La Pungești a început forajul pentru gazul de șist

sonda chevronChevron Romania a confirmat, marti, ca a inceput activitatile de foraj la sonda de explorare din apropierea satului Silistea, comuna Pungesti, din judetul Vaslui.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat de Chevron Romania, activitatile de foraj au demarat dupa finalizarea tuturor verificarilor de siguranta si performanta. Sonda va fora continuu pana cand va ajunge la adancimea dorita, de aproximativ 4.000 de metri.

“Se vor efectua diverse masuratori si vor fi luate probe de roci pentru a determina daca gazul natural este prezent, precum si modul in care acesta poate fi produs. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam.

Instalatiile Chevron sunt proiectate pentru a proteja apele subterane pe toata durata de viata a sondelor, avand un design robust si fiind continuu testate pentru verificarea integritatii. Puturile de foraj Chevron au mai multe straturi de otel si ciment. Acestea creeaza o bariera ce protejeaza apele subterane prin pastrarea fluidelor si hidrocarburilor in gaura de sonda”, se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii companiei petroliere afirma ca o conditie a sistemului Chevron de gestionare a apelor presupune construirea unor puturi pentru monitorizare in cadrul platformei sale.

Chevron va colecta mostre din aceste puturi pentru a monitoriza calitatea apei inainte, in timpul si dupa finalizarea operatiunilor de foraj. Rezultatele acestor teste vor fi puse la dispozitia autoritatilor din domeniu.

ziare.com

pungesti vandut americanilor

4 Comments

  1. E de gândit… sunt mulți oameni care sunt puși în pericol de aceste forări iar televiziunea spune că nu s-a început încă forarea… ci de pe data de 16 … adică o dată ulterioară. Ce vor ei să facă în aceste zile câte mai sunt până pe 16?
    Hristos a Înviat!

  2. nu a dat nimic la știri dar vor face încă una dintr-asta la Puiești zilele astea. Doamne Apără Poporul Tău!

  3. zic pentru că s-au înregistrat mișcări masive de forțe, inclusiv cei de la Pungești au fost retrași

  4. sunt unii care sunt optimiști și zic că Dumnezeu va face în așa fel încât să nu găsească nici o urmă de gaz de șist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments