Echipele Chevron puse pe fugă de sătenii din Pungeşti

DSC_5044chevron acasaaaaUn nou scandal a avut loc azi la Pungeşti, unde localnicii au alungat echipele companiei Chevron

Acestea veniseră în comună nu cu utilaje de explorare, ci cu explicaţii pentru săteni.

Oficialii companiei voiau să-i convingă pe oameni că nu îi aşteaptă nici un pericol, însă nimeni nu a stat să le asculte argumentele.

„Proiectul Chevron poate aduce numeroase beneficii în comuna Pungești: mai multe locuri de muncă, sprijin pentru comunitățile locale. Chevron dorește să fie un bun vecin și să participe la viața și dezvoltarea comunității”

– cu aceste informații au încercat reprezentanții Chevron să-i înduplece pe localnici, acolo unde ar trebui instalate primele sonde de explorare a gazelor de șist. Pentru a doua zi, reprezentanții Chevron au mers din poartă în poartă și le-au explicat oamenilor că există și beneficii de pe urma proiectului. Dacă unii locuitori dau semne că cedează, alții continuă protestele.

După ce săptămâna trecută au fost puși pe fugă de localnici, reprezentanții companiei Chevron s-au întors ieri in comună. Au fost acceptați, de aceasta dată, și au mers din casă în casă, pentru a demonta temerile referitoare la fracturarea hidraulica a gazelor de șist. Au stat de vorbă cu 200 de oameni, dar fără succes. Localnicii nici nu vor să audă de montarea sondelor.

Azi, campania de informare a fost întreruptă.

One Comment

  1. Localnicii s-au intalnit chiar cu acele echipe Chevron pentru discutii, lucru inadmisibil. Cu acesti monstrii (tradatori de tara) nu se sta la discutii. Ii gonesti pur si simplu. Ieri, le-am trimis pungestenilor o scrisoare, in care le-am aratat de ce nu trebuie sa ii primeasca. Unii oameni sunt mai slabi de inger si cedeaza usor la insistente si promisiuni desarte. Cu acestia trebuie discutat si tinuti sub observatie, ajutati, tocmai pentru a nu ceda. Abia asteapta iuda sa cedeze unul singur pentru a se instala pe pamantul lui. Acest lucru nu trebuie sa se intample. Pungestenii au nevoie de ajutor, iar acesta trebuie acordat sub toate formele.

    Trebuie sa mai stiti fratilor, ca la Rosia a inceput deja pregatirea terenului pentru forare, iar localnicii (mare parte din ei) ii iau la bataie pe cei pe care ii prind pe acolo filmand sau punand intrebari.

    Dumnezeu Sa-i ocroteasca pe toti luptatorii Neamului Romanesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment