Contractul cu Chevron este obiectiv militar! Adică vor apela la trupe NATO pentru respectarea contractului?

basesc_obama_chevron_nato

Gazele de șist sunt menționate în Declarația Comună de Parteneriat Strategic pentru secolul 21 dintre România și Statele Unite, un document care definește relația dintre cele două țări. A fost semnată în septembrie 2011, împreună cu o înțelegere de amplasare a unui sistem de apărare american în România – scutul antirachetă de la Deveselu.
În plus față de țelurile militare, parteneriatul menționează cercetarea surselor neconvenționale de energie, inclusiv gaze de șist.
Fostul consilier politic de la Ambasada României în Washington este acum angajat Chevron. Cristina Gaginsky era consilier politic al ambasadei române, specializat în securitate energetică în momentul semnării parteneriatului, și este acum directorul pentru relații guvernamentale în cadrul Chevron România, potrivit propriilor spuse într-o conferință din februarie, de la Vaslui.

Politicienii români, de la interdicție la susținere totală
Anul trecut, când treaba cu gazele a devenit oficială, cetățenii din Bârlad, un oraș sărac din zona în care Chevron vrea să înceapă forările, a organizat primul protest de amploare de la revoluție încoace.
Principala forță din opoziție, Uniunea Social Liberală, a susținut public protestul care a adus 3000 de oameni în stradă.
Guvernul dă ce a mai rămas din resursele României, declara Victor Ponta, liderul uniunii. Adrian Solomon, parlamentar USL, a inițiat o lege de interzicere a frackingului.
În mai 2012, când USL a venit la putere, planul de guvernare includea impunerea imediată a unui moratoriu pentru forajele de gaze de șist până când se termină studiile europene pe impactul fracturării hidraulice asupra mediului.
Proaspătul premier a primit chiar Premiul de Mediu pentru Tineri Promițători?! de la ong-urile de mediu în iunie 2012. În discurs promitea să modifice politica de mediu a guvernului precedent.
Paradoxal, poziția lui Ponta pe tema gazelor de șist avea să se schimbe cu 180 de grade.
În iulie 2012, Victor ponta l-a numit pe generalul american în rezervă Wesley Clark în postul de consilier special pe securitate și probleme de strategie economică. Potrivit declarațiilor primului ministru, el și Clark s-au cunoscut în Viena, printr-un prieten comun, iar Clark s-a oferit să devină consultant neplătit-voluntar.
Wesley Clark este director la BNK Petroleum, o companie energetică americană care are sute de mii de hectare concesionate în Polonia pentru exploatarea gazelor de șist, și planuri de dezvoltare a operațiunilor și în restul Europei. Știu că gazele de șist au un viitor extraordinar în România, a spus Clark într-un interviu pentru Adevărul. Guvernul nu a răspuns mai multor solicitări de informații suplimentare despre activitatea domnului Clark.
În decembrie 2012, USL a câștigat alegerile parlamentare cu peste 60% din voturi și Ponta – care doar un an mai devreme susținea interzicerea frackingului – a renunțat la moratoriu și a decretat un nou program guvernamental, care menționa între priorități începerea explorării rezervelor de gaz de șist.
Trei studii ale Uniunii Europene, pe care Guvernul spunea că se va baza pentru o reglementare oficială, erau deja publicate:
Parlamentul European a găsit potențial de contaminare a apelor de adâncime din cauza scurgerilor necontrolate de gaz sau fluide provocate de explozii sau scurgeri, scurgeri de lichid de fracturare și descărcări necontrolate de apă reziduală. Studii ulterioare de sănătate și climă publicate de Comisia Europeană au raportat din nou riscul de contaminare a apelor de adâncime, emisii de aer și suprasolicitarea terenurilor.
Dar, imediat după alegeri, guvernul român a devenit unul din cele mai pro-fracking din Europa, alături de Polonia. Chevron a primit avize pentru sonde de explorare și se așteaptă să înceapă forajele anul acesta.
Victor Ponta a spus într-o ședință de guvern din mai că și-a schimbat părerea pentru că vrea ca România să fie independentă energetic. Și-a instruit miniștri să meargă pe calea cea dreaptă, ca Statele Unite și să nu fie influențați de campanii anti-fracking.

10 Comments

 1. IN CONCLUZIE OAMENII IES DEGEABA PE STRAZI ….NE-AU VANDUT SI AU SEMNAT SI PARAFAT TOTUL…MAI RAMANE SA ARESTEZE OAMENII CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU…..LA CE BUN SA TE MAI OPUI, DACA ORICUM NU ESTI BAGAT IN SEAMA?!
  CA SA AJUNGI LA CIMITIRUL EROILOR REVOLUTIEI CONTRA CHEVRON….. IN FINE, SUNTEM IN PLINA DICTATURA, DAR NU CRED CA SUNT ASA DE MULTI PREGATITI SA ISI DEA VIATA PT TARA….NICI MACAR NU AU FACUT ARMATA TINERII DIN ZIUA DE AZI DE ,,PATRIOTI CE SUNT,,….

 2. “eu”care cam smintesti,.macar roaga-te si tu pt celilalti acolo dupa perdea unde te ascunzi..ce sa ii faci unii au curaj sa iasa in strada,cinste lor!

 3. E vremea muceniciei, merita sa fim arestati si sa murim pentru mostenirea lasata de mosii nostri. Eu ce mostenire las copiilor mei?

 4. CU NOI ESTE DUMNEZEU Intelegeti neamuri si va Plecati
  Caci cu noi este DUMNEZEU
  nu suntem singuri pe baricade …
  avem Scut Nebiruit si Aparatori Nedoborati pe acest pamint , avem pe
  MAICA DOMNULUI asemeni SFINTII si Martirii acestui pamint doar sa cerem Ajutorul
  trebuie doar ” a bate si a cere ”
  amin.

 5. Pe tine, daca te cheama ”pcmouse” inseamna ca este numele tau real si ti-ai dezvaluit adevarata identitate!? Asta e cnp cu seria și nr tau de pe C.I.? Ma faci sa rad domnule ”pcmouse” care inteleg ca esti extrem de smintit de concluzia mea…mă rog, esti foarte transparent tu cu asa nume nu am ce zice….
  In ce consta curajul tau? in alegerea numelui”pcmouse”?

 6. aiuea vorbesti ca nu vrei a intelege …
  am vorbit de CELE SFINTE SI PUTEREA DUMNEZEIASCA
  TREBUIE A SE FACE PUTIN CURATENIE PE ACEST PAMINT DE LA NISTRU PIN LA TISA …
  ///DUMNEZEU ITI DA DAR NU ITI BAGA SI IN TRAISTA///
  A FI SCOSI AFARA lupii in chiei de oaie din SFANTA BISERICA , BISERICA ACESTUI NEAM , BISERICA LUI HRISTOS
  Ce este a lui HRISTOS curat si nestricat ramine in veci
  iar ce este spurcaciune , FOCUL VA CURATI LOCUL UNDE A STAT
  ESTE TIMPUL SECERISULUI SI SE VA ALEGE GRAUL CURAT DE neghina otrava ce se arunca in foc iar pleava se arunca afara
  SUNTEM INCHINATI LUI HRISTOS si nu vrem spre inchinare la fiara antihristica pe care lupii in piei de oaie o lucreaza cu manusi si cu multa viclenie ascunsa
  HRISTOS VA CURATI A SA BISERICA CACI DOMNUL IISUS HRISTOS ESTE CAPUL BISERICII ACESTUI NEAM , BISERICA LUI HRISTOS -BISERICA ORTODOXA ROMANA

  BIRUINTA impotriva raului aciolat pe acest pamint este in SFANTA CRUCE DE LA RASARIT
  ,,In acest Semn veti Birui,,
  BUCURA-TE CINSTITA CRUCE DE LEMN LAVRA PECERSKA , PAZITOAREA crestinilor ortodocsi
  CU NOI ESTE DUMNEZEU
  INTELEGETI Neamuri si va plecati
  caci cu noi este DUMNEZEU
  AMIN.

 7. Fratilor trebuie pichetat guvernul si parlamentul, la modul nu intra si nu iese nimeni. Numai asa putem sa-i obligam sa ne ia in seama.
  Iar jandarmii, cati sunt 5000 poate mai multi, noi suntem o tara si o credinta!!!

  La lupta!!!!

 8. mda, in timp ce Ecuadorul ii da in judecata si luptain instante internationale sa-i oblige sa-si curete mizeria lasata dupa 26 de ani de exploatare, coruptii nostri ii invita sa o faca aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments