Tag Archives: biometrie

Plata prin scanarea venelor în Suedia. Sistemul biometric Quixter este folosit deja de 2000 de persoane

Banii lichizi, cardurile şi monedele virtuale riscă să fie date uitării în scurt timp, pentru că a apărut plata „cu venele”. Mai exact, un sistem deja folosit în interiorul unui campus universitar suedez, unde terminalele scanează vasele de sânge din mâna cumpărătorului.

Sistemul a fost conceput de un student care a avut această idee în timp ce stătea la coadă la supermarket. Fredrik Liefland s-a gândit că ar trebui să existe un mijloc de plată mai simplu şi mai eficient, aşa că a inventat sistemul biometric Quixter. S-a dovedit a fi o alternativă foarte populară printre studenţii din Lund, însă invenţia dispozitivului s-a lovit de numeroase probleme. „A trebuit să conectăm tehnologia la sectorul financiar, la conturile bancare. A fost un proces foarte lung şi foarte complicat”, spune Liefland.

Sistemul de scanare a venelor e foarte usor de folosit. Utilizatorii nu trebuie decât să introducă ultimele patru cifre ale numărului de telefon şi să poziţioneze palma pe un cititor timp de cinci secunde, după care banii sunt extraşi automat din contul bancar.

Terminalele de scanare au fost deja implementate în 20 de magazine şi restaurante, iar circa 2000 de persoane îl folosesc frecvent.

Este foarte bun. Nu îmi mai fac griji că nu am cash la mine prin campus. E foarte la îndemână”, comentează un student.

Implementarea tehnologiilor moderne ridică semne de întrebare privind posibilitatea fraudelor bancare şi furturilor de identitate. Scanarea venelor ar fi în acest context mult mai sigură. Inventatorul sistemului susţine că e mult mai sigur decât mijloacele de plată tradiţionale.

| digi24

Pr. prof. dr. Mihai Valică – Anularea Legii Big Brother, prigoana biometrică a conducerii BOR, fratricidul dintre patriarhiile Rusiei şi Ucrainei

pr.  prof dr. Mihai ValicaŞtiri vitale pentru români, tratate cu tăcere perpetuă

Atât media civilă, cât şi cea bisericească, cu mici excepţii, tac vinovaţi în continuare, atunci când este vorba despre chestiuni vitale, privind apărarea demnităţii persoanei umane sau a poporului român.

Recent, Curtea Europeană de Justiţie, a emis o hotărâre importantă, referitoare la legislaţia europeană, privind protecţia datelor personale, şi impune ţărilor, care au acceptat tehnologia biometrică fără graniţe, o revizuire a legislaţiei respective.

Iată hotărârea CEJ:

„Justiția europeană impune o revizuire a legislației europene privind datele personale” marţi, 8 Apr 2014, 19:35, în:

„Justiția europeană a impus marți o revizuire a legislației europene privind păstrarea datelor cu caracter personal utilizate în lupta împotriva crimei organizate și a terorismului, considerată necesară însă disproporționată și prea intruzivă, informează AFP.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a declarat ‘invalidă’ directiva privind păstrarea datelor cu caracter personal, estimând că ‘reprezintă o ingerință de o amploare și gravitate particulară în drepturile fundamentale privind respectarea vieții private și protecția datelor cu caracter personal’ și a cerut ca ‘această ingerință să fie limitată la minimul necesar’. Tehnologia RFID nu se justifică, privitor la persoana umană! continuare »

Nou sistem de monitorizare pe baza de scanare biometrică a mulțimilor, pus la punct de catre Guvernul SUA

scanare faciala biometricaGuvernul american face progrese in dezvoltarea unui sistem de monitorizare care presupune scanarea multimilor si identificare automata a oamenilor dupa fata, conform unor documente recent dezvaluite si afirmatiilor cercetatorilor care lucreaza la proiect.

Departamentul de securitate interna a testat proiectul denumit Sistemul biometric de monitorizare optica (Biometric Optical Surveillance System – BOSS) toamna trecuta, dupa doi ani de dezvoltare cu bani de la buget, scrie The New York Time, preluat de CNBC.

Desi sistemul nu este gata inca, cercetatorii sustin ca au facut progrese semnificative. Iar acest lucru alarmeaza militantii pentru dreptul la viata privata, care argumenteaza ca acum este momentul ca guvernul sa stabileasca reguli si limite clare cu privire la modul in care acest instrument va fi folosit intr-o zi.

Spionul din magazine: Recunoasterea faciala, noua “arma” a comerciantilor

Sistemul ar ajuta la identificarea unei persoane prin asocierea figurii acesteia cu un numele existent pe o lista de supraveghere – ceea ce ar fi util pentru cautarea suspectilor de terorism ce ar putea fi prezenti la un eveniment important, a infractorilor fugari intr-un loc aglomerat sau a excrocilor in cazinouri.

Tara care a legalizat spionarea cetatenilor, pe baza de mandat

Tehnica privind identificarea automata a fotografiilor in prim plan s-a imbunatatit foarte mult in ultimii ani, fiind experimentata de companii precum Facebook.
Totusi, scanarea de la distanta a unei multimi este mult mai complicata, fiind inca un proces lent si lipsit de acuratete.

Insa faptul ca guvernul incerca sa puna la punct aceasta tehnica are o noua relevanta in contextul dezbaterilor generate de cazul Edward Snowden, fostul analist al Agentiei pentru Securitate Nationala a SUA.

In acelasi timp, interesul pentru monitorizare video este explicat in lumina atacurilor teroriste de la Maratonul Boston, unde suspectii au fost identificati pe baza capturilor video.

Construirea sistemului a fost atribuita companiei Electronic Warfare Associates, pe baza unui contract pe doi ani in valoare de 5,2 milioane de dolari.

“Aceasta tehnologie este intodeauna justificata ca fiind indreptata impotriva terorismului, dar este utilizata si pentru alte aplicatii. Avem nevoie de o conversatie reala daca si cum vrem ca aceasta tehnologie sa fie utilizata, iar acum este timpul pentru o astfel de discutie”, a spus Ginger McCall, sustinatoare a drepturilor pentru viata privata.

Cititi mai multe la DHS dezvolta tehnologia prin care vom fi depistati biometric din multime, de la distanta, dupa figura

În Finlanda, cardul poate fi înlocuit de… fața umană, datorită unui sistem de recunoaștere biometrică

customers_cut_up_bank_carÎţi poţi pierde oricând portofelul sau cardul, dar e destul de dificil să îţi pierzi propria faţă. Aceasta este motivaţia din spatele start-up-ului finlandez Uniqul, care testează un sistem ce permite utilizatorilor să realizeze plăţi cu faţa.

O tabletă Uniqul, amplasată în staţiile de check-out, va face o poză clientului când acesta se apropie. În câteva secunde, tableta procesează datele biometrice pentru a localiza un cont individual din baza de date, care poate fi înregistrat cu orice card de credit, spune Uniqul. Clientul nu trebuie decât să apese pe butonul OK pentru confirmarea plăţii, scrie capital.ro.

Compania se aşteaptă să lanseze sistemul pe culoarele de ieşire şi pe terminalele de plăţi din Helsinki.
Fizicianul David Brin spunea recent că lucrurile pe care le purtăm cu noi pentru a ne identifica – cardul de credit, permisul de conducere – sunt “obiecte pentru reputaţie” care nu vor mai fi necesare în viitorul apropiat, pe măsură ce tehnologia învaţă să citească datele pe care le purtăm pe propria faţă.

Big Brother înaintează: Sistemul de amprentare digitală al somerilor se extinde şi în jud. Bistriţa Năsăud

Persoanele care intră în şomaj vor fi amprentate dacă doresc asta, în condiţiile în care la sediile AJOFM din ţară au fost amenajate spaţii în care cei care primesc şomaj să poată să îşi facă viza lunară fără să mai fie nevoiţi să treacă pe la ghişeele funcţionarilor.

Astăzi, directorul AJOFM BN, Alexandru Manea, a prezentat presei  infochioşcul amplasat în sediul instituţiei pe care o conduce. 

Şomerii pot afla prin utilizarea echipamentului care sunt locurile de muncă vacante, iar agenţii economici pot opera fără a mai fi necesar ajutorul personalului agenţiei. continuare »

IBM revolutioneaza informatica, reusind stocarea unui bit de informatie in doar 12 atomi. Tot IBM promoveaza intens sistemul biometric pentru viitoarea “securitate” personala

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hpKMShooDBo]

| Descopera.ro Cercetătorii din cadrul IBM au anunţat recent crearea unei unităţi de date cu dimensiuni microscopice, care ve revoluţiona comunicarea şi stocarea de date în viitorul apropiat. Un computer obişnuit stochează un bit de informaţie în aproximativ 1 milion de atomi. Cercetătorii IBM au reuşit să stocheze un bit în doar 12 atomi!

Noul dispozitiv se pare că va deschide calea spre folosirea unei noi clase de nanomateriale destinate cipurilor de memorie şi discurilor de memorie.

Astfel se va deschide o nouă eră a informaticii şi a structurii calculatoarelor. Noile nanomateriale voar avea calităţi mult superioare celor ale pieselor pe bază de siliciu, care sunt omniprezente în componentele computerelor din prezent. În plus, nanomaterialele în cauză vor deschide noi direcţii de cercetare în domeniul computerelor cuantice. continuare »

Controlul total pe baza de cip se extinde: China va introduce sistemul biometric pentru straini

Cetatenii straini care vor dori sa viziteze China vor trebui sa se supuna unui sistem de verificare – monitorizare biometrica, initiativa aflandu-se in stadiul de propunere legislativa. Proiectul de lege care acopera procedurile de intrare si de iesire din China, va permite Ministerului Securitatii Publice si Ministerului Afacerilor Externe sa puna in aplicare un sistem de colectare a datelor de identificare cum sunt amprentele digitale ale vizitatorilor straini. Proiectul prevede, de asemenea, ca strainii sa fie amprentati de serviciile de securitate publica atunci cand acestia aplica pentru un certificat de rezidenta.

Regulamentele aflate in vigoare stipuleaza ca strainii care stau mai mult de un an trebuie sa solicite un certificat rezidential, in timp ce proiectul propus obliga strainii sa se supuna noilor reguli in termen de o luna de la intrarea in China, “in cazul in care tipul de viza necesita acest lucru”.

Potrivit proiectului de lege, in cazul in care un strain este supus suspiciunii de intrare, sedere si incadrare ilegala in munca sau este suspectat ca pune in pericol securitatea nationala sau ordinea sociala, poate fi retinut pentru o durata de pana la 60 de zile pentru ancheta. continuare »

Incalcarea drepturilor omului in scolile romanesti: Elevii care nu accepta cartela magnetica nu pot intra in scoala. Model de notificare a refuzului cartelei magnetice

Stim ca deja in mai multe scoli si licee din tara (Tg. Mures, Timisoara s.a.) s-au introdus diferite sisteme de obstructionarea a accesului elevilor in interiorul lor, sub motivatia sigurantei si a stoparii absenteismului.

Caz concret: Mai multi elevi de la Colegiul Calistrat Hogas din Piatra Neamt au fost avetizati ca nu vor mai putea intra in incinta scolii daca in decurs de o sapamana nu vor accepta noul sistem de acces in scoala, pe baza de cartela magnetica. Cartela va avea tiparita fotografia posesorului si datele de identificare. Prin aceasta masura le este incalcat elevilor dreptul la educatie, garantat prin Constitutie, iar masura in sine se inscrie in categoria celor ce ne priveaza libertatea si constiinta religioasa, prin monitorizarea fara acceptul persoanei a actiunilor sale si utilizarea ilegala a datelor biometrice (fotografie, in cazul de fata) . continuare »

Fuhrer-ul Romaniei, Traian Basescu, urgenteaza inregimentarea electronica a tarii

Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Palatul Cotroceni, cu primul-ministru Emil Boc si cu ministri ai Guvernului cu responsabilitati in implementarea Hotararii CSAT nr.71/2010 privind unele masuri necesare operationalizarii si dezvoltarii sistemelor nationale informatice specifice, informeaza Presedintia. 

In cadrul intalnirii se va face o analiza a stadiului implementarii Hotararii CSAT nr.71/2010 adoptata in sedinta CSAT din 28 iunie 2010. “Scopul Hotararii CSAT este acela de a determina institutiile publice si administratia publica centrala si locala sa-si constituie sisteme informatice si sa asigure servicii “on-line” de informare si de plata a obligatiilor fiscale ale contribuabililor, in scopul diminuarii interactiunii directe a cetatenilor si a agentilor economici cu functionarii publici”, se mai arata in comunicat.

Contribuabilii mari si mijlocii vor depune numai electronic declaratiile fiscale începând cu obligatiile aferente lunii octombrie, a anuntat Agentia Natională de Administrare Fiscală (ANAF). Declaratiile mentionate se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro, iar documentele trebuie semnate folosind semnatura electronică.Astfel, la data de 25 noiembrie, vor fi transmise prin intermediul Sistemului Electronic Național (SEN) declarațiile privind obligațiile de plata la bugetul de stat, impozitul pe profit, obligațiile de plată la bugetele asigurărilor sociale și fondurilor speciale, precum și deconturile privind accizele, impozitul la țiteiul din producția internă, cel de TVA și cel special de TVA. 

Totodată, va fi transmisă declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare și declarația rectificativă.

De la 1 august 2009, companiile mijlocii sunt acele firme care au o cifră de afaceri cuprinsă între 6,7 milioane lei și 70 milioane lei. Companiile mari sunt societățile cu afaceri de peste 70 milioane de lei.

Contribuabilii mari si mijlocii vor depune declaratiile fiscale numai electronic incepand cu obligatiile aferente lunii octombrie, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Astfel, de la data de 25 noiembrie 2010, contribuabilii vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic National un numar de noua declaratii.
ANAF incurajeaza persoanele care nu se incadreaza in categoria contribuabililor mari sau mijlocii sa utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaratiilor fiscale ca metoda alternativa de declarare“, se mai arata in comunicat.
Aceste declaratii se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro, iar documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii privind semnatura electronica.

Toate primăriile ar putea fi obligate să implementeze sistemul de plată online a taxelor şi impozitelor. Până în 2012, şi locuitorii de la sat ar putea plăti online impozitele. Cel puţin asta prevede un proiect de Guvern. continuare »

Din pricina pacatelor si a patimilor vor fi acceptate actele cu cip si pecetea finala

In cartea Apocalipsei, cap. 13:8,9 gasim, de peste 2000 de ani, scris:

Si i se vor inchina ei (fiarei, n.n.) toti cei ce locuiesc pe pamant, ale caror nume nu sunt scrise, de la intemeierea lumii, in cartea vietii Mielului celui injunghiat.
Dacă are cineva urechi – să audă!

Nu incape indoiala ca nu s-a auzit de aceste versete, insa cati le-au si constientizat? Asadar, patimile ce ne stapanesc sunt cauza slabiciunilor noastre, care ne fac sa depindem de sistem si sa ne inrobim prin actele cu cip. Dumnezeu nu a facut lumea asa cum este acum si nici ca noi sa putem trai doar inrobiti de sistemul social, financiar din ziua de azi. A trai inafara sistemului nu inseamna sa traiesti in mizerie, mai rau decat cei din lumea a 3-a. Avem o traditie frumoasa si cu care ne putem mandri in toata lumea. Stramosii nostri nu au fost niste nespalati, cu boli incurabile si nu au trait in pesteri, marginalizati si rupti de restul lumii. Ci din contra, erau cu mult peste popoarele numite azi occidentale. Ei bine, la acea stare ar trebui sa revenim si noi, pentru a duce o viata curata, sanatoasa si fara CIPURI! Credem ca in aceasta societate nu se poate rezista fara sa fii atins mult mai puternic de patimi, mai ales de: ura, deznadejde, lacomie, lene, desfrau, betie. Traind intr-un mediu atat de nociv trupului, dar mai ales sufletului, vom fi practic anihilati din punct de vedere duhovnicesc si cu greu vom mai fi interesati de mantuire, avand ca preocupare principala hrana pentru ziua de maine. Sfanta Biserica, prin Sfintele ei Taine (spovedanie, impartasanie, sf. maslu), ne poate da putere sa rezistam, chiar in  conditii atat de vitrege. Insa prigoana impotriva Bisericii se duce din ce in ce mai fatis si mai vehement. Vedem cum multi preoti sunt robiti de erezia ereziilor, ecumenismul, care nu incape indoiala ca le invalideaza Sfintele Taine (mai lucreaza doar prin pogoramant, dar nu ne putem baza pe asta) si pentru nevatamarea noastra ar fi bine sa nu mai apelam la astfel de preoti. Sunt semne clare ca apostazia este foarte aproape, iar Biserica va dainui in “catacombe”, nicidecum nu va mai fi reprezentata prin oficialii de acum (toti patriarhii ortodocsi si majoritatea episcopilor sunt pusi de sistem). Dar asta nu trebuie sa ne deznadajduiasca, ci doar sa ne puna in stare de alarma, sa ne trezim si sa lucram la mantuirea noastra, in locul care ne este mai prielnic. continuare »

Alaturi de fratele Saccsiv: NU actelor cu cip! Delimitare de cei ce spun altfel

NU aceasta este "calea de mijloc"

Pana de curand lucrurile pareau clare si toti cunoscutii crestini anti sistem indemnau sa nu luam pasapoarte cu cip, carnete auto cu cip sau buletine cu cip. Primele doua nu erau obligatorii iar ultimul era el obligatoriu, insa parea ca va trece mult timp pana va aparea.

Cei ce indemnau sa le luam, erau in majoritate cuprinsi in doua mari categorii:

– activisti pro Patriarh sau pro ierarhi rataciti sau pro ecumenism. Acestia invatau sa nu ne mai preocupam de cipuri ci sa mergem la biserica. De parca noi nu doream sa mergem la biserica, ci sa facem spirale yoghine …

– activisti pro SISTEM pentru care crestinism = primitivism iar critica sistemului = treaba de psihopati

Iata ca intre timp ceea ce parea ca se va petrece candva sau deloc, deja se vede la orizont:

A INCEPUT: De la 1 ianuarie 2011 romanii vor avea CARTE ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP, un buletin biometric cu amprente.

Si deodata am inceput sa ne imputinam:

Multi am fost la chemarea parintelui Iustin Parvu. Putini am mai ramas …

Ba mai mult, s-au inmultit fostii anti cip deveniti pro cip si folosesc multe din “invataturile” celor ce ne criticau pana acum.

Prima ar fi: mergeti la biserica si nu va mai ganditi la cip. De parca noi cei ce am mai ramas in a ne impotrivi buletinelor cu cip am merge la sinagoga sau la moschee sau nici unde. Si ne spun ei sa ne luam duhovnic, sa ne spovedim, de parca noi stam beti prin carciumi. Adica, vedeti voi fratilor, s-au cocotat pe deal si de acolo de foarte sus ne  privesc pe noi cei de foarte jos. Si mai spun ei ca mai intai sa ne preocupam de pacatele noastre. Dar asta este evident fratilor si nu cred ca sunt multi care nu sunt de acord. Necazul este insa ca atunci cand deschizi vorba despre cip ti se spune: tataie, gandeste-te la pacate. Te mai gandesti la pacate o vreme si apoi iar incerci sa zici de cip. Iar raspunsul vine identic. Si tot asa, in speranta ca pana la urma nu te mai gandesti niciodata la el …

Alta ar fi: buletinul nu e lepadare, deci ce atata zarva? Eu intreb: si cand va veni semnul fiarei oare il vom recunoaste? Si cum il vom recunoaste? Suntem siguri ca va fi un cip implantat in mana sau pe frunte? Daca atunci cand se va pune problema implantului vor apare tot soiul de stiri cum ca nu prea e sigur si ca mai bine ar fi cu o insemnare laser? Intelegeti voi fratilor cum sta treaba? Multi zic sa ne luam buletinele, caci nu ele sunt semnul, ci cipul implantat. Dar daca atunci cand ne vor impune cipul implantat va apare la orizont o noua etapa? Un soi de insemn cu laser sau alta dracie  tehnologica? Ce vom zice oare? Il luam si pe asta, caci inca nu e cel cu laser? Dar daca atunci cand se va impune cel cu laser va apare la orizont altceva? Ceva ce va parea ca nici nu tine de tehnologie, ci un soi de minune, o treaba aidoma celorlalte multe semne ce stim ca le va putea face fiara? Le vom tot lua pe toate, zicand ca nu e semnul final? Sau mai rau, daca dupa implantul cu cip doar va apare zvonul ca vine si ceva cu laser? Si cand colo nu va mai veni … Nu vom striga oare cu amar: vai, ce-am putut sa facem?

Fratilor, dracul e istet si noi nu stim clar care va fi semnul final, cel al fiarei, 666. Doar presupunem ca va fi cipul implantat. Si ne ferim strasnic de el si bine facem. Insa repet, nu stim sigur ca asa va arata. Poate fi orice din micul scenariu de mai sus. Sau altceva, de nici nu gandim acum. Desigur, tot legat de mana sau frunte.

Deci, cand ne oprim din nebunie? Am acceptat codurile de bare, apoi cardurile bancare, pasapoartele, carnetele de soferi, vom accepta buletinele, cardurile de sanatate. Unde ne oprim? Cat mai mergem asa si acceptam toti pasii? Credeti ca pe el va scrie: acesta este semnul despre care scrie in Apocalipsa si dauneaza grav mantuirii dumneavoastra? continuare »

Cardurile de calatorie RATB din Bucuresti cu CIP si antena

Uitati cum arata noile carduri de calatorie RATB…. Am desfacut unul din curiozitate dupa ce m-am uitat la lumina.
Cardul are 86 pe 54 mm, este prevazut cu antena (serpuiala de pe margine) si cu un CIP patrat cu latura de 0,75mm (patratelul negru incadrat cu rosu). Masuratoare am facut-o digital.
Antena este exact ca la pasapoartele biometrice. Cipul este cam mic… la pasapoarte este mult mai mare, circuitul integrat de la pasapoarte are cam 2 cm pe 2 cm.
Comparand cu marimea cipului din pasaport, sunt de parere ca in cipul din acest card RATB nu intra mai mult decat informatia ca are n calatorii. S-ar putea sa gresesc avand in vedere ca cipurile implantabile au diametrul unui bob de orez. Desi, nu scrie niunde ca este netransmisibil. Si este perfect transmisibil. Pot sa il dau cui vreau. Deci, inca nu este numele meu in interior. Sau daca este, e degeaba caci aparatul in care il bag nu se uita la mine sa vada daca numele din cip corespunde cu mine. Sau… inregistraza cate calatorii fac eu. Prietenul care mi l-a adus mi-a spus ca nu se introduce in vreun aparat pentru a stoca date personale pe cip. Rog fratii din Bucuresti sa se intereseze cand au timp cum sunt emise aceste carduri.

Acum sa trecem la concluzie: ESTE DOAR UN PAS PREMERGATOR BIOMETRIZARII!!! Un pas de acomodare, pregatitor, un aperitiv cu cip. Lumea prostita de sistem zice vai ce avansat… peste cativa ani vom avea abonamentul in mana.
Se va ajunge la asta. Stim! Dar noi sa ne tinem tari in rugaciune sa nu fim noi aceia care se vor lasa cipati de sistemul antihristic.

Astept completari din partea voastra.

articol primit prin mail, autor Silvian

Google si Microsoft, sub comanda Bildeberg, in implantarea cu cipuri. Unul dintre pretexte: gripa porcina

Un singur Chip va controla daca persoana identificata poarta virusul, daca s-a vaccinat si daca a platit asigurarile medicale * Pasul doi: Chip-ul va controla datele bancare si daca individul se hraneste conform Codex Alimentarius * Generatia a treia, pana in 2015: localizare GPS.

Actiunile “VeriChip Corp” s-au triplat, conform NASDAQ, dupa ce reprezentaţii companiei au afirmat, recent, ca firmei i s-a acordat licenta exclusiva asupra a doua patente, ceea ce o va ajuta sa creeze sisteme implantabile la om ce vor fi folosite pentru detectarea virusilor. Patentele, detinute de partenerul “VeriChip”, “Receptors LLC”, se refera la biosenzori ce pot detecta AH1N1 si alti virusi, precum si amenintarile biologice cum ar fi Staphylococcus aureus rezistent la meticilina (stafilococ meticilinio-rezistent).

La o prima vedere, faptul ca va exista un “nanorobot” in organism capabil sa detecteze virusi si alte boli pare o solutie salvatoare a Omenirii. Tehnologia va fi combinată cu dispozitivele  implantabile de radio-frecventa VeriChip pentru a se realiza astfel sistemele de detectare a virusilor. Sistemul de triere va avea mai multe nivele de identificare – primul va identifica agentul ca fiind sau nu un virus, al doilea nivel va clasifica virusul şi va alerta utilizatorul implantului în legătură cu prezenta unei amenintari a virusurilor pandemici si la al treilea nivel va identifica cu precizie agentul patogen, s-a precizat intr-un ghid VeriChip publicat pe 7 mai 2009. Curios, cand nu aparuse inca isteria gripei porcine, iar Planeta nu era amenintata cu nicio pandemie.

“Nanorobotul” care controleaza sanatatea

Si mai interesant este ca dupa aparitia informatiei ca un Chip va fi inoculat in organism, deocamdata sub forma unei pastile de detectie, o alta stire din acelasi domeniu a aparut la cateva zile. Anume ca o companie americana va crea o bratara de radiofrecventa “RFID Bracelet” care va detecta automat dupa implantul VeriChip daca persoana in cauza s-a vaccinat sau nu impotriva unui anumit virus.

„Greg Evensen, fost membru în Kansas State Troopers,  vorbeşte la un congres in Texas, Oklahoma cu privire la planurile guvernului federal de a implementa un sistem de supraveghere incorporat în bratari şi de a suprima drepturile de liberă calatorie. Din pacate, eu cred că acesta este unul dintre multele planuri realizate pentru a asigura punerea in practica a decretului guvernamental pentru obligativitatea vaccinarii, care din nefericire a fost adoptat si in Oklahoma saptamana trecuta. Acest decret stipuleaza faptul ca toata lumea din Statul Oklahoma va fi vaccinata.”

Firma care se va ocupa de fabricarea acestor bratari este “Protheus BioMedical”. Cat priveste implantarea Chipului “nanorobot”, pe langa comapania “VeriChip”, o licenta similiara a fost castigata la jumatatea lunii noiembrie 2009 de catre “Novartis”. continuare »

Hotararea CEDO din 2008 privind stocarea amprentelor digitale si mostrelor ADN

cedoProcesul in cauza :

În 2004 au fost introduse două plângeri la Curtea europeană împotriva Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, de către doi cetăţeni britanici, anume d-l S. şi d-l Michael Marper.

Aplicanţii s-au plâns de faptul că autorităţile continuaseră se le reţină amprentele digitale, mostre biologice-celulare şi profile ADN, după derularea procedurilor penale împotriva acestora, chiar dacă aceste proceduri au sfârşit prin achitare, respectiv încetare, astfel că ar fi fost încălcate prevederile articolelor 8 şi 14 din Convenţie.

Guvernul susţine :

Dreptul de conservare se referă la amprentele digitale şi mostrelor celulare prelevate de la o persoană în cadrul unei anchete penale şi nu depinde de vinovăţia sau nevinovăţia acesteia. In plus, prelevarea amprentele digitale şi mostrele celulare de la reclamanţi, s-a făcut în mod legal iar conservarea nu are nicio legătură cu faptul că iniţial aceştia au fost bănuiţi de comiterea unei infracţiuni, singurul motiv pentru care sunt stocate, este acela de a mări baza de date care să poată fi folosită pentru identificări viitoare.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului decide :

Acest argument se conciliază greu cu obligaţia prevăzută de art. 64 § 3 din Legea din 1984, de a distruge, la cerere, amprentele digitale şi mostrele celulare ale persoanelor care au acceptat de bunăvoie prelevarea, date care, sunt distruse, deşi au aceeaşi importanţă pentru creşterea bazei de date. (…)

In plus, Curtea apreciază că stocarea datelor persoanelor necondamnate este în mod special periculoasă în cazul minorilor, aşa cum este cazul primului reclamant, având în vedere situaţia specială a acestora şi importanţa care o prezintă dezvoltarea şi integrarea lor în societate(…)

In concluzie, Curtea apreciază că măsura stocării nediferenţiate a amprentelor digitale şi eşantioanelor celulare şi pofilelor ADN ale persoanelor bănuite de a fi comis infracţiuni dar care nu au fost condamnate, aşa cum s-a întâmplat în cazul reclamanţilor, nu păstrează un just echilibru între interesul public şi interesele private iar Statul a depăşit orice marjă de apreciere acceptabilă în materie. Faţă de argumentele expuse, Curtea constată că stocarea datelor se analizează ca o ingerinţă disproporţionată în dreptul reclamanţilor la respectarea vieţii private şi nu constituie o măsură necesară într-o societate democratică. (…).

În consecinţă a existat o încălcare a dreptului la viaţă privată, respectiv a articolului 8 al Convenţiei.

În ceea ce priveşte despăgubirile morale solicitate de reclamanţi, Curtea a apreciat că hotărârea sa reprezintă o satisfacţie echitabilă şi că revine statului să dispună măsuri pentru a asigura respectarea drepturilor aplicanţilor şi a celorlalte persoane aflate în situaţii asemănătoare.

sursa : judecatoarea Sonia Cososchi

DESCARCA DOCUMENT download_fisier