Presiune sionista de la Washington: SUA lovesc in Biserica Ortodoxa Romana si fac presiuni pentru “recunoasterea deplina a Holocaustului”

Departamentul de Stat a publicat cu doar cateva ore inaintea semnarii acordului privind scutul antiracheta, Raportul privind Libertatile Religioase, documentul continand o serie de critici la adresa Romaniei si Bisericii Ortodoxe, majoritare. Acest gen de analize si “mustrari” oficiale constituie o imixtiune agresiva in treburile interne ale unui stat care se pretinde a fi suveran si sunt o jignire adusa majoritatii romanilor si credintei lor stramosesti.

Raportul, preluat partial de Medifax, noteaza ca administratia SUA discuta despre “libertatea religioasa” cu Guvernul Romaniei in cadrul angajamentului sau de promovare a drepturilor omului. “Administratia SUA si-a mentinut interesul in legatura cu temele legate de libertatea religioasa. Ambasada a mentinut un contact strans cu o gama larga de grupuri religioasa si ONG-uri din tara , inclusiv cu grupuri musulmane si alte grupuri religioase minoritare pentru a monitoriza si discuta despre libertatea religioasa. Ambasadorul si alti oficiali din cadrul ambasadei s-au intalnit in mod constant si au exprimat ingrijorari legate de libertatea religioasa cu lideri religiosi, cu oficiali guvernamentali. Ambasadorul, insarcinatul cu afaceri si alti oficiali din cadrul ambasadei si-au exprimat in mod repetat ingrijorarea in legatura cu ritmul lent de restituire a proprietatilor bisericii, mai ales ale Bisericii Greco-Catolice, in discutiile cu oficiali guvernamentali”, se arata in raport.

“Au fost cazuri in care unii prelati ai Bisericii Ortodoxe au dovedit ostilitate fata de membrii bisericilor neortodoxe si au criticat activitatea de misionariat”, se mai arata in raport.

In plus, oficialii americani de la ambasada din Bucuresti, precum si alti oficiali guvernamentali americani, au discutat cu reprezentanti ai Executivului de la Bucuresti “despre importanta unei depline recunoasteri a Holocaustului in tara, imbunatatiri ale curiculei legate de Holocaust si deplina implementare a recomandarilor formulate in 2004 de Comisia Wiesel”.

Este criticata si initiativa Bancii Nationale a Romaniei prin care s-a emis in luna iulie o moneda comemorativa cu Patriarhul Miron Cristea, fost conducator al Bisericii Ortodoxe Romane in perioada 1925-1939 si fost prim-ministru in perioada 1938-1939. Raportul noteaza ca pe durata ocuparii functiei de prim-ministru, Miron Cristea a fost responsabil pentru revizuirea legii cetateniei, prin care s-a retras cetatenia unui numar de aproximativ 225.000 de evrei.

Putini politicieni au sprijinit legi si masuri care ar nemultumi Biserica Ortodoxa“, se mai arata in document, ca un fel de concluzie. Cu toate acestea, raportul noteaza totusi ca atat Constitutia cat si celelalte legi si politici nationale protejeaza libertatea religioasa si, in practica, Guvernul a consolidat protectia astfel acordata.

| FrontPress.ro

12 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Uite ma cum nu le este rushine acestor javre sa ne critice noua Biserica Ortodoxa care de 2000 de ani incepand cu Sf Apostol Andrei a crestinat pe daci si i-au facut sa renunte la cultul lui zamolxe.Ca sa precizez Biserica Ortodoxa este zidul de ciment care ne leaga pe noi pe romani sufleteshte cine sunt greco-catolicii care de 300 shi ceva de ani fac numai scandaluri numai rautate ortodocsilor ardeleni prin tot felul de tertipuri restituiri memorialele durerii fenomenul 1948 shi mai shtiu eu ce shi noi ortodocsii am avut incepand cu instaurarea regimului comunist martiri in inchisori si au patimit mai mult decat ai lor care se dau doar martiri dupa cum spunea si preacucernicii parinti Dumitru Staniloaie si Nicolae Balan iar despre jidovi inca mai au tupeul sa ne bage pe gat holocaustul pai ce rau le-am facut noi romanii lor nu le-am facut noi niciun rau in cei 7 ani de razboi mondial cat rau ne-au facut ei in cei 44 de ani de comunism sovietico-socialist+ 21 de ani de demoNOcratzie capitalista.Javrelor noi poporul roman nu vom recunoaste niciodata curentul vostru de sclavie sociala.Doamne ajuta

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Problema holocaustului ar trebui conditionata cu rezolvarea problemei victimelor comunismului... si asta ca problema a politicii externe a României.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Recunosc holocaustul exact asa cum recunosc sodoma si gomora ca un efect care nu poate fi lipsit de cauza. Recunosc informatia ca ar fi avut loc undeva pe pamant dar nici in ruptul capului nu pot sa recunosc ca ar fi fost provocat, intretinut sau sprijinit in vreun fel de Biserica Ortodoxa Romana pentru ca o asemenea implicare a ortodoxiei NU ESTE ADEVARATA!. Mai degraba poate fi dovedita implicarea sionismului in sprijinirea holocaustului.
    Ce vor smintitii astia pana la urma sa ne inchinam la holocaustul lor? Este scris "nici o vrabie din cer nu cade fara voia Lui Dumnezeu", pentru ce ne intreaba pe noi de holocaust? De ce nu intreaba mai sus?... Poate nu indraznesc...?!? Sa ridice glasul, poate le mai da unul.
    In loc sa se pocaiasca cu sac si cenusa, ca Dumnezeu n-ar fi ingaduit niciodata sa se intample asa ceva "poporului ales", daca mai era "ales" si daca acest popor nu ar fi avut nici o vina, cauta nod in papura tuturor neamurilor de pe pamant? Si noi trebuie sa simpatizam asemenea specimene?
    Adevarat, avem si noi pacatele noastre. Le recunoastem si ne caim pentru ele. Si noi suntem mustrati dar stim si acceptam ca pentru vina noastra suntem pedepsiti. Poate ca nu suntem mai buni ca indivizi dar ne recunoastem vina acolo unde este reala, nu aratam cu degetul la vecini. Nu suntem mai breji prin noi insine ci prin harul Lui Dumnezeu, pe care L-am primit cu inima deschisa. E o diferenta mica... dar MARE!

    De ce sa conditionam problema holocaustului de problema victimelor sionismului infiltrat in PCR? Victimele sionismului comunist in Romania sunt reale pe cand victimele holocaustului in Romania nu. Victimele dintr-un teritoriu care la vremea respectiva nu era controlat de Romania desi era rupt miseleste din Romania nu pot fi considerate victime ale Romaniei ci ale puterii de ocupatie daca astea sunt singurele victime pe care le-au gasit.
    A... daca merge un jidan la discoteca si se incaiera cu un roman turmentat cine e de vina? Romania cumva? Desigur ca nu. E doar un litigiu intre doi indivizi si trebuie tratat doar ca un litigiu intre doi indivizi indiferent din ce samanta se trage fiecare.
    Si ma mai framanta o intrebare: de ce este atat de importanta pentru evrei problema cetateniei romane acordata acestora in timp ce cetatenia israeliana acordata romanilor nici nu poate intra in discutie? Ce tradeaza acest interes unilateral si exclusiv?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E o simpla coincidenta critica retrocedarilor "lente" catre greco-catolici, cu reluarea dialogului oficial dintre BOR si uniati?
    Cu adevarat, Raportul este o imixtiune grava, o incalcare a suveranitatii Romaniei si o lipsa de bun simt... pe care oricum nu-l au jidano-americanii.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://saccsiv.wordpress.com/2011/08/19/mic-indrumar-biblic-ortodox-ce-putem-raspunde-neoprotestantilor/

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu va amarati degeaba. Dumnezeu o sa judece El toate lucrurile.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La numai 57 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 56 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit cand eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina multa, acuma de 2 ani am fost descoperit cu
    POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare , medicamente,si lemne ptr foc, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu nu mint am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui,
    casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania,sau prin westernunion. tel 0040761887298 .multa bucurie.va rog sa nu ma uitati ,,DUMNEZEU SA FIE CU DV CU TOTI,,DOAMNE AJUTA. A-R

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    At only 57, a Romanian struggles line between life and death. He has lost all ability to work due to the many suffering from serious illnesses . As a result , the money for treatments are becoming less and man is sentenced to death. Read more disturbing story of Michael Feraru as told us so himself in an email sent to the editor. " My name is Michael Feraru 56 years old, very ill since 1994 , the first heart attack I had when I was at work , the second stroke I suffered in 1998 after the first heart attack I suffered the first stroke in the brainstem , then we left with paralysis on the right side is what happened in 1995 , the second stroke I suffered in 2000, in 2004 I was diagnosed with diabetes, then and now make more insulin injections , now 2 years I was discovered
    Rheumatoid arthritis , I got to can go about 30-40 m after which they take a break , I can not perform any activity, work capacity is lost completely , only God knows what kind of life I 'm tormented every day , especially lack of food, medicine , and ptr wood fire , so call in this way by all people of faith who loves God, help me and me in their little and God and Lady gift tenfold reward them , and with good health . For this I have an account at the bank RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NO RO93RZBR0000060001059026 in USD. Named Michael feraru zwift code : RZBRROBU " .. I am not lying witness God ptr that only he knows and sees everything , and everything God will judge every ptr deeds , forgive me . My postal address is : Michael Feraru post office No. 1 Vaslui
    PO Box 95, town of Vaslui County Vaslui Romania , or WesternUnion . tel 0040761887298 . much bucurie.va Please do not forget me , God be with you all know , God bless . A- R
    La numai 57 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 56 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit cand eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina multa, acuma de 2 ani am fost descoperit cu
    POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare , medicamente,si lemne ptr foc, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu nu mint am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui,
    casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania,sau prin westernunion. tel 0040761887298 .multa bucurie.va rog sa nu ma uitati ,,DUMNEZEU SA FIE CU DV CU TOTI,,DOAMNE AJUTA. A-R

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Capitalizmul a intrat in ultima sa faza: imperialismul. Razboaie mici, razboaie mari, ura si haos. Atacurile furibunde impotriva bisericilor ortodoxe se intampla din cauza ca nu pot controla aceste biserici, centrele sionismului fiind grabite sa instaleze mai repede guvernul mondial. Cei care au cunoscut comunismul o sa constate ca ceeace au trait in comunism a fost floare la ureche pe langa ce urmeaza. Pregatiti-va pentru ce este mai rau, nimic bun nu va urma. Ultima nenorocire ce se pune la cale in centrele satanice este lupta fraticida, sexualitate si desmat, homosexualitate pana la a fi obligatorie, anihilarea traditiilor popoarelor si inlocuirea sarbatorilor crestine cu porcariile gen "hallowin". Ceeace nu au reusit bolsevicii cu forta si cu crima , astia de acum implementand satanismul la scara internationala spera si sunt hotarati sa-i depaseasca pe bolsevici. Bolsevicii erau leninisti, astia de acum sun trotzkisti. Atentie la tot ce izvoraste din ong-uri. Pastrati-va credinta in Dumnezeu nealterata, ocrotiti tineretul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*