Tag Archives: ue

Fereastra Overton – teoria prin care s-a legiferat homosexualitatea. La fel se poate întâmpla și cu pedofilia și canibalismul

overton window

Agenda mondiala prin care sunt introduse fel si fel de lucruri anormale si neacceptate in societate de mii de ani a gasit momentul si locul pentru a-si incerca norocul cu introducerea gay in constiinta publica. Acceptarea gay este doar un pas pentru introducerea pe fereastra a altor lucruri neacceptate pentru societate cum ar fi pedofilia sau canibalismul. Pentru ca dragostea nu are limite. Citeste mai departe un articol senzational despre mecanismele de manipulare ale societatii scris pe blogul mediocruladevarat.wordpress.com ca sa intelegi mai bine de ce femeia cu barba, alias Concita sau schimbarea de gen a lui Bruce Jenner, alias Caitlyn, nu sunt lucruri intamplatoare ci fac parte dintr-o agenda foarte bine programata.

Cred ca am pomenit de mai multe ori un banc despre gay, dar indraznesc sa-l mai repet.

Un batran, abia tinandu-se pe picioare, vine grabit la serviciul pasapoarte.
– Vreau pasaport in regim de urgenta, ca sa plec cat mai repede din tara.
– Pai n-aveti nevoie de pasaport in Europa.
– Europa e prea aproape… vreau sa ma duc la capatul lumii.
– Da’ de ce?
– Nu sunt de acord cu politica fata de gay!
– Cum asa?
– Pe vremea lui Antonescu ii impuscau. Gheorghiu-Dej ii baga la puscarie. Ceausescu ii inchidea la balamuc. Acum, dupa revolutie, i-au lasat in pace si le-au dat drepturi.
– Si-atunci?
– Mi-e teama sa nu devina OBLIGATORIU…

Nu o data mi-a trecut prin minte gandul ca e PREA adevarat ca sa nu aiba si un substrat teoretic.
Zilele trecute l-am auzit pe celebrul regizor si actor rus Nikita Mihalkov, prezentand in emisiunea lui, Besogon TV, teoria FERESTREI OVERTON, considerata prototipul tehnologiei manipularii opiniei publice. Teorie care imi confirma banuiala despre substratul bancului de mai sus. continuare »

„Tratament egal într-o Europă a egalilor”

Referndum Grecia - 2015„Cum? Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot/ Ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?” (Mihai Eminescu, Scrisoarea a III-a).

Întreg „Aliotmanul” s-a împiedicat de-un „ciot”!

Dacă înainte cu 98 de ani, la Mărăşeşti, românii au demonstrat că un adversar, considerat invincibil, poate pierde o bătălie decisivă, în 2015 grecii au dovedit că demnitatea şi curajul pot stăvili pofta nesăţioasă a unui agresor a-tot-puternic. Grecii au reuşit ceea ce scoţienii, în 2014, au ratat, aducând un argument covârşitor despre cum România trebuia să decidă în catastrofalul an 1940, dar şi astăzi: să reziste şi să se opună atunci când interesele naţionale sunt în pericol! Grecia poate ţine capul sus. De-a lungul secolelor, grecii au fost cotropiţi şi jefuiţi de forţele europene ale timpului. În al Doilea Război Mondial, leagănul antichităţii a fost prins în încleştarea forţele răului:
– Germania a zdrobit inimile grecilor, răpindu-le libertatea, dar nu şi onoarea;
– rezultat al „prieteniei neinteresate”, sub care s-a ascuns jaful invadatorilor din toate timpurile, cele mai multe din sculpturile Partenonului se află azi, nu în muzeele greceşti, ci la British Museum. continuare »

22 de europarlamentari români au votat legalizarea căsătoriilor între homosexuali

homosexualitate pedofilie

La sfârşitul săptămânii trecute, în plenul Parlamentului European a fost votat raportul “privind drepturile omului și democrația în lume și politica Uniunii Europene în această privință”, al italianului Pier Antonio Panzeri (60 de ani), membru al Grupului S&D.

În favoarea raportului care „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex (…), încurajează instituţiile şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor” au votat 390 de europarlametari dintre cei 638 prezenţi. Dintre cei 399 de europarlamentari care au votat pentru recunoasterea casatoriilor intre homosexuali se numara si 22 de europarlamentari români.

Dintre acestia, nouă sunt de la PSD, cinci de la PNL, cate doi de la UNPR si PC, unul de la PMP si trei independenti. Astfel, în favoarea raportului au votat urmatorii europarlamentari:

Victor Boştinaru (PSD, S&D), Cristian Buşoi (PNL, PPE), Andi Cristea (PSD, S&D), Mircea Diaconu (independent, ALDE), Damian Drăghici (UNPR, S&D), Vasilica Dăncilă (PSD, S&D), Doru Frunzulică (UNPR, S&D), Maria Grapini (PC, S&D), Cătălin Ivan (PSD, S&D), Monica Macovei (independent, PPE), Siegfried Mureşan (PMP, PPE), Ramona Mănescu (PNL, PPE), Dan Nica (PSD, S&D), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Cristian Preda (independent, PPE), Ioan-Mircea Paşcu (PSD, S&D), Laurenţiu Rebega (PC, S&D), Theodor Stolojan (PNL, PPE), Daciana Sârbu (PSD, S&D), Claudia Ţapardel (PSD, S&D), Ciprian Tănăsescu (PSD, S&D), Adina Vălean (PNL, PPE). Doar patru europarlamentari români au votat împotriva raportului: Daniel Buda (PNL, PPE), Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), Csaba Sogor (UDMR, PPE) şi Iuliu Winkler (UDMR, PPE). Cinci europarlamentari au fost absenţi: Sorin Moisă (PSD, S&D), Renate Weber (PNL, ALDE), Eduard Hellvig (PNL, PPE), Victor Negrescu (PSD, S&D), si Emilian Pavel (PSD, S&D).

Urmăriţi mai jos un film documentar șocant al lui Arkadiy Mamontov despre propaganda homosexuală și pedofilă:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ryrssUswmxI]

Părintele Justin: „Noi nu ne-am sprijinit niciodată nici pe puterile Americii, nici pe puterile Rusiei şi în nicio putere din lumea aceasta, decât numai în acoperământul Maicii Domnului”

Ce ne dă nouă Europa? Ne dă sărăcie, ne dă mizerie, globalizare, otravă. Europa pentru noi e mormântul Ortodoxiei, Europa pentru noi este moartea noastră şi spirituală şi materială. Noi nu avem nevoie de Europa aceasta, care s-a transformat în noul socialism… Noi avem impresia că Europa are un sistem democratic la bază, dar Europa este tot sovietizată, o Europă sovietică. Este acelaşi mare lagăr sovietic al Moscovei decât cu altă şapcă, iar dincolo, în Occident, avem de-a face cu lagărul capitalismului.

P Justin _ tablou PV

În cazul în care va izbucni un nou război mondial, credeţi că România va fi afectată?

Sigur că şi noi vom fi implicaţi, pentru că statele acestea mari îşi protejează întotdeauna teritoriul şi nu deschid un câmp de luptă pe terenul lor. Îl deschid pe la români, pe la bulgari şi alte state mai puţin însemnate în ochii lor. Ei intervin doar când au un interes anume. Să nu credem că ne vrea cineva binele, să ne ocrotească pe noi vreun stat. Păi, cât de greu s-a făcut unitatea aceasta a noastră, a românilor, că ne-au sfâşiat şi ungurii şi ruşii? Ei nu au niciun interes ca noi să fim independenţi şi puternici… Dragii mei, eu nu spun că acum sau mai târziu începe sau nu războiul, pentru că, de altfel, creştinul trebuie să fie mereu pregătit pentru sfârşitul său. Dar atunci când Dumnezeu arată semne clare prin care ne anunţă cumva să ne pregătească, iar noi nu le luăm în seamă, înseamnă că am ajuns la o nebunie a patimilor în care nu mai distingem ce e bine de ce e rău. Orbirea patimilor în care e cuprinsă această generaţie este aşa de mare încât nici dacă văd bombardamente sub nasul lor, nici atunci nu pot lua aminte la ei înşişi, ca să se pocăiască. Pentru că Domnul a închis ochii lor ca să nu vadă şi urechile lor ca să nu audă. Aceasta datorită obişnuinţei lor în patimi. Îmi aduc aminte şi pe vremea mea, în timpul celui de al doilea război mondial, noi eram în linia întâi şi luptam faţă-n faţă cu inamicul înfruntând moartea, iar în spatele nostru la un kilometru se petrecea şi se chefuia într-o nebunie; ţăranul murea cu sticla de țuică sub pat. Era parcă o nebunie, ofiţeri împreună cu fermieri, armata, ostaşii, toţi o ţineau într-o chefuială şi puţini se gândeau la sufletele lor, cum să se pocăiască măcar în al 11-lea ceas. Acum gândesc la fel: preferă să mai chefuiască şi să se mai distreze încă o dată decât să cugete la moarte. Aşa, după cuvântul Scripturii, fiecare în ce patimă e prins de aceea e stăpânit. Şi chiar de vom vedea foc peste noi, tot nu vom avea puterea de a ne pocăi. Fiecare în ce a rămas, aceea cugetă: unul la sticla cu băutură, altul la friptura de pe plită, altul la coroana lui, iar alţii nici măcar nu au capacitatea să se mai gândească, la o aşa împietrire sufletească ajungând. Fiecare este stăpânit de patimile lui, iar cel care nu s-a luptat cu ele din timp, acela nu va găsi ajutor dumnezeiesc în vreme de prigoană. De aceea, Dumnezeu ne dă semne ca să venim în noi înşine şi să ne pocăim. Să mergem la duhovnici să ne spovedim, să fim împărtăşiţi cu trupul şi sângele lui Hristos care să ne dea puterea de a căuta viaţa cea veşnică. Aşa ca atunci, aşa e şi acum: în faţă mirosea a puşcă, în spate a crâşmă. Am ajuns la o aşa stare de lucru încât toate aceste nebunii nu le mai poţi opri. Mânia lui Dumnezeu va veni asupra noastră spre a ne aduce la pocăinţă. continuare »

Părintele Justin Pârvu: „Nu cred că unirea Basarabiei cu România e posibilă prin UE”. Cum să ne menținem ca neam

rp_Parintele-Justin-_-9-februarie-2013_94-de-ani.jpg– De ce e dispersată Biserica Ortodoxă, în general?

Forţa naţiunilor e Biserica. Ai intrat aici şi începi să stăpâneşti „porţile” ei ce dirijează şi nu sunt proprii nici României, nici Bulgariei, nici Rusiei etc. Iudaismul dirijează, de fapt.

– Mai mulţi politicieni de primă importanţă, în frunte cu preşedintele României, au tot declarat în ultimii ani că Unirea Basarabiei cu România se va face prin intermediul UE. Sunteţi de aceeaşi părere?

Nu am nicio speranţă în această privinţă, pentru că UE, la rândul său, e subordonată altui for superior, pentru care lucrează şi nu face mai mult decât îi dictează acela. Sunt nişte negustori, care deseori fac panică şi descurajare printre cetăţeni, prin introducerea diverselor „dihonii”. Basarabia este trunchiată, apăsată şi chinuită de Răsăritul care şi-a întins mereu carapacea peste ţara noastră. Eu mi-aş dori să ne unim cu basarabenii prin lupta împotriva păcatelor, a răutăţilor dintre noi. Abia atunci când vom aduce chipul nou al lui Hristos, vom putea să refacem unitatea spirituală.

– Dar fiecare om se va mântui cu neamul său, spun cărţile.

Aşa este, dar trăim nişte vremuri, când diavolul are un spaţiu mare de mişcare, a întunecat minţile şi ale celor mari, şi ale celor mici. Cel mai mult suferă poporul.

Cel care luptă, chiar singur, pentru Dumnezeu şi neamul său, pentru părinţii, moşii şi strămoşii săi ca şi pentru urmaşi, nu va fi învins niciodată, chiar de va muri pentru cauza cea dreaptă. Câteodată, pe această linie a neamului se ridică numai indivizi izolaţi, părăsiţi de generaţiile lor. În momentul acela, ei sunt neamul. Ei vorbesc în numele lui. Cu ei sunt toate milioanele de morţi şi de martiri ai trecutului şi viaţa de mâine a neamului. Aici nu interesează majoritatea, fie ea şi de 99%, cu părerile ei… Neamul nostru n-a trăit prin milioanele de robi care şi-au pus gâtul în jugul străinilor, ci prin aleşii săi, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Tudor, prin Iancu Jianu, prin toţi haiducii care, în faţa jugului străin, violator de credinţă şi de ţară, nu s-au supus… Prin ei a vorbit atunci neamul nostru, iar nu prin majorităţile laşe şi cuminţi… Istoriei naţionale nu aparţine acela care va învinge şi va trăi cu sacrificarea liniei vieţii neamului, ci acela care, indiferent dacă va învinge sau nu, se va menţine pe această linie a neamului.

Vedeți și: Părintele Justin Pârvu: Scopul UE este desființarea neamului românesc

Directive UE: Morții pot fi îngropați fără preot și nu pot fi ținuți mai mult de o oră în casă. BOR, fără reacție

NOUA LEGE FUNERARĂ: Este posibilă ÎNMORMÂNTAREA FĂRĂ PREOT! VEZI REACŢIA BOR!

cimitirRomânii îşi pot îngropa morţii fără preot, conform noii legi funerare, care prevede, totodată, ca mormintele neîngrijite de mai bine de doi ani să fie confiscate de administraţie. Contactaţi de Libertatea.ro, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au ales să nu comenteze.

Noua lege funerară le permite românilor, dintre care 86 la sută creştin-ortodocşi declaraţi, să îşi îngroape morţii fără preot (înmormântare civilă sau laică). Conform actului normativ, oamenii pot alege, încă din timpul vieţii, modul în care vor fi înhumaţi, având, totodată, opţiunea să fie sau nu incineraţi.

“Înmormântarea poate fi religioasă sau laică, precedată sau nu de incinerare. Locul şi modalitatea înmormântării vor fi conforme voinţei exprimate în timpul vieţii de persoana decedată, fără nici o modificare a ultimei voinţe a acesteia”, se arată în art.16 al Legii 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare din România.

O altă prevedere este legată de îngijirea mormintelor. Astfel, potrivit noii legi, locurile de veci care sunt lăsate în paragină timp de doi ani ar urma să fie confiscate de administraţie.

Contactaţi de Libertatea.ro, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au ales să nu comenteze actul normativ care va intra în vigoare din octombrie.

Nu comentăm“, ne-a spus un reprezentant al BOR.

UE schimbă tradiţiile BOR: Persoana decedată trebuie ţinută doar o oră în casă

Noile reglementări UE prevăd că familia are obligaţia să depună persoana decedată la casa mortuară după numai o oră de la momentul decesului. Cu toate că în amrile oraşe această practică funcţionează de ani buni, unii oameni acuză că nu li se permite să respecte tradiţiile.

De asemenea, nu doar prestatorii serviciilor funerare au o serie de obligaţii, ci şi rudele decedaţilor. Noile norme ale UE, pe care şi România trebuie să le respecte, sunt foarte drastice şi prevăd faptul că mortul nu mai poate fi ţinut şi jelit în casă decât maximum o oră, în niciun caz trei zile, cum este tradiţia la români, potrivit romaniatv.net.

Adrian Pavlov, director coordonator în cadrul Direcţiei de Control în Sănătate Publică Constanţa, a precizat, că la nivelul instituţiei nu au fost recomandate până în prezent asemenea norme.

În ceea ce priveşte amenzile, neexistând reglementări clare, acestea nu pot fi aplicate. Totuşi, există anumite obligaţii există, care se referă la aparţinătorii persoanelor care mor din cauza unor boli transmisibile. Aceştia trebuie să depună decedatul numai în sicrie din plumb, prevăzute cu o fereastră.

Rusia riscă izolarea după posibila implicare în accidentul aviatic

Rusia riscă să se confrunte cu o izolare crescândă după catastrofa avionului malaysian, în condiţiile în care opinia publică occidentală se mobilizează împotriva preşedintelui Vladimir Putin, care, de asemenea, ar putea fi ţinta criticilor şi în plan intern, consideră unii experţi.

Prăbuşirea avionului malaysian, cel mai probabil doborât de o rachetă, şi moartea celor 298 de pasageri în estul Ucrainei, într-o zonă de lupte între separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene, reprezintă o schimbare în criza care durează de mai bine de opt luni şi ar putea avea consecinţe politice şi economice imprevizibile pentru Rusia.

“Se constată o confruntare majoră între Rusia şi Occident. Izolarea Rusiei se va accentua în mod constant”, a declarat Iuli Nisnevici, expert la Universitatea de studii economice din Moscova.

Prăbuşirea avionului malayian, cel mai probabil doborât de o rachetă sol-aer, a provocat indignare în lumea întreagă, iar Washingtonul i-a acuzat direct pe rebelii proruşi pentru această tragedie.

La rândul său, Rusia a respins acuzaţiile oficialilor americani, subliniind că Washingtonul a tras concluzii înainte de începerea anchetei privind catastrofa aviatică din Ucraina.

Adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a declarat, sâmbătă, că Rusia este victima unui “război al dezinformării”.

“Cred că dacă ancheta va incrima Moscova, chiar şi indirect, Rusia va nega responsabilitatea”, afirmă, la rândul său, economistul rus Serghei Guriev. “Dacă ancheta va acuza Rusia, aceasta va reprezenta o catastrofă pentru ţară”, subliniază, la rândul său, expertul independent Evgheni Gontmaher.

– Moscova, pe urmele Iranului

În afară de responsabilitatea uneia dintre cele două părţi în catastrofa aviatică din Ucraina, analiştii consideră că divergenţele dintre Rusia şi Occident vor lua amploare. “Situaţia se va înrăutăţi”, explică Gontmaher, care consideră că Rusia ar putea fi izolată asemenea Iranului. “Mă tem că ne îndreptăm spre o astfel de evoluţie”, a apreciat expertul.

Pe de altă parte, dacă ancheta va confirma responsabilitatea Moscovei în catastrofa aviatică din Ucraina, Vladimir Putin riscă să se confrunte cu un val de critici şi pe plan intern, ceea ce va reprezenta o lovitură pentru popularitatea sa, aflată în acest moment la cel mai ridicat nivel.

Moartea celor 298 de persoane în tragedia aviatică din estul Ucrainei riscă “să fie începutul sfârşitului pentru preşedintele rus”, afirmă, la rândul său, jurnalistul de opoziţie Ivan Iakovina, pe site-ul de ştiri Novîie Vremia.

Unii analişti au făcut chiar o paralelă cu regimul fostului preşedinte libian Muammar Kadhafi, considerat instigatorul atentatului care a provocat explozia zborului 103 al companiei Pan Am, la Lockerbie, în 1998, provocând moartea a 270 de persoane.

Critică la adresa politicii Kremlinului, Iulia Latinina a apreciat tragedia avionului malaysian drept “un al doilea Lockerbie”, la postul de radio Ecoul Moscovei.

“Desigur, Rusia nu este Libia”, afirmă, la rândul său, jurnalistul Maksim Samurukov, într-un editorial publicat în cotidianul Slon.ru. El consideră că o izolare totală va fi greu de impus Moscovei, în condiţiile în care Rusia este membru permament în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite şi are numeroşi aliaţi în Asia şi în America de Sud. “Altfel spus, nu va fi nevoie de susţinerea tuturor ţărilor din lume pentru decretarea unui embargou împotriva Rusiei. Într-un astfel de caz, nici neutralitatea Chinei nu va fi de folos”, explică jurnalistul.

– O lovitură de imagine pentru Rusia

Pe lângă disputele privind desfăşurarea anchetei, experţii consideră că tragedia aviatică a afectat deja imaginea Rusiei în străinătate.

Premierul australian Tony Abbot a sugerat, sâmbătă, că preşedintele rus ar putea să nu mai fie invitat la summitul G20 organizat în Australia în noiembrie dacă nu va coopera pentru a asigura buna desfăşurare a anchetei privind prăbuşirea avionului Malaysia Airlines.

Participarea Rusiei la summitul G8 a fost deja suspendată în urma anexării Crimeei în martie, iar summitul care urma să fie organizat după Jocurile Olimpice de la Soci, la începutul lunii iunie, a fost anulat.

Potrivit experţilor, liderii europeni, până acum divizaţi în privinţa poziţiei faţă de Rusiei, ar putea urma atitudinea Washingtonului în ceea ce priveşte consolidarea sancţiunilor.

De altfel, premierul britanic David Cameron a declarat că Occidentul “ar trebui să-şi schimbe fundamental poziţia” faţă de Rusia. Înainatea catastrofei din Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană a adoptat deja noi sancţiuni împotriva Moscovei. Oficialii de la Washington au vizat în special sectoarele ruse ale apărării, energiei şi cel bancar.

sursa: Mediafax

Comisia europeană dă în judecată România… dar mai bine ne-ar da afară de tot din UE

Comisia europeana

Romania este data in judecata de Comisia Europeana pentru ca producatorii de gaze sunt obligati sa acorde prioritate pietei interne, ceea ce se constituie ca bariera in calea comertului liber in cadrul UE! Adica prioritatea este satisfacerea cerintelor pietei europene, in niciun caz ale cetatenilor tarii de unde se extrag resursele de energie. Este din ce in ce mai clar ca lucrurile, cel putin in privinta energiei, au scapat total de sub control! Accesul la energie ar trebui sa fie un drept uman, nu obiectul de specula al pietelor. De aceea: scoaterea productiei de energie de sub controlul pietei este imperios necesara. Ca si cea a apei. Ambele sunt un drept de baza!

CE a lansat, astăzi, un infringement împotriva României din cauza unor bariere “nejustificate” în calea exporturilor de gaze, potrivit unui comunicat al institutiei, în care se arata ca Bucurestiul are la dispozitie doua luni pentru reglementarea situatiei, pentru a evita o trimitere în fata CJUE.

“Întrucât producatorii din România sunt obligati sa acorde prioritate vânzarilor pe piata interna, iar tranzactiile cu gaze trebuie supuse unor controale prealabile si aprobarii, Comisia considera ca cadrul juridic actual din România creeaza bariere nejustificate în calea exporturilor de gaze din România si solicita eliminarea acestor bariere”, se arata în comunicatul CE, citat de Mediafax.

Comisia considera ca, prin crearea de bariere în calea liberei circulatii a marfurilor în cadrul pietei interne, România îsi încalca obligatiile în temeiul articolelor 35 si 36 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si în temeiul articolului 40 litera (c) din Directiva 2009/73/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 iulie 2009 privind normele comune pentru piata interna în sectorul gazelor naturale.

Cererea Comisiei are forma unui aviz motivat (infringement).

Executivul European precizeaza ca, în absenta unui raspuns satisfacator în termen de doua luni, poate trimite România în fata Curtii de Justitie a UE (CJUE).

| stiripesurse

Clip discriminator de promovare a integrării Basarabiei în UE

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=YWef_3UQASk]

Clipul acuză pe basarabenii care se opun integrării în UE ca fiind sălbatici, habotnici religios și care nu înțelege “benefiicile” aduse de Uniunea Evreopeană. În plus se afirmă că europenii “au frică de Dumnezeu”, de aceea promovează agresiv căsătoriile homosexuale. Iar la final se termină cu un mesaj mincinos: Uniunea Europeană garantează dreptul la cultură și tradiția fiecărui popor. O MARE MINCIUNĂ, va spunem noi, dragi frați din Basarabia, care trăim de 7 ani cu jugul pus de homosexualii din Parlamentul evreopean. Ne-au trimis în țara noastră toate blestemățiile de obiceiuri păgânești, iar tradițiile noastre pier de la an la an. Integrarea în UE este echivalentă cu predarea țării unui dușman de moarte, la fel de rău și parșiv ca Rusia. Cereți UNIREA cu Țara Mamă, singura soluție pentru care au luptat toți eroii acestui neam românesc!

Academicianul Dinu C. Giurescu: în 20 de ani nu va mai exista stat român cu autoritate

profesorul-dinu-giurescu2Istoricul și academicianul Dinu C. Giurescu a declarat, la Realitatea Tv, că în opinia sa,  dacă statul român își va păstra același conformism în Europa,  în 20 de ani  România riscă să nu mai aibă autoritate, notează realitatea.net.

Poate să devină orice vecin o ameninţare dacă noi ne comportăm ca nişte oameni care ne scuzăm tot timpul. Dacă eu declar că voi urma cu fidelitate numai soluţiile pe care Europa mi le oferă, înseamnă că eu nu am o identitate a mea şi nu întrevăd ce se întâmplă cu acţiunea directă asupra României. Cu cât suntem slabi, cu atât vom fi mai loviţi. Ori în ultimii ani nu am făcut decât să încasăm. Nu se poate. E vorba de conformism pur şi simplu. Ce mentalitate e asta? “Să nu îi supăr pe europeni”. Ba da, îi supăr pentru că mă doare pe mine, mă simt ameninţat şi atunci trebuie să le ridic problemele aşa cum sunt. Dacă nu ai voinţa asta de a te apăra şi eşti mereu un soldat credincios al altuia, atunci asta ni se întâmplă. Dacă meregem tot aşa, eu nu exagerez, în 20 de ani nu va mai exista stat român cu autoritate”, a spus istoricul.

“Discutam cu un ardelean zilele trecute şi zicea că la ei, în Turda şi Cluj, lucrurile nu sunt aşa dramatice cum ni se par nouă. Spunea că s-au obişnuit unii cu ceilalţi şi caută să trăiască mai departe aşa cum au făcut-o. Tot el a recunoscut că anumiţi oameni politici caută să exploateze, să îi întărâte pe unii împotriva celorlalţi. E un joc periculos pe care îl fac extremiştii. Sigur că apreciez faptul că Kelemen Hunor, în numele UDMR, s-a declarat împotriva unor asemenea aţâţări ale spiritelor. Dar nu e mai puţin adevărat că lozinca autonomiei se joacă pe 20 şi ceva de ani şi e mereu pusă în faţă. Recunosc că de fiecare dată a fost atacat articolul 1 din Constituţie – România stat unitar, naţional, indivizibil. Asta supără”, a mai spus Dinu C. Giurescu.

Istoricul s-a arătat îngrijorat de “pasivitatea” statului român în faţa extremiştilor.

“Totuşi am început şi eu să fiu uneori neliniştit de pasivitatea pe care statul român o manifestă faţă de aceşti extremişti şi radicali. Nu se poate să îmi dai mereu şuturi şi eu să nu reacţionez, de frică sau de temere sau de bănuiala că s-ar putea să provoace o reacţie şi mai mare. Cu cât accepţi mai mutle lovituri, cu atâta te crede mai slab. Nu e bine. S-a strigat “Opincari, duceţi-vă acasă!” s-a strigat la Târgu Mureş. Au azvârlit în forţele de ordine. Trebuie arătat oamenilor că aici există o autoritate a statului şi nu se pot juca aşa”, a mai declarat Giurescu.

POEZIE: Abatorul… România, Basarabia…

basarabia romania

Abatorul

Nori cenușii se abat peste glii,
O, țară de dor, jertfită de zor,
Ucisă atent, consecvent și dement,
O, țară de dor, orfan tricolor!

*

Programe, strategii, cupole aurii,
Fluturate toate, de apus finanțate,
Inimi cumpărate, creiere spălate,
Quo vadis, frate…?

*

Nori tuciurii peste ale noastre sicrii,
Patrie drogată, cu granturi împăiată,
Avut-ai Domnitor, spaimă a dușmanilor,
Ajuns-ai… abator, tu, țara mea de dor…

8.02.2014 | Popas alternativ

Jurnalist britanic: Dacă Ucraina parafa tratatul de asociere cu UE, ar fi semnat pentru distrugerea propriei economii, la fel ca în România și Bulgaria

Jurnalist britanic: Dacă Ucraina parafa tratatul de asociere cu UE, ar fi semnat pentru distrugerea propriei economii,la fel ca în România și BulgariaDacă Ucraina ar fi semnat tratatul de asociere cu Uniunea Europeană și-ar fi semnat condamnarea la moarte a propriei economii, a spus jurnalistul britanic John Laughland, citat de Rusia Today.

Britanicul a mai spus că Uniunea Europeană este un proiect ideologic și geopolitic, care urmărește doar mărirea sferei de influență occidentale, concomitent cu eliminarea Rusiei de pe scena europeană.

Cei care au avut cel mai mult de pierdut( de pe urma refuzului Ucrainei -n.r.) sunt cei din UE, pentru că acest tratat de asociere a fost conceput, ca și celelalte semnate cu fostele state din Est, ca un proiect geopolitic. Este foarte important să înțelegem că în spatele acuzațiilor aduse Rusiei este doar dorința UE de a-și extinde influența, în cadrul unui proiect geopolitic și ideologic, John Laughlin

În ceea ce privește influența tratatului de asociere la UE pentru economia ucraineană, John Laughland a afirmat că ar fi “lichidat-o complet”.

Oricine a urmărit poveștile țărilor din Est care au intrat în Uniunea Europeană și mă refer la țări precum România și Bulgaria, poate vedea cu ochiul liber catastrofa economică în care se zbat. Se poate observa același proces în Grecia sau Cipru, azi. Oricine poate vedea cu ochiul liber că industriile acestor țări nu pot face față concurenței din Occident, că prețul implementării reglementărilor UE a fost prea mare pentru aceste economii.

| activenews

România va avea probleme GIGANTICE dacă începe un război civil în Ucraina. Jurnalist britanic: La Kiev acţionează oameni cu pregătire militară, organizaţi pentru război

România va avea probleme GIGANTICE dacă începe un război civil în Ucraina. Jurnalist britanic: La Kiev acţionează oameni cu pregătire militară, organizaţi pentru războiDacă în Ucraina se va repeta scenariul sirian, România va avea “probleme gigantice”, scrie istoricul şi jurnalistul George Damian pe blogul său.

George Damian notează că un război civil în Ucraina ar însemna valuri de refugiaţi şi arme scăpate de sub control, chiar sub nasul României.

Istoricul scrie că în Ucraina acţionează mai multe detaşamente paramilitare, care acţionează precum într-un război urban.

Într-un perimetru din centrul Kievului autorităţile legale ale statului ucrainean nu îşi mai pot exercita atribuţiunile – acolo există o republică căzăcească. Strategia acestei republici a fost anunţată de atamanul Kliciko: „zonele libere” trebuie replicate în cât mai multe oraşe din Ucraina, trebuie extinse şi trebuie declanşată greva generală.”
 Pentru a citi întreaga analiză a istoricului George Damian, faceţi click aici.

Jurnalistul britanic Graham Phillips, aflat de mai mult timp la Kiev şi specializat pe probleme Ucrainei, afirmă că forţa din spatele protestelor este “Svoboda”(Libertatea), un “partid de extremă dreaptă, neo-nazist”. Britanicul este convins că protestele nu mai au nicio legătură cu pretextele iniţiale: acordul de asociere cu UE sau eliberarea Iuliei Timoşenko, ci este o încercare de schimbare forţată a Guvernului Ucrainei.

Conforma acestuia, pe străzi sunt oameni cu pregătire militară, organizaţi şi pregătiţi pentru un război.

Forţa din spatele protestelor este Svoboda, de extremă dreapta, neo-nazistă. Nu vă faceţi iluzii, această mişcare nu are nicio legătură cu acordul de asociere la UE sau eliberarea Iuliei Timoşenko. Este o încercare a unei grupări de extremă dreaptă de a schimba cu forţa Guvernul Ucrainei. Sunt nişte oameni cu pregătire militară, sunt înarmaţi şi sunt mobilizaţi pentru război. Pentru cine a fost pe stradă, este evident lucrul acesta. Am fost în Primăria din Kiev, cu puţin înainte de a fi ocupată şi am văzut cum oamenii aceştia aveau cuţite, rachete, cocktailuri Molotov, tot felul de arme, cu care atacau. Primeau instrucţiuni pentru acest scop: pentru a purta un război“, a spus Phillips pe blogul său.

| activenews

Frați basarabeni, luptați pe viață și pe moarte impotriva intrării în Uniunea Europeană. Salvarea de Rusia este UNIREA cu România, înafara UE!

Moldova says no EU

Frati basarabeni, stiu ca probabil ati auzit doar lucruri pozitive despre Uniunea Europeana, dar acestea sunt doar propaganda, nimic nu este in realitate ceea ce se povesteste de catre activistii pro-UE.

De la 7 ani de la aderare NIMIC nu s-a schimbat decat in rau! Nu va lasati inselati de “ajutoarele” UE, vi le vor lua inapoi INZECIT dupa ce vor da indatora si nu veti mai putea plati in bani cash, va vor exploata RESURSELE NATURALE impotriva vointei voastre. Companiile straine vor pune marionete in Parlamentul vostru pentru a-I manipula.

Va vor distruge traditiile asa cum ne-au facut si noua.
Vor da drepturi inversatilor sexuali, asa cum deja procedeaza cei de la organizatia GENDER-M in colaborare cu AMBASADA SUA la Chisinau.
Va vor lua terenurile agricole prin ordonante date de UE IMPOTRIVA vointei voastre! continuare »

Simion Dascălu, expert al Comisiei Europene “Există un grup infracţional, organizat pentru a ne fura resursele”

"Există un grup infracţional, organizat pentru a ne fura resursele" Sunteţi expert independent al Comisiei Europene. Nu s-au supărat cei din Comisie pe dumneavoastră de când l-aţi „atacat” făţiş pe domnul Barosso ?

Nu, că lucrăm în zone diferite. Suntem foarte mulţi cei care îl tragem la răspundere pe „şeful cel mare”, iar dacă ar fi dorit să aibă o imagine pertinentă vis-a-vis de ceea ce se întâmplă în România, ar fi putut s-o facă…Numai că iată că n-a avut nevoie. Urmează să-l dăm în judecată. Eu am discutat să facem o acţiune comună, noi cei peste 10.000 de semnatari ai unei petiţii, nemulţumiţi de acţiunile domnului Barosso. Am rămas stupefiaţi că domnul Ponta a trecut în cealaltă barcă, or în situaţia în care te duci acolo şi te trezeşti că mai ai pe încă unul în spate care trădează cauza , există posibilitatea să primeşti un altfel de răspuns, Şi-atunci am stat să ne gândim să vedem dacă domnul Ponta nu i-o fi spus domnului Barosso: „lăsaţi că rezolv eu cu domnii ăştia, nu vă mai bateţi capul cu ei !”… continuare »

Grecii dau o lecție UE: Dăruiesc toate produsele gratuit fraților lor decât să le exporte

grecia_crizaGrecii îşi fac dreptate singuri. Anarhia ca formă de protest.

În jur de 200 de producători agricoli refuză să-şi exporte produsele în condiţiile impuse de UE. Dăruiesc fructe şi legume populaţiei înfometate. Cozi nesfârşite în faţa tarabelor lor.

S-au alăturat şi peste 150 de fermieri, producători de mezeluri, brânzeturi şi iaurt. Dăruiesc totul. Nu mai vor să joace după cum li se cântă. Oare ce va fi de biata Românie cu atâtea pupături de mâini pe la Bruxelles.

Leagăn al civilizaţiei, al artei şi filozofiei, Grecia e în genunchi acum. Strivită sub interesele bancare ale lumii. Oamenii ei mândri şi orgolioşi sunt efectiv înfometaţi. O politică de extremă austeritate, taxe şi iar taxe i-au condus spre ceea ce a început să se numească “o tragedie naţională”. Manifestaţiile violente, protestele naţionale au rămas fără rezultat pentru că băncile nu pierd niciodată şi nu iartă.

Probabil că fiece ţară ar trebui să-şi ia viaţa-n mâini. Să-i ţinem pumnii Greciei.Acum arde! Dar va renaşte!

Guvernul interzice vânzarea laptelui provenit din gospodăriile de la ţară

Guvernul interzice vânzarea laptelui provenit din gospodăriile de la ţarăDupă ce a permis cumpărarea terenului agricol de către străini, de la 1 ianuarie, statul român mai dă o lovitură micului producător autohton.

Astfel, începând cu noul an, în România nu se mai poate comercializa decât laptele prelucrat la maxim două ore de la muls, ceea ce înseamnă că ţăranii români se vor afla în imposibilitatea de a mai vinde produsele lor în pieţe.

Sfidează Uniunea Europeană: Bulgaria a prelungit interdicția cumpărării de către străini a pământului agricol

Ei vor fi nevoiţi să investească în echipamente foarte scumpe, pentru a reduce numărul de germeni, sub 100.000/ml şi de celule somatice, sub 400.000/ml.

Dacă aveam bani, luam și tanc, că de pe urma vacilor trăim. Avem ceapă și cartofi în grădină, creștem păsări. Dar bani scoteam doar de la piață. Acum, ce să fac cu laptele?”, se întreabă Dumitru Cocoș, țăran din Neamț, citat de stiriagricole.ro.

Asemeni lui Dumitru Cocoş sunt aproximati 800.000 de crescători de vaci din România. Pentru a fi sprijiniţi de Guvern, oamenii trebuie să se asocieze. Suma maximă este de 5.000 de euro pentru fiecare comună. Decizia Guvernului a venit însă prea târziu, pentru că pentru a îndeplini etapele necesare acordării ajutorului este nevoie de minim două luni. ar ultima derogare pentru vânzarea laptelui neconform expiră în două zile.

Foto: Silviu Matei | de Mihai Șomănescu ActiveNews

Lovitură pentru sănătatea mediului: Reprezentanţii statelor UE propun exploatarea gazelor de şist fără consultarea populaţiei

protest gaze sistReprezentanţii permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene au propus, în a doua jumătate a lunii decembrie, ca exploatarea gazelor de şist să nu mai fie condiţionată de consultarea comunităţilor locale, şi, totodată, ca evaluările impactului de mediu să fie mult mai blânde decât în prezent.

Ambasadorii statelor membre ale UE s-au reunit la 20 decembrie, în cadrul Comitetului COREPER I, şi au autorizat Preşedinţia Consiliului UE să transmită Parlamentului European o scrisoare conform primei lecturi legislative în ce priveşte o propunere a Comisiei Europene de revizuire a Directivei UE privind Evaluarea Impactului asupra Mediului (EIA).

Se doreşte modificarea Directivei privind Impactul de Mediu, astfel încât companiile extractoare de gaze şi petrol de şist în UE să aibă mult mai multe beneficii.

Noile reglementări propuse exclud evaluarea sistematică a impactului de mediu şi, în acelaşi timp, elimină recomandarea potrivit căreia companiile sunt nevoite să informeze în avans comunităţile care urmează să fie afectate de exploatare şi să obţină un aviz pozitiv de la instituţiile centrale şi locale.

Conform naturalgaseurope.com, reprezentanţii statelor membre ale UE au căzut de acord “să meargă mai departe cu noua reglementare în privinţa evaluării impactului explorării gazelor şi petrolului asupra mediului, fără să se citeze în mod special evaluarea obligatorie a impactului proiectelor pentru gaze de şist, aşa cum recomandase o comisie a Parlamentului European”.

Ambasadorii au decis practic să nu ia în considerare doua amendamente aduse de europarlametari privind proiectul de directivă iniţiat de Comisia Europeană, scrie Revista22.

În cadrul primului amendament se prevede că “în conformitate cu principiul precauţiei”, proiectele privind gazele de şist şi petrolul de şist, gazele din formaţiuni compacte şi metanul din straturile de cărbune “să fie supuse în mod sistematic evaluării impactului asupra mediului”.

Un alt amendament face referire la tipurile de proiecte pentru care sunt necesare informări intense ale comunităţilor locale şi uneori chiar ale comunităţilor statelor vecine care ar putea fi afectate de acele proiecte, şi totodată obligativitatea cererii uni aviz de la toate institutiile centrale şi locale relevante.

Astfel, amendamentul introducea pe lista proiectelor cu restricţii “explorarea, limitată la etapa ce implică utilizarea fracturării hidraulice, şi extracţia ţiţeiului şi/sau a gazelor naturale capturate în straturi de şist care conţin gaz sau în alte formaţiuni de roci sedimentare cu o permeabilitate şi porozitate egale sau mai mici, indiferent de cantitatea extrasă”.

Cu alte cuvinte, amendamentul care nu a fost luat în considerare de COREPER ar fi presupus faptul ca, printre altele, statele membre ar fi fost nevoite să ia “măsurile necesare pentru a asigura că autorităţile care ar putea fi interesate de un proiect, prin natura responsabilităţilor lor specifice în materie de mediu, au posibilitatea să emită un aviz cu privire la informaţiile furnizate de iniţiatorul proiectului şi la solicitarea de aprobare de dezvoltare şi în cazul proiectelor privind gazele sau petrolul de şist”.

Pentru a intra în vigoare, aceste reglementări vor necesita aprobarea Parlamentului European şi a miniştrilor de Mediu din ţările Uniunii Europene.

 | Epoch Times

Presa germană: Rusia a instalat baterii anti-rachetă la granițele Uniunii Europene

anti_rachetaRusia ar fi instalat mai multe baterii cu raza scurta de actiune la frontierele Uniunii Europene (UE), ca raspuns la proiectul de scut antiracheta european, scrie cotidianul german Bild in editia de sambata, citand “surse din domeniul securitatii”, relateaza AFP, citata de Mediafax.Bild afirma ca imagini inregistrate prin satelit, confidentiale, pe ale caror provenienta si data nu le precizeaza, arata ca un “numar cu doua cifre” de baterii antiracheta de tip Iskander-M, cunoscute si sub numele de SS-26, au fost amplasate “in ultimele 12 luni” in enclava rusa Kaliningrad, intre Polonia si Lituania, si de-a lungul frontierei ruse cu tarile baltice.

Rachetele de tip SS-26 pot fi dotate cu focoase conventionale sau nucleare, adauga Bild, iar raza maxima de actiune este de aproximativ 500 de kilometri, un atac asupra Berlinului devenind, astfel, posibil, capitala germana aflandu-se la aproximativ 527 de kilometri de Kaliningrad.

Conform Bild, Rusia pune astfel in aplicare o amenintare pe care a formulat-o ca reactie fata de proiectul antiracheta NATO, care are la baza tehnologie americana.

Acest scut este de mai multi ani principalul subiect de discordie dintre NATO si Rusia. Alianta Nord-Atlantica il prezinta ca avand menirea sa protejeze tarile europene membre de o eventuala amenintare balistica iraniana, insa Rusia il percepe ca pe o amenintare la adresa securitatii sale.

UE dă o lovitură României: Străinii, undă verde să cumpere nestingheriți teren agricol

teren agricolReprezentantii Uniunii Europene au respins proiectul Romaniei ce prevedea limitarea vanzarii si cumpararii de terenuri agricole de catre persoane fizice la 100 de hectare, motivand ca aceeasi limita nu se aplica si companiilor.

Străinii, undă verde să cumpere nestingheriți teren agricol

Ministerul Agriculturii a dorit sa ia aceasta masura pentru ca strainii sa opreasca avantul strainilor care vor sa achizitioneze pamant pentru agricultura, dupa liberalizarea pietei, care va avea loc la 1 ianuarie 2014, scrie ziare.com.

In plus, oficialii europeni nu sunt de acord nici cu obligatia de a avea cinci ani experienta de profil pentru cei care fac investitii, deoarece ii dezavantajeaza pe tinerii care doresc sa se mute in mediul rural.
De altfel, UE a respins si crearea unei institutii care sa intervina in relatia dintre cumparator si vanzator si sa avizeze pretul si tranzactia.
In consecinta, strainii pot cumpara “la liber” terenuri agricole in Romania, iar sansele pentru realizarea unui nou proiect legislativ pe aceasta tema sunt mici, deoarece noi suntem cei care cerem bani de la UE, sustin reprezentantii ministerului de resort.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat in repetate randuri ca statul va lua unele masuri, in 2013, pentru a limita cumpararile de teren de catre straini, dupa liberalizarea pietei, la 1 ianuarie 2014, stipulata in Tratatul de aderare la UE.
In prezent, strainii pot cumpara terenuri in Romania daca infiinteaza o firma.

realitatea.net