Tag Archives: papa Francisc

Negocieri Kissinger – Putin: blocaj pentru o nouă lume globală condusă de Hillary Clinton, dar sprijin Vaticanului pentru a crea o religie unică mondială

kissinger putin

Un apropiat de Kremlin şi cunoscut analist rus, Alexander Sobianin, consideră că Henry Kissinger a încercat să îl convingă pe Vladimir Putin să se alăture Noii Ordini Mondiale în timpul întâlnirii lor din 3 februarie. În schimb Rusia ar trebui să fie de acord să salveze băncile occidentale şi să uşureze efortul Vaticanului de a crea o religie unică mondială.

Sobianin, membru al Comitetului Consultativ al Centrului pentru Mediul Strategic şi membru al Consiliului Ruso-Iranian pentru Afaceri Publice, a făcut aceste comentarii în timpul unui interviu cu ziarul Pravda, despre întâlnirea dintre fostul secretar de stat american şi preşedintele rus.

Când a fost întrebat despre obiectivele vizitei lui Kissinger la Moscova, Sobianin a declarat că oamenii precum Kissinger nu fac vizite din motive personale, adăugând că “astfel de evenimente întotdeauna au loc de dragul problemelor globale şi complicate, precum acţiunile ruso-americane în jurul lumii, războaie, pieţe globale şi revoluţii”.

Sobianin a precizat că Putin şi Kissinger au discutat cel mai probabil despre Orientul Mijlociu, Rusia, preţul petrolului şi Ucraina, deşi a evidenţiat că aceste chestiuni nu necesită prezenţa lui Kissinger la Moscova. Sobianin a declarat că “în Orientul Mijlociu suntem acum martori la crearea unui echilibru al tuturor forţelor globale”, dând de înţeles, probabil, că intervenţia militară rusească în Siria a echilibrat “terenul”. continuare »

Taman în aeroportul din Havana (Cuba) se anunță stabilirea datei fixe a Sf. Paști de către Patriarhul lui Putin și ereticul papă

patriarhul kyril papa francisc

Papa Francisc se va întâlni, pentru prima dată, cu Patriarhul Kiril al Moscovei, săptămâna viitoare, a anunţat vineri Vaticanul, citat de DPA şi AFP, conform Agerpres.
Discuţiile vor avea loc la data de 12 februarie pe aeroportul din Havana, Cuba, unde Francisc va face o oprire înaintea unei vizite oficiale în Mexic. Kirill era aşteptat deja să viziteze insula din Caraibe, a indicat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citat de DPA. Această întrevedere va fi “prima întâlnire din istorie” de la schisma din 1054 între un patriarh al Bisericii Ruse şi capul Bisericii Catolice, a indicat Vaticanul. Mitropolitul Hilarion, numărul doi în ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, a confirmat vineri, la Moscova, întâlnirea patriarhului Kirill cu papa Francisc, la 12 februarie.

Întâlnirea se anunță pompos ca fiind istorică și deși patriarhul Rusiei a anunțat că punctul referitor la stilul nou a fost eliminat din programul sinodului pan-ecumenist din acest an, se pare că sursele celor de la ProTv dau de gol planul ecumeniștilor de a se stabili o dată unică pentru Sf. Paști, fapt ce ar încălca hotărârea Sinodului I Ecumenic, luată de Sfinții Părinți insuflați de Duhul Sfânt. O fi oare tot o capcană, care să scadă vigilența anti-ecumeniștilor, cum sunt de fapt toate comunicatele publicate după Chambesy, distribuite drept “profetice” de portavocile slugarnice (lo&c-o s.a.)? Cu siguranță mai marii instituției bisericești au drept inspirație pentru această metodă, practicile masonice, oculte… că doar de-acolo le vin și ordinele.

Papa vine la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului?

papa-francisc-la-catedrala-mantuirii-neamului

Un comentator descoperă o legătură între vizita papei în România și inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului, ambele evenimente fiind în 2018:

Planuri mari pesemne ca se fac de catre inaintemergatorii celui rau…2018, adica atunci ar trebui sa fie terminat si Templul “Mântuirii” Masonilor din Dealul Arsenalului (de langa Marriott), pregatit pentru conslujirea in duh de ratacire, caci doar Ioan Paul al II-lea este cel care a revitalizat acest proiect masonic, donând cu ocazia vizitei în România suma de 200.000 de dolari prin organizația iezuită Opus Dei, vezi https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/08/catedrala-mantuirii-neamului-nu-este-altceva-decat

Simbolistica vizitei probabil este foarte complexa si cu o puternica miza pe latura sincretismului inter-religios, fiind posibil sa se doreasca fructificarea sa cat mai eficienta in vederea schimbarii mentalitatilor la nivel “spiritual”.

Dar totul se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu si in planul iconomiei Sale are o insemnatate pana si aceasta sinistra vizita (asemenea cum si “Semiluna” islamului, fara sa fie constienta de aceasta, s-a facut unealta oarba in mana Sa si a devenit biciul prin care El a pedepsit tradarea Sa si a Ortodoxiei de catre majoritatea constantinopolitanilor la Ferrara-Florenta), astfel ca sunt sanse ca cei care au sufletele curate si cu adevarat ravnitoare pentru Domnul sa inteleaga macar din acest moment in ce prapastie duhovniceasca sunt afundati de catre acesti episcopi vanduti.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

E oficial: Ereziarhul papa Francisc vine in 2018 in România. Petiție împotriva acestei vizite!

papa-brazilia_4

Papa Francisc ar putea vizita Romania in 2018, potrivit unor surse oficiale. Suveranul Pontif va raspunde astfel invitatiei pe care presedintele Klaus Iohannis i-a adresat-o, anul trecut, cand a mers la Vatican.

Reprezentantii tarii noastre si cei ai Vaticanului negociaza acum detaliile vizitei. O varianta ar fi ca ereticul sa participe la ceremoniile din 2018, prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Pana atunci, Klaus Iohannis s-a intalnit marti, la Cotroceni, cu noul ambasador al Vaticanului in Romania.

Monseniorul Miguel Buendia, trimisul Papei Francisc la Bucuresti, l-a vizitat pe Klaus Iohannis. Dincolo de subiectul convietuirii confesiunilor religioase in Romania, discutia a vizat si pregatirea vizitei pe care ereticul papa o va face in tara noastra. Invitatia a fost adresata direct de protestantul Klaus Iohannis, anul trecut.

Raspunsul ereziarhului Francisc a venit prompt, atunci, si a fost unul pozitiv. Reprezentantii Presedintiei si cei ai Vaticanului au continuat sa negocieze in toata aceasta perioada, pentru a stabili detaliile vizitei istorice. Iar aceasta, potrivit unor surse oficiale, ar putea avea loc in 2018, anul centenarului Marii Uniri.

Ramane de vazut daca ereziarhul Francisc va alege sa viziteze doar Bucurestiul, sau va merge si la Alba Iulia, la Catedrala Marii Uniri, anunță PRO TV.


Semneaza petitia impotriva venirii papei in Romania

Meriam Ibrahim, ortodoxa care nu s-a lepădat de Hristos, este liberă în sfârșit și a trecut pe la papa, care a militat pentru eliberarea ei, spre deosebire de patriarhii ortodocși

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tTbU4xHJTpQ]

Meriam Ibrahim a părăsit teritoriul Sudanului și s-a îndreptat către Statele Unite. Doar că în drum a trecut și pe la.. papa Francisc, care se pare că a militat pentru eliberarea ei. Ea fiind ortodoxă, pe papa nu l-a durut gură să ceară eliberarea ei, dar ai noștri ierarhi ortodocși, mai cu seamă ecologistul Bartolomeu de la Constantinopol de ce nu cerut eliberarea lui Meriam? Într-atât și-au pierdut duhul de luptă pentru Adevăr și Credință, încât să le dea lecții de creștinism un eretic precum papa?

Felicitări ortodocșilor care și-au adus aportul cât de mic pentru eliberarea lui Meriam, despre care putem zice că este un model de urmat în zilele noastre.

Jefuirea Ortodoxiei de către Patriarhul ecumenic, cel al Ierusalimului și cel al Americii

jefuirea OrtodoxieiRugăciune ecumenistă în interiorul baldachinului Sfântului Mormânt rostită de ereziarhul Papă și Patriarhul ecumenic.

        Ereziarhul Papă și Patriarhul ecumenic au rostit „Tatăl nostru” (în italiană) și diferite pericope evanghelice, în timp ce în Declarația comună pe care au semnat-o, Patriarhul ecumenic: a) proclamă că Biserica Ortodoxă nu deține întregul adevăr al credinței, ci părți ale ei, b) readuce în scenă teoria hulitoare a lui Atenagora despre reinstituirea Bisericii celui Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolicească (Deci ne spune că nu este cea în care credem și pe care o urmăm), semănând confuzie printre credincioși și desființând dogmele Bisericii, c) recunoaște pe șeful statului Vatican drept episcop canonic, iar „biserica” lui canonică și d) adoptă toate principiile lui Atenagora și de aceea acceptă diplomația iubiristă a Vaticanului în evoluția spre pseudo-unire.

Patriarhul Ierusalimului Teofil îl numește pe ereziarhul Papă Aghiotaton[1] (deși nu a părăsit infailibilitatea, care-l face asemenea cu Dumnezeu, căci numai El este infailibil), îl recunoaște nu ca șef de stat și ereziarh, ci drept întâistătător canonic al Bisericii. Toate cele pe care le-au propovăduit Sfinții antipapali și antieretici ai Bisericii noastre nu au nici o putere nici pentru patriarhul Ierusalimului, Teofil, adept al dialogurilor interreligioase și nu numai. Arhiepiscopul Americii, Dimitrie, se dovedește, din declarațiile sale, a fi un adept al ecumenismului laic și vorbește despre împărțirea Bisericii și nu despre Schismă și erezie.

continuare »

Patriarhul ecumenist Bartolomeu a trimis o delegație ortodoxă la Vatican pentru sărbătoarea Sf. Petru și Pavel

Se pare că se profită de fiecare ocazie pentru a se pune bazele unității creștinilor, pe fundamentele mincinoase ale ecumenismului, care preiau toată erezia papistașă și ignoră Canoanele Sfinților Părinți. Interesant este că site-urile care au preluat știrea, au evitat publicarea ultimei propoziții (disponibilă doar pe Vatican Information Service), în care se afirmă că membrii delegației de la Constantinopol vor participa la slujba oficiată de papa. Ca spectatori sau ca slujitori? Rămâne de văzut, dar este la fel de grav ce se întâmplă, prin binecuvântarea ereziarhului de la Constantinopol.

ioannis de pergamPatriarhul ortodox Bartolomeu I al Constantinopolului a trimis o delegație de prelați ortodocși la Roma pentru a se alătura Papei Francis la sărbătoarea Sf. Petru și Pavel, pe 29 iunie. De lungul anilor Patriarhia Ecumenică a trimis o delegație la Vatican pentru hramul de la Roma, și Sfântul Scaun la rândul său, a trimis o delegație la Constantinopol pentru sărbătoarea Sf. Andrei, patronul acelui loc. Mitropolitul Ioannis de Pergamo, co-președinte al unei comisii comune catolicortodoxe pentru dialogul teologic, conduce delegația ortodoxă din acest an. Grupul se va întâlni cu Papa într-o audiență privată pe 28 iunie, și au discuții cu Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

Duminică, 29 iunie, membrii delegației vor participa la  celebrarea euharistică prezidată de Sfântul Părinte (n. n. ereticul papa Francisc).

| CatholicCulture.org, via pravoslavie.ru

Ortodocșii greci cer caterisirea de urgență a patriarhului ecumenist Bartolomeu

Ortodocșii greci cer caterisirea de urgenta a Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, Noua Roma, pentru călcarea flagranta a Sfintelor Canoane Apostolice si Patristice ce interzic impreuna rugaciunea cu ereticii

Grupuri intregi de laici si clerici merg la mitropolitii de care apartin cerand oprirea pomenirii Patriarhului Bartolomeu, respectiv discutarea in Sinod a aplicarii canoanelor pentru Patriarhul Ecumenic, care a facut impreuna-rugaciune cu papa Francisc la Ierusalim.

Avand in vedere ceea ce spun Canoanele Sfintilor Parinti, noi, crestinii ortodocsi cu constiinta dogmatica treaza, cerem caterisirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I.

preot Matei Vulcanescu, Mitropolia Veriei, Nausei si Campaniei

•˜¡Ÿ™£—Sfanta Mitropolie a Gortinei si Megalopolis: Despre intalnirea de la Ierusalim dintre papa si patriarh

Parintele Paisie Arghioritul ne spune ca atunci cand ne rugam impreuna trebuie sa avem toti aceeasi credinta. Acest cuvant al parintelui Paisie ne este suficient ca sa condamnam impreuna-rugaciunile “pe care SS Bartolomeu le face cu Romano-Catolicii”. Romano-Catolicii sunt eretici. Rugaciunea impreuna cu ereticii nu ajunge la Dumnezeu, ci cade in gol. Nu era nevoie sa ne spuna parintele Paisie acest lucru, pentru ca este scris in Pidalion (Carma Bisericii- Sfintele Canoane). In baza acestor canoane din Pidalion, oricine se roaga cu ereticii (vezi Patriarhul Ecumenic cu papa) trebuie caterisit. Cei ce se roaga impreuna cu papa sunt condamnati de Canoanele Sfintilor Apostoli si ale Sfintilor Parinti prin CATERISIRE. Atentie, caci si laicii care se roaga cu ereticii sunt afurisiti de Biserica. Voi, laicii, sa dati exemplu clericilor filopapisti care se roaga cu ereticii, si sa ii opriti de la aceste practici condamnate de Sf Canoane, pentru ca, asa cum a demonstrat istoria bisericii, voi, laicii sunteti pastratorii si aparatorii Dreptei Credinte.
Pentru Dreapta Credinta au curs siroaie de sange. Sa stam bine!

+ Ieremia
Mitropolitul Gortinei si Megalopolisului

aktines | traducere de preot Matei Vulcanescu

[CANONUL 45- apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII) Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească. (10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.) CANONUL 10 – apostolic (OSÂNDIREA COMUNIUNII CU CEI AFURISIŢI). Dacă cineva s-ar ruga, chiar şi în casă, împreună cu cel afurisit (scos din comuniune), acela să se afurisească. (11, 12, 32, 45, 48, 65 ap.; 5 sin. 1 ec; 2 Antioh.; 9 Cartag.) CANONUL 64- apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII ŞI ERETICII) Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.(7, 45, 70, 71 ap.; 11 TruL; 1 Antioh.; 6, 29, 33, 37, 38 Laod.)

Papa Francisc: “Homosexualii nu ar trebui să sufere din cauza prejudecăţilor Bisericii”

Documentul oficial emis de Vatican: "Homosexualii nu ar trebui să sufere din cauza prejudecăţilor Bisericii" 442

Biserica catolică ar trebui să îi judece cu mai puţină asprime pe homosexuali şi, deşi continuă să se opună căsătoriilor gay, ar trebui să îi primească în rândurile sale pe copiii cuplurilor homosexuale cu o demnitate egală, se afirmă într-un document oficial emis joi de Vatican.
Potrivit acestui document de 75 de pagini, redactat ca material pregătitor pentru sinodul episcopilor catolici ce va avea loc la Vatican în luna octombrie şi care va fi destinat problemelor familiale, cei 1,2 miliarde de membri ai Bisericii catolice ar trebui să devină mai puţin “exclusivişti” şi mai “smeriţi”.

Documentul, cunoscut şi sub denumirea latinească “Instrumentum Laboris”, prezintă uriaşa prăpastie dintre învăţăturile oficiale ale Bisericii catolice în domeniul moralităţii sexuale şi acceptarea şi înţelegerea acestora de credincioşii din lumea întreagă.

Concluziile din acest text au fost formulate pe baza unui sondaj ce a inclus 39 de întrebări la care au răspuns credincioşi din dioceze din diverse zone ale Globului. Pentru prima dată în pregătirea unui astfel de sinod, Vaticanul a cerut episcopilor săi să distribuie chestionarul preoţilor din parohiile lor şi să înregistreze opiniile credincioşilor.

În acel text se afirmă că, deşi episcopii catolici continuă să se opună guvernelor care “redefinesc” mariajul prin legalizarea căsătoriilor şi a uniunilor civile între persoanele de acelaşi sex, Biserica catolică trebuie să găsească un echilibru între învăţăturile sale despre familia tradiţională şi “o atitudine respectuoasă, lipsită de prejudecăţi, faţă de persoanele care trăiesc în astfel de uniuni”.

Vatican, 6 iunie – Rugăciunea ereticilor: Papa Francisc, Shimon Peres și Mahmoud Abbas

pope-francis-abbas-hugPapa Francisc: Peres şi Abbas au fost invitaţi la Vatican la o rugăciune pentru pace, nu la o mediere

Papa Francisc a explicat luni, la întoarcerea dintr-o vizită de trei zile în Orientul Mijlociu, că nu şi-a propus să organizeze “o mediere” atunci când i-a invitat la o rugăciune pentru pace la Vatican pe preşedintele isrelian, Shimon Peres, şi pe cel palestinian, Mahmoud Abbas.

În ceea ce priveşte statutul Ierusalimului, Francisc a subliniat că “Sfântul Scaun are poziţia sa asupra problemei religioase. Ierusalimul este capitala a trei religii”.

El a apreciat că negocierile trebuie să continue. Invitaţia Papei la o rugăciune comună a evreilor şi palestinienilor la Vatican a fost un moment de vârf al zilei de duminică.

După o mesă la Betleem, Francisc i-a invitat pe preşedintele palestinian şi pe cel israelian să vină să se roage cu el “în casa sa”, la Vatican, pentru pace şi încheierea unei “situaţii inacceptabile” între palestinieni şi israelieni.

Mahmoud Abbas a acceptat să meargă la 6 iunie la Vatican, a anunţat duminică negociatorul palestinian Saeb Erakat.

La rândul său, Shimon Peres a răspuns luni, într-un discurs susţinut la Preşedinţia Israelului din Ierusalim, că “vom fi bucuroşi să facem o rugăciune în casa noastră sau a dumneavoastră, la invitaţia şi potrivit alegerii dumneavoastre”.

Shimon Peres, laureat cu Premiul Nobel pentru Pace pentru rolul său în Acordurile de la Oslo, semnate în 1993, a dezvăluit la începutul lui mai că a purtat în 2011 negocieri secrete cu Mahmoud Abbas, care au fost întrerupte de amestecul premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

| mediafax

Care este dumnezeul la care se vor ruga? În niciun caz la Sfânta Treime, Dumnezeul nostru, căci papistașii au ciuntit prin filioque dogma Sfintei Treimi, musulmanii spun că este politeism, iar jidovii au o religie antihristică și blasfemică.

Incendiu la Peștera Nașterii Domnului din Betleem, la câteva ore de la vizita ereticului papa Francisc I

“Zic vouă: Dacă vor tăcea aceştia, pietrele vor striga” (Luca 19:40)

Dacă în Biserica Ierusalimului nimeni nu a strigat că Biserica este una, singură şi apostolească, prin care mărturisim un singur Botez prin care ni se iartă păcatele – iar această Biserică nu poate fi decât cea Ortodoxă, predată nouă de Sfinţii Părinţi prin luminarea Duhului Sfânt, prin care Duh Sfânt s-au dat anatemei ereziile papistaşe, catolice împreună cu promotorii lor; dacă păstorii ortodocşi au îmbraţişat erezia catolică, îmbrăţisând şi sărutând ca pe un oaspete de onoare pe cel ce este capul acestei erezii – Papa – iată că cineva a strigat. Nu omul, ci piatra, după cum a profeţit Mântuitorul, piatra Peşterii din Betleem unde Hristos  S-a născut ca să lumineze pe cei dintru întunericul necunostintei.

La câteva ore după ce Papa s-a închinat în Peştera Naşterii de la Betleem, a izbucnit un incendiu, din cauze necunoscute, în urma căruia au ars acoperămintele de pe Sfânta Masă a altarului care se află în Peşteră, chiar pe locul Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. O parte din icoane şi pereţii peşterii au fost de asemenea avariaţi, după cum precizează saitul  romfea.gr.

Citiți ce zice Părintele Justin despre catolicism şi ecumenism

La un pas de Marea Apostazie: Declaraţia comună de la întâlnirea patriarhului ecumenist Bartolomeu cu ereticul papă Francisc I

intalnire bartolomeu cu francisc

Papa Francisc a ajuns duminică după amiază la Ierusalim, unde a avut loc momentul cheie al pelerinajului său de trei zile la Locurile Sfinte: întâlnirea cu patriarhul ecumenist de Constantinopol, Bartolomeu, la 50 de ani de la “îmbrățișarea” apostată dintre papa Paul al VI-lea și patriarhul Atenagora, când s-a îndrăznit a fi ridicată anatema de la 1054 contra papistașilor, care s-au despărțit de Biserica lui Hristos prin erezia filioque. De data aceasta, întânirea dintre cele două căpetenii a dus la un alt pas spre apostazia cea mare: angajamentul pentru împărtășirea în comun. Iată mai jos, în traducerea de la radio Vatican, declarația comună a celor… doi:

Declarația Comună semnată de papa Francisc și patriarhul Bartolomeu la sediul Delegației Apostolice de la Ierusalim.

1. Asemenea veneraților predecesori, Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Ecumenic Atenagora, care s-au întâlnit aici la Ierusalim acum 50 de ani, tot astfel și noi, Papa Francisc și Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, am voit să ne întâlnim în Țara Sfântă, “unde Mântuitorul nostru comun, Cristos Domnul, a trăit, a învățat, a murit, a înviat și s-a înălțat la cer, de unde l-a trimis pe Duhul Sfânt asupra Bisericii care lua ființă”. (Comunicatul comun dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora, publicat după întâlnirea din 6 ianuarie 1964). Întâlnirea noastră prezentă, ce reprezintă o reuniune ulterioară a Episcopilor Bisericilor de Roma și de Constantinopol, fondate de cei doi frați Apostoli, Petru și Andrei, este pentru noi izvor de imensă bucurie spirituală și ne oferă ocazia de a reflecta asupra profundității și autenticității legăturilor existente între noi, rod al unui drum plin de har de-a lungul căruia am fost călăuziți de către Domnul, începând din acea zi binecuvântată de acum 50 de ani.

2. Întâlnirea noastră fraternă de azi este un nou și necesar pas pe calea spre unitatea la care doar Duhul Sfânt ne poate conduce: aceea a comuniunii în diversitatea legitimă. Ne amintim cu intensă gratitudine pașii pe care Domnul ne-a îngăduit să-i facem. Îmbrățișarea reciprocă dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora, aici la Ierusalim, după multe secole de tăcere, a pregătit calea unui gest de o extraordinară valoare: înlăturarea din memoria și din mijlocul Bisericii a sentințelor de excomunicare reciprocă, din 1054. Au urmat schimburi de vizite la respectivele sedii din Roma și din Constantinopol, contacte epistolare frecvente și, succesiv, decizia Papei Ioan Paul al II-lea și a Patriarhului Dimitrios, ambii de venerată memorie, de a începe un dialog teologic al adevărului dintre Catolici și Ortodocși. De-a lungul acestor ani, Dumnezeu, izvor de pace și de iubire, ne-a învățat să ne considerăm unii pe ceilalți ca membri ai aceleiași familii creștine, sub un singur Domn și Mântuitor, Isus Cristos, și să ne iubim unii pe alții, încât să putem mărturisi credința în aceiași Evanghelie a lui Cristos, așa cum a fost primit de la Apostoli, exprimat și transmis nouă de Conciliile ecumenice și de Sfinții Părinți. Pe deplin conștienți că nu am atins obiectivul deplinei comuniuni, azi ne exprimăm din nou angajamentul de a continua să mergem împreună spre unitatea pentru care Cristos Domnul s-a rugat Tatălui “pentru ca toți să fie una” (In 17,21). continuare »

Pas ecumenist grav al Bisericii Ortodoxe a Greciei, prin delegația Apostoliki Diakonia, care a dăruit papei o “icoană” cu “sfântul” Francisc de Assisi

papa apostoliki diakoniaO oportunitate de a relansa angajamentul față de ecumenism și colaborarea cu Sfântul Scaun. În acest spirit, a fost întâlnirea dintre Papa Francis și delegația Apostoliki din data de 24 martie 2014. Delegația, condusă de directorul general episcopul Agathanghelos, este o organizație ecumenistă care promovează activitatea pastorală , culturală și a activităților editoriale de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Colaborarea culturală între Sfântul Scaun și Apostoliki Diakonia a fost discutată, începând cu îmbunătățirea relațiilor, în urma vizitei Papei Ioan Paul al II-lea la Atena în 2001. Și printre cele mai importante inițiative ecumenice este programul de vară de limbă neo-greacă și cultură ortodoxă care are loc în capitală, unde în fiecare an, sunt sponsorizate studiile elevilor catolici din universitățile pontificale. Vara viitoare programul sărbătorește a 10-a aniversare, ceea ce înseamnă că de acum înainte sute de studenți vor fi în măsură să profite de astfel de burse oferite de Apostoliki Diakonia. Mai mult, de doi ani la Institutul Pontifical Oriental un profesor de limba greacă modernă ține lecții deschise pentru toți elevii.

În timpul șederii lor la Roma, 21-26 martie, grupurile sunt programate pentru a vizita bazilicile papale Sf. Petru și Pavel – pentru a venera mormintele celor doi apostoli (nn. total fals – cei 2 apostoli nu au murit în acea regiune) – și pentru a se întâlni cu președintele Consiliului Pontifical pentru promovarea Unității Creștinilor, Arhivarul și bibliotecarul “Sfintei Biserici” Romane, precum și cel care se ocupă de Casa editorială a Vaticanului ( LEV ).

| traducere după osservatoreromano.va
eikona_fraggiskou

Papa Francisc cheamă Mafia la pocăință: Nu mai faceți rău sau veți sfârși în iad

rp_papa-Francisc-300x199.jpgPapa Francisc a lansat cel mai dur atac al sau asupra mafiei, transmitandu-le sefilor gruparilor de crima organizata ca vor ajunge in iad daca nu se “caiesc”  si nu renunta la vietile lor de “putere si bani patati de sange”, relateaza The Guardian.

Asemeni Papei Ioan Paul al II-lea, care a facut un apel la liderii mafiei sa renunta la “cultura mortii”, suveranul pontif a indemnat mafiotii sa “inceteze sa faca rau”, intr-o intalnire fara precedent avuta cu sute de rude ale victimelor, la Roma.

“Cred ca nu pot incheia fara sa adresez un cuvant protagonistilor care sunt absenti azi – barbatii si femeile din mafie. Va rog sa va schimbati vietile. Caiti-va. Incetati sa faceti rau,” a spus Papa.

Intalnirea, care a avut loc intr-o biserica de langa Vatican, a reprezentat o premiera, fiind prima data cand un suveran pontif a luat parte la evenimentele unei organizatii anti-mafie, Libera, legate de o comemorare anuala.

In cuvantarea sa, Papa a facut o referire speciala la un atac ce a avut loc luni in sudul Italiai, in provincia din jurul orasului Taranto, cand trei oameni – doi adulti si un bebelus – au fost impsucati mortal in ceea ce pare a fi un atac al mafiei.

“Inca aveti timp sa evitati sa sfarsiti in iad. Asta va asteapta daca veti continua pe aceasta cale”, a mai spus el. “Aveti un tata si o mama. Ganditi-va la ei. Plangeti putin si caiti-va”.

Notă: Cuvântul papei nu are nicio putere asupra oamenilor, nu le mișcă sufletele către pocăință, întrucât Duhul Sfânt nu este prezent în Adunarea Papistașilor, numită impropriu biserica catolică. Fără a fi în dreapta credință, nu poți nădăjdui la mântuire, la iertarea păcatelor, oricât de multă părere de rău ai avea, căci zice Domnul: Cine nu adună cu Mine, risipește și Cine nu este cu Mine este împotriva Mea. (Matei 12, 30). Așadar, papistașii nu numai că nu sunt cu Hristos, ci sunt împotriva Lui, sunt antihriști. Chiar dacă stau cu numele lui Hristos pe buze, ei propovăduiesc un fals hristos, desfigurat de erezia filioque și toate celelalte rătăciri ale papei.

Mitropolitul Ilarion al Rusiei către papa: “Dumnezeu să te călăuzească pe calea ta”

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=gQIKObhZrbw]

Papa Francisc s-a întâlnit cu metropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful relațiilor externe al Bisericii Ortodoxe Ruse. Este a doua întâlnire dintre cei doi și se pare că are loc o intensificare a apropierii dintre Ortodoxie și papism. Dacă luăm în considerare și încercarea de a vizita muntele Athos, atunci se putem spune că cele 2 capuri de pod prin care lucrează feroce ecumenismul sunt patriarhul ecumenic Bartolomeu și patriarhul Kyril.

Dezmințire a Sfintei Chinotite: Papa Francisc nu a fost invitat în Sfântul Munte Athos

synaxis athosSfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos
Karyés, 11/24 August 2013
Nr. Prot. F.2/32/2410

Înștiințare

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos face cunoscut faptul că zvonul lansat de o parte a presei bisericești despre o așa-zisă trimitere a unei invitații către papa Romei pentru ca acesta să viziteze Sfântul Munte este complet neîntemeiat și mincinos. Ne exprimăm surprinderea față de difuzarea unor astfel de știri fără cea mai mică verificare a lor, și mai ales de către presa bisericească.

Conștiința dogmatică, păstrată dintotdeauna neschimbată, a Sfântului Munte, acest chivot de tradiții ortodoxe și palestră de lupte duhovnicești, nu ar îngădui o astfel de acțiune din partea celor responsabili cu chestiunile legate de acest Sfânt Loc al nostru.

Adresându-ne către tot omul bine intenționat, îl rugăm părintește și frățește să nu dea crezare unei astfel de “știri” rău intenționate, ci atitudinii responsabile a Sfintei Chinotite a Sfântului Munte Athos.

Întruniți în Sinaxă comună, toți reprezentanții și Întâi Stătătorii celor douăzeci de Sfinte Mănăstiri ale Sfântului Munte Athos

anakoinosi-in| Graiul ortodox

FOTO: Repetiție pentru antihrist: Adularea papei Francisc pe plaja Copacabana, Brazilia

Trei milioane de persoane din lumea întreagă au petrecut noaptea pe plaja Copacabana, unde s-au rugat şi l-au primit duminică pe Papa Francisc într-o atmosferă de finală de Cupă Mondială, la mesa de încheiere a Zilelor Mondiale ale Tineretului, relatează AFP.
În faţa podiumului unde Papa Francisc a oficiat această mesă la care au participat trei milioane de persoane, potrivit primarului oraşului Eduardo Paes, “un record istoric pentru plajă”, tinerii au desfăşurat un imens drapel alb cu portretul Papei, deasupra capetelor lor. Ei voiau ca acesta să fie vizibil din elicopterul care l-a adus pe papă la Fortul din Copacabana.
În apropierea podiumului, credincioşii şi clericii se antrenau pentru a realiza o reuniune gigantică.
“Acest lucru ne încălzeşte!”, declară pentru AFP braziliencele Anyne Karolina Romano, în vârstă de 19 ani, şi Nathalia de Carvalho, în vârstă de 17 ani, deoarece dimineaţa este răcoroasă.
Papa Francisc a purtat pe cap o podoabă din pene oferită de un indian Pataxo
Papa Francisc a purtat, sâmbătă, o podoapă din pene pe care un indian de etnie Pataxo i-a oferit-o şi a pozat zâmbind pentru fotografi, pe scena Operei din Rio, relatează AFP.
Scena a avut loc în timp ce Papa tocmai rostise un discurs în faţa clasei conducătoare a Braziliei şi a reprezentanţilor societăţii civile.
Suveranul Pontif a salutat un grup de indieni Pataxo, originari din Coroa Vermelha, în apropiere de Porto Seguro (nord-est), satul în care a fost celebrată prima mesă catolică din Brazilia, la 26 aprilie 1500.
Ubirai Pataxo, care avea nările străpunse de o mică bucată de lemn şi purta veşminte tradiţionale, şi-a scos podoaba de pene şi i-a înmânat-o Papei, care şi-a aşezat-o imediat pe cap.
De naţionalitate argentiniană, Francisc este primul papă sud-american din istorie, dar şi primul din Ordinul Iezuiţilor, care a jucat un rol central în evanghelizarea indienilor din Lumea Nouă.
“Această podoabă din pene este o amuletă care face legătura între spirit şi pământ. Nu există o persoană mai bună pentru a primi această podoabă decât Papa”, a declarat indigenul presei, la ieşirea de la Operă.
“Mă simt foarte onorat. Noi suntem catolici şi Papa este un lider spirituale al tuturor popoarelor”, a adăugat Ubirai Pataxo.
Pentru a intra în Operă, indienii au fost nevoiţi să îmbrace tricouri cu Zilele Mondiale ale Tineretului peste podoabele lor tradiţionale de perle şi pene.
“Este un pic jenant. Noi suntem obişnuiţi să stăm cu pieptul gol şi cu picioarele goale”, a declarat Suturiana Pataxo, citat de site-ul G1.
În momentul în care au urcat pe scenă pentru a se întâlni cu Papa, indienii Pataxo s-au dezbrăcat de tricouri.
În anul 2000, în cadrul unor ceremonii organizate cu ocazia a 500 de ani de la evanghelizarea Braziliei, Biserica braziliană a cerut oficial “iertare” pentru abuzurile comise împotriva indienilor şi populaţiei de culoare în timpul colonizării.
Populaţia indigenă reprezintă în prezent mai puţin de 1 la sută din cei 194 de milioane de locuitori ai Braziliei şi ocupă 12 la sută din teritoriul ţării, în principal în Amazonia.

| gandul.info