OMS recunoaște că există risc de infectare prin vaccinuri

Infecțiile de vaccin sunt, în cazuri rare, cauzate de un tip de vaccin — vaccinul antipoliomielitic oral trivalent, numit și vaccin antipoliomielitic oral de tip 2 — care conține mici cantități de virus atenuat, dar viu. Acest vaccin reacționează în sistemul digestiv și poate fi transmis prin intermediul apei contaminate cu materii fecale.

Pentru a reduce riscul de infectare cu acest vaccin de tip 2, experții OMS recomandă ca țările să folosească de acum o versiune numită “bivalentă” a vaccinului, care nu mai conține decât tulpini de tipurile 1 și 3.

Vaccinurile împotriva poliomielitei trebuie schimbate în două săptămâni în toată lumea (OMS)

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) amintește că țările mai au la dispoziție două săptămâni pentru a schimba vaccinurile împotriva poliomielitei, de a cărei eradicare omenirea este ”mai aproape ca oricând”.

Numărătoarea inversă începe duminică, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al programului de eradicare a bolii pentru OMS, într-o conferință de presă la Geneva, unde se află sediul organizației.

Au trecut 18 luni de când OMS și 155 de țări și teritorii vizate se pregătesc pentru această mare schimbare, a spus el, citat de AFP.

Pentru a se asigura că tranziția are loc așa cum a fost planificat, mii de observatori independenți vor confirma absența vaccinului actual în instituțiile publice și private și în locurile de stocare frigorifice.

Poliovirusul sălbatic, din care nu au mai existat cazuri în Africa începând din august 2014, persistă astăzi în Afganistan și Pakistan, în timp ce boala era endemică în mai mult de 125 de țări în 1988.

“Aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin bivalent vor fi utilizate în programele de imunizare de rutină din lume”, a spus purtătorul de cuvânt.

Bill Gates a declarat că poliomielita ar putea fi eradicată “cu puțin noroc” până în 2017, în Pakistan și în Afganistan, țări în care această boală infecțioasă și contagioasă este încă prezentă, informează agenția France Presse.

“Încă există câteva cazuri, numai în două țări în acest stadiu, Pakistan și Afganistan, și cu puțin noroc, în acest an sau anul viitor vom avea ultimul caz”, a declarat fondatorul Microsoft, care rămâne cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului anual al revistei Forbes.

| Agerpres

Se va declanșa o infectare în masă prin această manevră. OMS recurge la acest tertip de a recunoaște parțial nocivitatea vaccinurilor, pentru a da tot ei un remediu, care nu avem garanția că nu va îmbolnăvi mai cu eficacitate milioanele de oameni ce vor accepta vaccinarea. Planul de reducere al populației globale este în plină desfășurare și se așteaptă să atingă apogeul prin programe și reforme impuse statelor slugarnice, printre care și România. SPUNE NU VACCINĂRII! PROTEJEAZĂ-ȚI FAMILIA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*