sunt afectati de atatea infectii care nu se mai vindeca desi am luat anitbiotice recomandate de medici in urma analizelor. Colonul si el ma doare si a trebuit sa devin mai mult vegetariana si sa renunt la produsele lactate ca sa mai tin in frau bolile astea. De vindecat nici vorba. As da orice sa nu fi facut blestematele de vaccinuri decat sa am un sistem imunitar care imi este cel mai mare dusman pe viata!

 56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Puteti sa imi trimiteti si mie cartea, va rog tare mult, in format electronic? Adresa mea de mail este: [email protected] va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*