Guvernul Ponta nu mai finanţează proiectele preoţilor din jud. Vaslui pentru că au protestat la Pungeşti. Biserica nu ar trebui să accepte banii murdari ai MAFIOŢILOR de la conducere

preoti+protest-antichevron-silistea-pungestiINCREDIBIL: Ponta s-a răzbunat si pe preotii vasluieni!

Pentru 2014, Vasluiul este singurul judet care, din partea Guvernului, nu a mai primit niciun leu finantare, pentru diferitele proiecte depuse din timp, în acest sens. Supărati că trebuie să suporte consecintele unor evenimente, precum cele de la Pungesti, care nu au depins si nu au fost generate de Biserică, preotii s-au plâns enoriasilor, la slujbe, despre această nedreptate.

Desi nu li s-a spus în mod direct care este motivul pentru care niciun proiect al preotilor vasluieni nu va primi finantare în 2014 din partea Guvernului, oamenii Bisericii nu au putut să nu se gândească la faptul că suportă astfel consecintele prezentei unora dintre ei, în mijlocul oamenilor din Pungesti, în momentele grele ale luptei lor contra gazelor de sist. Se pare că Guvernul condus de Victor Ponta a fost foarte supărat să vadă imagini impresionante, cu preoti precum protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu sau parohul de la Banca, Iulian Ghimus, declarându-se deschis si fără nicio teamă, sustinători ai unui mediu curat si sănătos. “Când este vorba de viată si viata poate fi pusă sub pericol atunci Biserica nu poate să fie deoparte. Nu am venit nici să instigăm, nu am venit nici să dăm jos guverne sau să stabilim care este strategia economică a tării, ci am venit să stabilim un adevăr pur si simplu, că românului trebuie să i se spună adevărul, ce se poate întâmpla în caz de…”, declara Vasile Lăiu, protopop de Bârlad, pe 16 octombrie 2013, în direct, la o televiziune centrală.

„Biserica a fost acolo unde îi este locul: aproape de oameni”!

Se pare că pozitia preotilor din Vaslui a supărat rău Guvernul si, când a fost vorba despre stabilit finantările pentru „Culte”, pe 2014, iată că judetul a fost printre putinele din tară care nu s-a ales… cu niciun leu! Protopopul de Vaslui, Vasile Pârcălabu, nu s-a ferit să le spună si enoriasilor săi, de curând, într-una din predicile sale, despre această repercusiune a celor întâmplate la Pungesti. Si alti preoti au confirmat situatia. „Asa este, dar nu mai vrem să spunem mai mult, pentru că vedeti cum se interpretează totul! Dacă întotdeauna, măcar câteva dintre proiectele noastre, primeau finantare, acum niciunul nu a mai beneficiat. Sunt biserici de reparat, sunt lucruri care trebuie făcute. Noi ce să întelegem? Nu ne-a spus nimeni, punctual, că e o urmare a ceea ce s-a întâmplat la Pungesti, dar si coincidenta ar fi prea mare”, au spus preotii.

| vrn.ro

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dacă l-aş întâlni pe ponta, l-aş întreba: De unde ştii dumneata că poţi face ceva bun pentru ţara aceasta ? Ce simţi în inimă în fiecare zi când te trezeşti ? Cum ţi-ai dat seama că trebuie să fii ministru ? Altă ocupaţie nu ţi s-ar potrivi ? Poate eşti bun la altceva: comerţ, pedagogie, medicină, arte plastice, etc.

    Ce te recomandă pentru a fi în frunte, în conducere, în administraţie ?, în preocuparea vieţii cetăţenilor români.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PONTA VA FI VAI DE CAPUL TĂU! O SĂ ARZI UN PICULEȚ MATALE ÎN IADUL PE CARE-L CONSTRUIEȘTI CU MÂNA TA!

    SĂ-ȚI DEA DUMNEZEU CE DAI TU LA POPORUL PE CARE-L CONDUCI!
    AMIN!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*